DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az Első lépések-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Latest topics
» Társalgó
Szer. Jún. 22, 2016 9:41 am by Lois Lane

» Diego Crown
Csüt. Júl. 02, 2015 10:54 pm by Diego Crown

» Rekviem
Szer. Júl. 01, 2015 8:09 pm by Madárijesztő

» A Robinson park
Vas. Jún. 21, 2015 5:50 pm by Andrew Ramirez

» Csokit vagy csalunk!
Vas. Jún. 21, 2015 4:52 pm by Andrew Ramirez

» Jess Kayle - A Sárkány Gyermeke
Kedd Jún. 16, 2015 11:15 pm by Jess Kayle

» Jess Kayle
Vas. Jún. 14, 2015 4:35 pm by Jess Kayle

» Amecchi Előtörténet
Kedd Jún. 09, 2015 6:24 am by Madárijesztő

» Orvosi igazolások
Kedd Jún. 02, 2015 9:13 pm by Ra's Al Ghul

» Smallville Állatkert
Szer. Május 20, 2015 11:13 pm by Cybergyík

Tükör
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span

Share | 
 

 II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén

Go down 
SzerzőÜzenet
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Csüt. Ápr. 05, 2012 11:42 pm

A címből kiderült már ez egy újabb második világháborús kaland lesz. Vagyis inkább kaland folyam. Itt megpróbálom teljesíteni az elvárásokat, és tényleg a grandiózus csatákra megyek rá. Nem fogom elhúzni, és lesz beleszólása a játékosoknak is, de senki se húzza a száját, ha egy tüzérségi támadásnál cafatjaira robban. Itt az ember múlandó, csak egy rossz pillanat és mindenki por és hamu lesz.
A kaland nem egy kalandból fog állni, az csak tőletek fog függeni mennyi „menet” alatt is fogjátok bezúzni az ellenséget, és hogy miért is van ez így. Természetesen azért, mert újabb agyszüleményemet akarom kipróbálni rajtatok. Ezért hát be fogok szabályozni pár dolgot, hogy rendesen tudjatok tevékenykedni a harctéren.
Első lépésként fogtok kapni egy térképet. A térképen fel lesz tűntetve városok, katonai bázisok, saját hadtestek, és ellenségesek is, de csak akkor, ha felderítitek őket. Addig csak a sötétben tapogatóztok. Szóval egy kis stratégia is lesz a dologban.
Minden akció kaland között, és az elsőt is belevéve, lesz egy tervező. Ahol mint a hadsereg vezérkara, megtervezitek mit is lépjenek hadtesteitek. Mi lenne a legmegfelelőbb módszer, hogy az akkori technikával (legalábbis az elején) begyűrjétek az ellenséget. Ehhez a kalandhoz kell majd egy karakter, amivel tudtok mozogni, és tevékenyen szerepet vállalni.
A következő kaland, pedig a parancsaitok következményei lesznek. Hogy egy századot a halálba küldtök, aminek a bakái ti magatok vagytok, az csak tőletek függ. Ha elbénázzátok a dolgot, akkor semmi esély megnyerni egy hadmozdulatot. Minden akció kalandra, legalábbis minden hadtesthez fogtok alkotni egy szereplőt. Akivel harcoltok, és ha rosszul léptek elbuktok, de ha túlélitek a következő hadmozdulaton is őt viszitek tovább. Így csak az első kalandoknál kell újabb és újabb szereplőket alkotnotok.
A háttér: Az idő 1944 ősze, beköszöntött az esősévszak, és a partraszállás óta eltelt hónapoknak köszönhetően nagyban megcsappant az amerikai hadsereg emberállománya. A fronton harcoló emberek, halálosan fáradtak, kimerültek. Már állni is alig tudnak, miközben a folyamatos stressztől idegileg is teljesen kikészültek. A hadvezetés nem tehet mást visszavonja csapatait.
Így hát az anyaországban, eddig toborzott fiatalok, kikben él a tettvágy, de élesben puskaport még nem is szagoltak. Frissen kiképzett kopaszokkal váltják fel a veteránnak számítókat. Kettő gyalogsági hadtestet cserélnek le és szállítanak a tizenharmadik szektorba, míg támogatásként megkapják a 72-es gépesített lovasságot. Mindenki friss, mindenki új, és teljesen tapasztalatlan. Még a tankokon is látszik a gépzsír, és olyan fényesek, hogy az ember még a saját tükörképét is látja benne, ha közel hajol. Ebbe az áldatlan állapotban is csak az előrenyomulás számít. Így hát a fiatalokat nem kímélve a buzgóságban bízva, a halál torkába küldik őket. Hogy kiverekedve magukat megszabadíthassák a világot a Tengelyhatalmak fenyegetésétől.

Na most, hogy ezt így gyorsan összeírtam jöjjön a mostani rész.
A térképen láthatjátok a városokat, az ellenséges katonai bázist, na meg a saját hadtesteiteket. Hárommal kezdtek, legalábbis amíg nem szereztek újabbat, vagy szerveztek különleges csapatokat.
GY – Gyalogság
GL – gépesített lovasság (tankok)

Jelentkezés csak egy post, hogy ti is jönnétek, addig is gondolkodjatok milyen karaktereitek lesz. Az elején jó pár megkötés lesz, de ahogy haladtok előre, és lépnek be újabb játékosok, vagy éppen a saját halálotok után csináltok újat, engedek a gyeplőn, és újabb fajokat, kasztokat, és más engedményeket teszek, hogy érdemben is felvehessétek a harcot az ellennel.
Ez azt jelenti, hogy női karakterrel még nem jöhettek. Csakis férfiak harcoltak a csatatereken, még a szanitécek is a hím nemből tevődtek ki. Úgyhogy ha eljutunk a hátországi kalandig, vagy éppen a különlegesekig, akkor már lehet indítani, addig egyet sem.
A másik kitétel, hogy csakis emberi fajba tartozók jöhetnek, se kaszt, se mást nem lehet hozzájuk tenni. A kaland lényege újfent a jellem ábrázolás, és az adott felszereléssel való bánásmód. Az előtörténetnek legalább egy fél oldalnak kell lennie, nem hinném hogy ez megerőltető lenne bárkinek is.
Úgy számoljatok karakterek terén, hogy nem mindig csak egy embert fogtok alakítani. Ha egy gyalogos bakával kalandoztok, akkor az csak egy ember. De ha már repülőt, vagy tankot vezettek az már egy csapat. Mivel nem hinném, hogy bárki is lenne olyan elvetemült, hogy csak vezetni akarjon, egyetlen lövés nélkül, vagy csak adagolja a lőszert, miközben a többiek jól elszórakoznak. Ezért mindig a jármű teljes személyzetét fogjátok alakítani.
Hozzá kell tennem, itt mindenki ismeri egymást, együtt lettetek kiképezve még a nagy amerikai kiképzőtáborokban, együtt utaztatok ide, együtt éltek már hónapok óta. Vagyis tessék beszélgetni, ha akartok akár több NJK-t is beírhattok az előtörténetetekbe, amellett hogy társaitokkal is jóban vagytok. Így legalább ti is ragaszkodtok egy kicsit hozzájuk, más részről pedig nekem is kevesebb dolgom lesz, hogy most JK vagy NJK az, aki pusztuljon.
Már említettem, de azért leírom még egyszer. Az összes karakter teljesen kezdő, szóval ha lemészárolnak mellettetek egy tucatnyi barátotokat, vagy éppen egy rakéta cafatjaira tépte „Bob”-ot a gyerekkori barátodat, kivel mindig is jóba voltál, és most az agyvelejét az arcodról törlöd le. Akkor igen is tessék pánikolni. Ez az egészséges emberi állapot.
Harci fegyverzet terén, tessék betartani a szabályokat. Vagyis legtöbb fegyver amerikai legyen. Az alap felszerelések mellett lehet egy-egy plusz valami, de semmi nagy mérvűt meg ne lássak. Az alap fegyveresek mellett lehet bárki mesterlövész, vagy utász, vagy akár lángszórót is forgathat ha akar. Úgy jó egy szakasz ha minden fegyvernemből található benne legalább egy. Más megkötés nincs. Szerintem ennyi mindennel is elég komoly választási lehetőség előtt álltok.
A kaland legalább 4 ember jelentkezésével válik igazivá, és ugyanennyi előtörténettel már neki is kezdünk. Bárki beléphet közben is, mivel a sok száz emberből csak feltűnhet egy-egy újabb anélkül, hogy bárkinek is feltűnne. Szóval nem kell megijedni lesz időtök harcolni, és meghalni is a hazáért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Védelmező
Bűnüldöző
Bűnüldöző
avatar

Hozzászólások száma : 300
Join date : 2011. May. 23.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Pént. Ápr. 06, 2012 12:30 am

Akkor jelentkezem, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Születési név: Teodor "Rém" Erikson
Egyéb név: Rém
Faj: ember
Nem: Férfi
Születési hely, idő: USA, Utah 1885.04.20.
Kor: 57 év
Magasság: 190 cm
Súly: 70 kg
Hajszín: őszes, barna
Bőrszín: Fehér
Vércsoport: A
Egészségi állapot: Szívritmus zavar, vérnyomásproblémák
Család: Szülei már nem élnek, édesapja az első világháborúban, a fronton esett el, míg édesanyja egy gyárban lelte halálát. Egyke volt.
Feleség: Sarah Erikson
Gyerekek: Fiúk: Thomas Eriksen, James Eriksen
Foglalkozás: Mezőgazdálkodás, Állattenyésztés
Oldal: Jó

Előtörténet:

Teodor Amerikai törzsgyökeres lakos, farmon felnőtt gyermek Utah környékén. Kemény életmódban volt része, habár szülei szerették, és megadtak neki mindent, ezért keményen meg is dolgozott. Innen ered számára az a jellemvonás is, hogy aki nem dolgozik ne egyék, és szigora is ezekhez az érzékeshez fűződnek.
Nem tűri a fegyelmezetlenséget, a lazsálást, legfőképp a gyávaságot bünteti. Aki hazájáért nem adja életét, aki megbújva nézi végig, hogy mészárolják le társait.
Az első világháborúban harcolt a fronton, ott veszítette el bal szemét, egy repesznek köszönhetően, de még akkor sem hátrált meg a harc elől. Az Eriksen család SOSEM HÁTRÁL MEG!
Már a seregben magáénak tudhatta a rém nevet, hiszen kegyetlenül bánt társaival, s mivel kiváló teljesítményével egyre feljebb lépkedett a ranglétrán később alárendeltjeivel, "fiaival".
Viszont tisztelték őt, habár szigorú volt, és kegyetlen, jó vezetőnek is bizonyult, és sosem büntetett meg senkit ok nélkül, ugyanúgy kivette a részét a csapatedzéseken, mint a hadosztály tagjai, csillagok, kitüntetések ide, vagy oda, nem adott olyan feladatot az embereknek, amit ő maga ne tudott volna elvégezni. De aki nem tudta azt megcsinálni, számára nem volt onnantól férfi, őket valamilyen női névvel illette a továbbiakban, addig, míg nem tett olyan dolgot, amivel tiszteletét ki nem érdemelte, és ez elég ritkán fordult elő.
Teodor a világháború után ismét előléptetésben részesült, felemelkedhetett a nagyokhoz, Alezredesi pozícióban.

Azóta természetesen békeidő volt, nyugállományba helyezték, így apjáéktól örökölt farmján tevékenykedett feleségével, és gyerekeivel, akikből ugyanolyan kemény embereket faragott, mint ő maga. A háború kikáltásával természetesen visszahívták, mint ahogy fiait is behívták katonának, amit édesapjuk el is várt tőlük, hogy szolgálják hazájukat, és hozzá hasonlóan odaadással végezzék feladatukat.

Jellem: Szigorú, komor és ellenvetést nem tűrő ember. Sosem látták még mosolyogni, maximum gúnyosan, de öröm még sosem érte őt. Pesszimista, reális, és minden dolgot a legnagyobb komolysággal fogad. Hamar elpattan az agya, ami a magas vérnyomására utal, akkor is ordibál, ha éppen feladatot oszt ki fiainak. Vérbeli katona, és hű hazájához, feletteseihez.

Képzettségek: Előéletének köszönhetően természetesen ért a fegyverekhez, hadviseléshez, és a vezetői képességet is sokat fejlődtek, főleg az első világháború vége felé.
A hozzászólást Védelmező összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Ápr. 18, 2012 6:08 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kevin Chase
Alvilági alak
Alvilági alak
avatar

Hozzászólások száma : 296
Join date : 2011. Dec. 04.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Pént. Ápr. 06, 2012 7:11 am

Jövök

EDIT:

Születési név: James "A Bohóc" McKenzie
Egyéb név: A Bohóc
Nem: Férfi
Születési hely, idő: USA, 1897. 04. 01.
Kor: 47 év
Magasság: 166 cm
Súly: 85 kg
Hajszín: Világos barna
Bőrszín: Fekete
Egészségi állapot: Mint a makk
Család: Az anyja életben van, és jelenleg is a fogadót vezeti. Az apja meghalt egy bevetés alkalmával, még a háború elején. A nővére ápolónőként dolgozik a hadsereg egyik kórházában.
Foglalkozás: Nehéz tüzérségnél szolgál jelenleg
Oldal:

Előtörténet:

James egy kis városban született, Wyoming-ban. Az apja az elsők között szolgált az első világháborúban, és szerencsétlen módon az elsők között is esett el. Az anyja egy kis fogadót vezet Rivertonban. Mivel az ország hadban állt, ezért a tizennyolcadik életévüket betöltött fiatalokat behívták katonának, így James is bekerült a hadsereg körforgásába. Egy gyorstalpaló kiképzést kapott, majd bekerült első szakaszához. A háború megviselte, mint ahogy mindenkit megviselt. Régebben az apja hídépítő mérnökként dolgozott, és a munkájához hozzá tartozott a robbantás is, így James már egészen fiatalon értett egy két dologhoz, persze csak elméletben. Ám a hadseregnél ezzel a tudásával áttették a robbantásosokhoz és a nehéz tüzérséghez. Húsz évesen már közepesen komoly neve volt a seregben, és sokan tehetségesnek tartották. Az I. világháborúban a tankok elég kezdetlegesek voltak, de a nehéztüzérség még így is igen fontos szerepet játszott a háborúban. A Bohóc nevet is itt érdemelte ki, mert senki nem találkozott nála bolondabb emberrel, legfőképp nem a seregben. James folyamatosan viccekkel és béna trükkökkel próbálta elfelejtetni a társaival, hogy egy háború kellő közepén vannak, sőt, a harcok kellős közepén is képes volt kitalálni valamit. Ezt a tulajdonságát a mai napig nem vesztette el. Később saját osztagot kapott és a jelenleg silány, vagy még kezdetleges technika okán a nehéztüzérség mellett még bombákkal is foglalkoztak. Nem a megszokott vezető típus volt, akiről lerí, hogy feljebb való. Inkább elvegyült az emberei között – annak ellenére, hogy ők tudták kicsoda – és jópofizott, barátkozott és marháskodott velük, ugratta őket.
Az átmeneti békeidőben James otthon tevékenykedett, de vágyott vissza a seregbe. A háború töltötte ki az életét tizennyolc éves kora óta, így nagyon más elfoglaltságot nem tudott magának találni a polgári életben. Visszatért a vezérkarhoz és kérvényezte hivatalos állományba vételét. Tudták, hogy ki ő, így a vezetőség belement a dologba.
Mikor az USA is belépett a II. világháborúba, James visszatért a frontra. Kapott a vezetése alá egy szakaszt, akik értettek a nehéztüzérségi dolgokhoz, és a robbanó szerekhez. James „A Bohóc” McKenzie visszatér a háborúba.

Jellem: Alapjába véve vicces ember. Nem vág fel a rangjával, inkább elvegyül az emberek között. A rangjával ellentétben nem a legkomolyabb ember, folyamatosan trükkökkel, poénokkal szivatja az embereit és másokat, ugrat mindenkit. Nem ritkán előfordult már, hogy a csata kellős közepén is előjött belőle A Bohóc, és akkor kezdett neki a poénkodásnak.

Képzettség: Ért a robbanószerekhez és hatástalanítani is tudja őket, ha arra kerülne a sor. Emellett ért a legtöbb fegyverhez, nem csak használati, de szerkezeti módon is, így képes szétszedni és összerakni is őket. Ezeken kívül ért még a nehéztüzérségi fegyverekhez. (Tankok, légvédelmi ütegek és sima lövegek)


A hozzászólást Kevin Chase összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Ápr. 24, 2012 7:12 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Andrew Ramirez
Törvényen kívüli
Törvényen kívüli
avatar

Hozzászólások száma : 413
Join date : 2012. Mar. 17.
Age : 22
Tartózkodási hely : Gotham

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Pént. Ápr. 06, 2012 1:09 pm

Jelentkezem.


Születési név: Andrew Art
Egyéb név: -
Nem: Férfi
Születési hely, idő: USA, 1900 02. 23.
Kor: 42 év
Magasság: 182 cm
Súly: 80kg
Hajszín: Fehér
Bőrszín: Fehér
Egészségi állapot: jó kondiban van
Család: szüleiről nem tud semmit, egy aranyos nővérrel van nem komoly viszonya
Foglalkozás: Légierőnél dolgozik
Oldal: Jó

Andrew Art, önfejű, hideg, modortalan, írta róla egyszer egyik tanára, így írt róla. Ez igaz is fiatal énjére, oly annyira önfejű volt és szerette a maga útját járni, hogy amikor nagykorú lett, fogta magát és szó nélkül elköltözött otthonról. Nem nagyon érdekelték az emberek, nem is szereti őket igazán, de valahol meg van benne a jó, a segítőkészség. Bekerült a seregbe, ahol szépen fokozatosan. Nem félt soha szembeszállni feletteseivel, ha szerinte hülyeséget, csináltak, ez nem kevés rossz percet okozott neki, de mindig büszke volt, hogy ő nem ált be a hízelgők táborába.
A légierőnél találta meg az igazi formáját, azt tartja igazi, sportszerű küzdelemnek, a harc, a háború szerinte mocskos, ő a tisztességes küzdelmeket, az igazi erőösszemérést szereti.

Embereivel zordan bánik, de azért nem túl zordan, csak annyira, hogy tudják magukat hova tenni, a jó pofizást és a hazudozást nem tűri. Az idők során meg tanult felelős döntéseket hozni, az emberi életet becsüli, ellenségeit azonban elveti. Aki nincs vele, az ellene van, bár nyugodt és hideg szokott maradni, de ha az ő embereiről van szó, akkor elkövet mindent, hogy megvédje őket, illetve, hogy neki legyen igaza.

A becsületet díjazza a legjobban, ezen kívül csatában kegyelmet nem ismer. Ezt az arcán lévő sebhelyek is mutatják, mikor még csak gyalogos volt nem félt belevágni az öngyilkosnak látszó akciókba sem. Amikor a légierőnél volt, túlerő ellen is felvette a harcot, bátraké a sors kegye, ugyebár. Persze ennek eredménye, hogy tele van sebekkel a teste, amik mindig emlékeztetik a múltra, így segítenek a döntésében. Abszolút realista, nem szeret a harci morállal, illetve a katonák jókedvével kalkulálni, tudja, hogy az könnyen megtörhet. Ő inkább a biztosabb tervekben bízik.

Ezt egyszer még meg is mondta az egyik felettesének, aki felkapta a vizet és majdnem kipenderült a húsdarálóból, fel lett függesztve, csak utána éppen minden emberre szükség volt… így maradt. Ezt tekinti élete 2. esélyének, és egy ilyen 2. esélyt mindenkinek hajlandó megadni.
Amikor vezetői szerepet kapott, nagyon elővigyázatos és felelősség teljes lett, ez háttérbe szorította önfejűségét és lázadását. Átélt már egy-két dolgot életében, főleg a harcok során ami nagy hatással van rá, Ezért mindent többször meggondol.

Jellem:
Hideg, zord, arcos, de ugyan akkor megfontolt és gondolkozó. Szereti a logikus és reális döntéseket. Valamint ha emberei eltökéltek, és ha van még bőven lőszer a tárban. Nem szereti a kockázatos döntéseket, felelősséget érez minden katona iránt.

Képzettsége:
Hadvezetés, közelharc, légi támadások, felderítés. Ezen kívül még jól ért a ruha vasaláshoz, krumpli pucoláshoz és a padló felmosáshoz is.
A hozzászólást Andrew Ramirez összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Ápr. 21, 2012 9:34 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Szomb. Ápr. 07, 2012 6:07 pm

Na akkor mindenki elfogadva. Tessék gondolkodni a karaktereiteken. Az első kalandban egy vezérkari katona kell, tábornok vagy hasonló ranggal. Előtörténet fél oldal, de nem csak ennyi a lényeg, tessék teljes előtörténetet írni a felszerelés kihagyható. Legalábbis még most. A reagot tessék editelni, oda beírni szépen elválasztva a karaktert, a többi is oda fog kerülni.

_________________
"How many more bones will you crush? How many lives will you destroy in the pursuit of what you call justice? You are the product of everything you fear: violence, darkness, helplessness. All that remains is for you to watch, as I drag your beloved Gotham into oblivion."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Szer. Ápr. 18, 2012 1:29 pm

Na jó két hetet vártunk. Nem jelentkeztek többen, úgyhogy egy kis engedménnyel nekiugrunk. Írjátok meg a vezérkari karaktereteket, ugyanabba a reagba, amit már írtatok itt fent. Elég egy fél oldal előtörténet, és utána kezdjük is a kalandot, ha mindhármatok megvan vele. Addig még bárki jelentkezhet, ha akar.

_________________
"How many more bones will you crush? How many lives will you destroy in the pursuit of what you call justice? You are the product of everything you fear: violence, darkness, helplessness. All that remains is for you to watch, as I drag your beloved Gotham into oblivion."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Szer. Ápr. 25, 2012 11:56 am

Na akkor a kaland első fejezete megkezdődött, tessék agyalni és írni. Nem akarom elvenni nagyon a harctól az időt.
Kaland kezdete: Veni, vidi, ...

_________________
"How many more bones will you crush? How many lives will you destroy in the pursuit of what you call justice? You are the product of everything you fear: violence, darkness, helplessness. All that remains is for you to watch, as I drag your beloved Gotham into oblivion."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Manipulator
Huligán
Huligán
avatar

Hozzászólások száma : 188
Join date : 2011. Feb. 27.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Kedd Május 01, 2012 10:22 am

Születési név: Sebastian Esternfeeld
Egyéb név: Öreg
Faj: ember
Nem: férfi
Születési hely, idő: USA, Washington 1884.január 21.
Kor: 60 év
Magasság: 189 cm
Súly: 81 kg
Hajszín: ősz
Bőrszín: fehér
Vércsoport: AB+
Egészségi állapot: Bal fülére süket és bal lábára erősen sántít. Azon kívül, mind fizikálisan, mind mentálisan teljesen egészséges.
Család: Apja tábornokként szolgált már az első világháborúban és túl is élte azt, természetes halálban halt meg 1938-ban. Anyja egy évvel édesapja előtt hunyt el. Felesége egy washingtoni ruhabolt tulajdonosan. Négy fia a hadseregben szolgál, még mind a négy életben van.
Foglalkozás: Vezérkar tagja, Vezérőrnagy
Oldal: Szövetségesek

Előtörténet:

Sebastian Washingtonban született, katonacsaládban. Dédapjától kezdve a család minden férfija szolgált a seregben és minimum törzsőrmesteri rangig jutottak el. Fiatal korában katonaiskolába íratta be az apja, majd miután kitűnő eredményekkel elvégezte azt, tiszti iskolába került. Az apjának komoly hírneve volt a seregben, de ezt soha egy pillanatig sem használta ki, mindent a saját erejéből akart elérni. Itt is remek eredményekkel fejezte tanulmányait, őrmesteri rangot szerzett. Az első világháború kitöréséig egy kiképzőtáborban látott el vezető pozíciót. Mikor az Egyesült Államok belépett az első világháborúba, az elsők között volt akiket kiküldtek a frontra. Végig harcolta a háborút. Igen gyorsan haladt előre a ranglétrán, köszönhetően annak, hogy szinte mindig sikeres akcióba vezette az embereit és alig veszített katonát. A háború vége előtt egy gránát megsebesítette, a bal dobhártyája beszakadt, azóta nem hall arra a fülére, néhány repesz pedig a lábába állt, sajnos nem sikerültek a legjobban a műtétek, ezért sántít erre a lábára. Miután vége lett a háborúnak és rehabilitálták megkapta a vezérőrnagyi rangot. Kérvényezte, hogy egy kiképzőtáborban teljesíthessen szolgálatot, meg is adták neki ezt, úgy gondolták egy veterán ennyit megérdemel. Nem volt túl nagy a nyüzsgés a táborban, de mikor kitört a második világháború, beindult az élet. Sebastian rendszeresen ott volt mikor érkeztek az újoncok, ő tartotta nekik az első eligazítást, egyszerre kelt fel velük és egész nap a tábort járta, hogy lássa, hogy teljesítenek a fiatalok. Az újoncok ragasztották rá az Öreg nevet, nagyon tisztelték és szerették őt, mert annak ellenére, hogy szigorúan vette a kiképzésüket, bármikor fordulhattak hozzá ha bajuk volt és ő meghallgatta őket. A normandiai partraszállás után komolyan megfogyatkoztak a fronton harcoló katonák és újakat kellet küldeni. Jó pár szakaszt Sebastian kiképzőtáborából vitték el, az egyik szakaszban két fia is benne volt, Antoni és Peter, két legkisebb gyermeke. Mivel már régóta szeretett volna elmenni a frontra, megkérte a vezérkart, hogy küldjék el őt is Normandiába a fiaival. Kérése meghallgattatott és az újoncokkal együtt ő is mehetett. Nem kért a külön szállításból, együtt utazott az fiatalokkal. Abban reménykedik, hogy minél több kölyköt tud élve hazajuttatni a háborúból.


Jellem:
Megfontolt, tapasztalt, nyugodt, csendes ember. Nem kapja fel a vizet, csak nagyon ritkán, de akkor már nagy a baj. Nem ad ki értelmetlen parancsokat, mindig jól átgondolja a következő lépést. Szereti a többi katonát, úgy tekint rájuk, mintha a saját gyermekei lennének, az idősebbekre pedig mintha a testvérei. Mindig meghallgatja a többi tiszt és altiszt véleményét, figyel az emberekre, mert tudja, hogy rajtuk múlik a csata kimenetele. Mindig szigorú, főleg a fronton, nem enged meg sem magának, sem a környezetének egy percnyi komolytalanságot se.

Szakképzettség:
Remek céllövő, ért egy kicsit a robbantáshoz és az elsősegély nyújtáshoz is. Ért a hadvezetéshez, jó taktikus. A sok évnyi katonáskodás és kiképzőtáborban szolgálás után megtanult bánni az emberekkel.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://filozz.sosblogs.com/
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Kedd Május 01, 2012 12:42 pm

Na végre valami érzelmi szál is van az előtörténetbe. Elfogadva. Fiaidra vigyázz, és irány Veni, vidi, ...

_________________
"How many more bones will you crush? How many lives will you destroy in the pursuit of what you call justice? You are the product of everything you fear: violence, darkness, helplessness. All that remains is for you to watch, as I drag your beloved Gotham into oblivion."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Pént. Május 11, 2012 2:12 pm

Na akkor elérkezett az idő az első akcióval is fűszerezett kalandra. Aki akar jönni a megfelelő feltételek mellett, fél oldalnyi reag, és a fentebbi postját tessék editelni. Ha tudjátok hogy kell egy sortöréssel válasszátok el, csak hogy külön legyenek. Aki most akarna jönni, mert hát a megbeszéléses kaland neki nem jött be, az is nyugodtan jöhet. A feltételek mindenkinek szabottak. Fegyverzetet is írjatok most már. Csak második világháborús csak amcsi, ennyi megkötés van. A kaland indul, ha meglesznek az előtörténetek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Védelmező
Bűnüldöző
Bűnüldöző
avatar

Hozzászólások száma : 300
Join date : 2011. May. 23.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Csüt. Május 17, 2012 4:31 pm


Születési név: Thomas "Fürge" Erikson
Egyéb név: Fürge
Faj: ember
Nem: Férfi
Születési hely, idő: USA, Utah 1922.05.24.
Kor: 22 év
Magasság: 180 cm
Súly: 70 kg
Hajszín: sötétbarna
Bőrszín: Fehér
Vércsoport: A
Egészségi állapot: Egészséges
Család: Teodor Ericsen (apa), Sarah Ericsen (anya)
Fiú testvér: James Eriksen
Foglalkozás: Mezőgazdálkodás, Állattenyésztés
Oldal: Jó

Előtörténet:

Első napom a seregben, miután édesapám rábeszélt...ráparancsolt a bevonulásra, nem is sz*roztak, a vizsgálat után küldtek is a gyakorlópályára. A súlyom miatt gyors és fürge voltam, így a akadálypálya nem okozott nagyobb nehézséget, és a futásban én bizonyultam a század leggyorsabbjának.
Muszáj is volt jól teljesítenem, mert nem okozhattam szégyent édesapámra nézve, ki ennyi idősen, más az első világháborúban vezette szakaszát a Fritzek ellen. Sosem feledem el mit mondott mielőtt elváltunk volna egymástól. "Vissza sem jöhetsz, amíg nincs vége a háborúnak, csak levél formájában." Hát mindenkinek leesett mire célzott ezzel, még bátyám is nagyot nyelt, édesapánk szeretetén. Hiába csináltunk mindent jól a farmon, sosem mondta, azt, hogy "büszke vagyok rád fiam", "na ezt így kell csinálni", még csak egy mosolyt sem engedett el soha, csupán édesanyámmal történő esküvőn, akkor is azért mert szívinfarktust kapott, és mosolyra késztették izmai.
Ettől eltekintve nem kímélte magát továbbra sem, meg akarta nekünk mutatni, hogy mekkora ember is ő, egy (igaz gyenge) szívinfarktus után is elemében van, "hiszen míg egy férfi él, addig férfi marad".
- Hé Fürge, te mi a francot csinálsz? - Szakított meg valaki az írásban, miközben eseménytelenül hánykolódtunk a hajón.
- Naplót vezetek Brian. - Válaszoltam semmi kétségre nem gondolva affelöl, hogy az a kőbunkó ismét ki fog gúnyolni.
- Ezt is írd bele hülye gyerek! - Kiáltott és hozzám vágta egy jó pár hónapos zokniját. Igen...erről beszéltem barom...de hát ez a többieknek jó lehetőséget biztosított a nevetésre, ami valamennyire csökkentette bennük a haláltól való félelmet. Félnek mind, mint ahogy én is, tejfeles szájúak vagyunk, akik 1 hete ismerik csak a lőpor illatát, és bár az, hogy ölhetnek, feltüzelik őket, de jobban félnek ők attól, hogy ezek a bábuk vissza is fognak rájuk lőni, nem úgy mint a gyakorló pályán. Na, hol is tartottam? igen.

"Anyám is szinte büszkén viselte, ahogy a három férfi elhagyta otthonát, de tudtam, hogy csak apám miatt viseli ilyen szótlanul a távozást, legbelül úgy zokogott volna, hogy egy kádat tele bírt volna sírni. Én és bátyám sem mutattunk érzelmet, bár ezt édesapánk sikeresen belénk nevelte. Pacsival búcsúztunk egymástól, míg édesapánknak jól meg kellett szorítani a kezét. Ennyit mondott. "Tegyétek büszkévé hazátokat.". Végülis...mi is szeretünk apa. Persze nem mertük ezt mondani, de legszívesebben magamhoz öleltem volna őt.
Három hete ízleljük a gyakorlatok ízét, de nem volt mese, egyből bevetésre kellett menni, hiszen Franciaország visszafoglalása már jó úton halad, s addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Így egyből küldték az utánpótlást, még táviratozni sem volt időm, de bátyám küldött levelet, miszerint biztos több németet öl meg nálam. Hát igen, kiköpött James. Le se tagadhatná versenyszellemét, még munka közben is mindig túl akart szárnyalni, pedig nem verseny volt, kivéve ha apánk nem ellenőrizte a munka folyamatot, akkor nem volt pardon, de még meg sem szólalhattunk.
Igazából engem nem fűt a gyilkolási vágy, semmi bajom a németekkel, a sörük ráadásul egész iható. De amíg az életemre fáj a foguk, addig tüzelek rájuk, míg az ideg sem mozgatja már őket. Félek a haláltól, ezért ölni fogok, élhessek.
Később megtudtam, hogy apám alá lettem beosztva, mármint ő és még több híres stratégia fogják irányítani a csapatainkat, és engem máris beosztottak az első kémküldetésbe gyorsaságom, és fürgeségem miatt. Valahogy érzem, hogy ő ajánlott be, nehogy kimaradjak az éles bevetésből, még csak véletlen sem.
Ahogy megközelítettük a francia partot, már láthatóvá vált a magasan szálló füst, mely az országot csúfította nem egy helyen. Normandia partjai pedig egyenesen olyan volt, mint egy temető. Vér és hamu mindenütt. Szörnyű látvány volt.
De ez a háború...nem mi vívjuk...mi csak bábuk vagyunk a sakktáblán.
- Ne írogasson Thomas, indulás! - Kiáltott rám a felettesem, így becsuktam a kis füzetet, és eltettem a táskámba tollammal együtt. Megfogtam a felszerelésemet, és a többiek után indultam. Nos a számolás elkezdődik kedves bátyám...de aztán nehogy csalj nekem...

Jellem: Jószívű, de könnyen alkalmazkodik. Szótlan és szerény, de ha felmérgelik egy vadállat. Kiszámíthatatlan is ezért, így sosem lehet tudni, mi lesz a következő cselekedete.
Bátyja és apja is gyakran piszkálták esetlensége miatt, ilyenkor ez neki plusz erőt adott, szinte feltüzelte magát idegileg, és 180 fokos fordulatot vettek indulatai.

Felszerelés:

- M1911A1 Colt kézi lőfegyver (Két tárral)- Mk2 Grenade (Három darab)- M1 Garand (Öt tárral)- Távcső
- Magas felbontású fényképezőgép
- Orvosi csomag
- Élelem, víz
- Térkép
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vadmacska
Önbíráskodó
Önbíráskodó
avatar

Hozzászólások száma : 2487
Join date : 2011. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Szomb. Júl. 07, 2012 5:39 pm

Na jó akkor úgy látszik, nem nagyon akartok felderítő küldetésre menni. Úgyhogy a karakter megmarad, és ha nincs ellenvetés, akkor a nemsokára visszatérünk a vezérkarhoz, és a felderítést eredményét megkapjátok. Ha van ellenvetés három napi még megtehetitek.

_________________
Magán kaland:
Cybergyík; Airie; Bisur
Mesélői szín:
tan
Kedvenc kalandműfaj:
Bonyolult feladatmegoldós, de bármilyen műfaj jöhet
Játékos karakter:
Kurt Bozek
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vadmacska
Önbíráskodó
Önbíráskodó
avatar

Hozzászólások száma : 2487
Join date : 2011. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Kedd Júl. 24, 2012 9:18 pm

Hát, akkor újra belevágunk a tervezésbe. A kaland ott folytatódik ahol abbahagytuk, igaz annyi plusz, hogy már a felderítés végbement, és tudjátok mi vár rátok. Legalábbis számszakilag. Úgyhogy, aki még itt van az írhat kalandra, Veni, vidi, ...

_________________
Magán kaland:
Cybergyík; Airie; Bisur
Mesélői szín:
tan
Kedvenc kalandműfaj:
Bonyolult feladatmegoldós, de bármilyen műfaj jöhet
Játékos karakter:
Kurt Bozek
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vadmacska
Önbíráskodó
Önbíráskodó
avatar

Hozzászólások száma : 2487
Join date : 2011. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   Csüt. Júl. 26, 2012 8:22 pm

Hát akkor kedvhiány, vagy éppen időhiány miatt, egy időre fagyasztva lesz a kaland. Ha újra igény lesz rá, elindításra kerül. Szóval örülök a mindenkinek, aki játszott rajta. Természetesen a jó játékért a jutalom sem maradhat el. Védelemző +2 kredit, Andrew Ramirez +1 kredit.

_________________
Magán kaland:
Cybergyík; Airie; Bisur
Mesélői szín:
tan
Kedvenc kalandműfaj:
Bonyolult feladatmegoldós, de bármilyen műfaj jöhet
Játékos karakter:
Kurt Bozek
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
TémanyitásTárgy: Re: II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén   

Vissza az elejére Go down
 
II. Világháborús alternatíva - Bombák földjén
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Mi is az a hydra?
» Miért vannak más síkok? (Outsiders, Végtelen Háború, Ultimate)
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Szabályok, Információk :: Kalandok :: Alternatív Kalandok-
Ugrás: