DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 N öröksége

Go down 
SzerzőÜzenet
Kurt Bozek / Griff
Alvilági alak
Alvilági alak
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 359
Join date : 2011. Feb. 22.
Age : 31
Tartózkodási hely : Gotham City

N öröksége Empty
TémanyitásTárgy: N öröksége   N öröksége I_icon_minitimeKedd Márc. 01, 2011 11:19 am

Prológus - Az ismeretlen ismerős

Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Végeztél a szokásos dolgaiddal, gaztevőket, és bűnözőket üldöztél a olyan okok miatt amit csak te ismersz. Az indokaid miatt tökélyre fejlesztetted az érzékeid, hogy jobban érvényesülj a szakmádban.
Mára már végeztél, fáradtan borulsz egy ismerős helyen a megszokott kényelmes székedbe, és eltöprengsz a nap folytatásán. Nem vágysz semmi másra csak egy erős italra, és egy alvásra. Az agyad elhatározta magát, de a tested még a pihenés mellett dönt. Csak ülsz a sötétben az ugyanolyan sötét gondolataiddal, és hallgatod a Gotham éjszakai zajait. Az utcán autók haladnak el az épület előtt, miközben néhány fiatal túl hangosan hallgatja a csak számukra élvezhető zenét. Egy asszony kiabál velük a munkások jól megérdemelt esti csöndjéért. A közeli sikátorban egy prostin vezeti le a feszültséget egy nyomorult férj, aki nem bír szabadulni az élete gyötrelmeitől.
A város muzsikáját élvezve az álom határán kezdesz el egyensúlyozni. Pár pillanat múlva elragadna a képzeleted világa, de valamit észreveszel. A zajok között valami szokatlant hallasz meg, ami ebben az órában igen szokatlan. Főleg hogy egyre csak feléd közeledik, mintha pont te lennél a célpontja.
Az ajtón/ablakon/levegőben/számítógépen megpillantod a dolgot ami miatt nem merülhetsz a pihenés luxusába. Egy leveled/üzeneted/postagalambod/emailed jött. Az ösztönöd azt súgja, hogy nem kellene kinyitnod. Csak gondod származik belőle, és ma sem aludnál. Mégis megteszed, elsőre egy átlagos levél semmiben sem különbözik a többitől. Udvarias megszólítást, átlagos bevezetés követ, egy szokványos meghívásról van szó benne egy szállodába. Otisburg egyik nem is túl luxus szállodájának egyik szobájába, ma estére. Még egyszer végigfutod és már a szemetesbe dobnád mikor valamin megakad a szemed. A feladás ideje ma reggel volt, akkor még magad sem tudtad, hogy hol leszel most, a rendszertelen életed miatt. Ami még nagyobb meglepetést okoz az az hogy olyan dolgok vannak a sorok közé írva amiről csak nagyon keveseknek kellene tudnia.
A sarokba dobod a papírdarabot, és felállsz. Ma is elhalasztod az alvást, a közeli fogasról felkapod a kabátodat és nekiindulsz a város dohos esti utcáinak. A célod felé tartasz, olyan erővel hogy most senki sem állíthat meg. Útközben elered az eső, először csak pár csepp, utána mintha az istenek is ellene lennének tomboló viharrá duzzad. Az esőcseppek apró jégcsapokként esnek az arcodra, és átjár a város hidege. A szálloda bejárata előtt állsz meg, még egyszer végiggondolva a belépés lehetőségét. Bele akarsz-e keveredni egy rejtélybe?


Batman

A szálloda előtt állok, ahonnan az értesítést kaptam. Különös, és rejtélyes dolog az ilyen, és nem is értem az egészet. Az 1800-as évekbe nem volt ennyi különös eset. Olyannyira egyszerű volt az egész, hogy kívánni sem tudnék szebbet. Raboltak, öltek, loptak, és én a rács mögé dugtam a gaztevőket. Nem volt agya fúrt talány, nem volt feladvány, csak a nyers történet. De ezekben az időkben túl sok ez nekem. De nem hagy nyugodni az egész. Kalapomat átáztatta az eső, amit talán mindennél jobban utálok, és a ruhám is tocsog a zápor miatt. A szálloda ajtaja előtt behúzódom az időjárás miatt, és leveszem kalapomat, majd egyszer-kétszer erősebben megrázom, és vissza veszem. Aprón megcsóválom fejem, és rágyújtok egy szivarra, amit kényelmesen kezdek elszívni. Hosszú percekig, talán egy fél órányi időt is kint töltök, és nézem a várost eltűnődve a különös levélen. Majd végül eldobom a szivart, ami egy tócsában kioltódik, és én belépek az épületbe, ahol átáztatva hagyom magam után a lábtörlő szőnyeget. Majd pedig egyenesen egy portáshoz megyek, vagy nem tudom miként hívják itt őket, és a kapott levelet előkaparom kabátom zsebéből, és a pultra teszem. A víz igaz megviselte, de minden leírt szó olvasható.

-Még is mi ez, jó ember? -teszem fel a kérdésemet mogorván.

Duncan

Reménykedtem benne hogy végre pihenhetek egyet, de sajnos nem úgy alakult. Egy különös meghívást kaptam Email-ben egy szállodába. Különös, mit akarhat tőlem? Kinyomtatom a levelet, majd magamhoz veszem a jelvényem és a fegyverem, majd bepattanok a kocsimba és elindulok. A szálloda előtt megállok egy percre. Ki lehet a titokzatos feladó? Bent talán megtudhatom. Egy különös, kalapos fickó áll a recepciónál. Fura alak, talán ő küldte a levelet? Odalépek mellé, majd magamra vonom a recepciós figyelmét.

-Jó napot kívánok! Wallace ügynök vagyok, az FBI-tól. - megvillantom a jelvényem. -Feltehetnék önnek pár kérdést?

Közben előveszem a levelet.

Rébusz

A levelet egy gömbbé gyúrom össze, majd elindulok az esőbe. Egy sikátorban előkapom a maszkomat, és felkapom a fejemre. Mielőtt belépek az ajtón, megigazítom a kabátomat úgy, hogy ha szükség lenne rá gond nélkül kivehessem a winchestert és a revolvereket. Bevágom magam mögött az ajtót. Körbenézek, és amikor meglátom a portát, odatrappolok. Féllrelököm a két ott álló bumburnyákot, és a portás fejéhez vágom a papírt.

-Ez meg a tököm?!

Mesélő

Az eddigi fiatal férfi helyére, aki meg sem bír szólalni a hirtelen jött vendégek láttára, egy kopaszodó, idős recepciós lép a helyére.

Angol akcentussal, udvariasan, de érzik hogy a viselkedésetek itt nem kívánatos, megszólít titeket:
- Khm uraim - méri végig a két jövevényt az FBI nyomozón kívül - Ha jól sejtem a 217-es szobához kívánnak eljutni. Arra van a lépcső, és arra a lift. - mutat a megfelelő irányba. A papírosokat pedig felszedi a földről, és a pultra helyezi, hogyha kívánjátok bármikor elvihetitek. - A boy a szolgálatukra áll ha igénybe kívánják venni a lift szolgáltatásait.
Ezzel elfordul tőletek, ettől a pillanattól számára megszüntetek létezni, és Wallace nyomozót tünteti ki figyelmével:
- Uram ha jól sejtem önnek is ugyanaz a célja, mint a többi úriembernek ön mellett, de emellett a legnagyobb örömmel válaszolok bármilyen kérdésére. Tegye fel őket, mindenre válaszolok.


Batman

Utánam valami ügynök érkezik, és egy másik maszkos. Nocsak! Úgy néz ki nem csak velem akarnak mulatozni. Miután megkapom a választ, elindulok, mindenféle segítség igénybevétele nélkül. Sietősen megyek, majd a liftbe beszállva nem kérem az ember társaságát, így mielőtt beléphetne ő, vagy bárki más, megnyomok egy gombot. 217-es szoba. Ez kell nekem, szóval oda veszem az irányt. Nem tudom hányadik emeleten lehet, ezért tippelek, és ha nem, akkor vissza szállok a felvonóba, és annak megfelelően megyek a következő emeletre, hogy ott ahol megáltam, milyen számozásba ütköztem.

Duncan

Csatlakozik hozzánk egy benga nagy fickó, arany maszkkal. Szemlátomást ideges. Ám ekkor felbukkan egy idősebb úriember. Elküldi a másik kettőt a 217-es szoba felé, majd felém fordul, várja a kérdéseim.

-Ki lakik a 217-es szobában? Mivel fizetett, készpénzzel vagy kártyával? Szoktak-e igazolványt kérni a vendégektől? A 217-es lakójától kértek-e? Mióta lakik a szállodában? Jöttek látogatók hozzá? Ha igen, kik?

Rébusz

A baromarcú nem enged be a liftbe, pedig szivesen kikérdeztem volna. [Ha van] A lépcsőt választom, és róni kezdem az emeleteket, amíg el nem érem a 217-s szobát. Nem tudom, hogy ki az a bunkó, aki ellopta a liftet, de gyanús nekem, remélem, hogy előbb érek a szobához, mint ő.

Ha lehetőségem lesz rá [senki nem figyel] akkor az egyik revolveremet becsúsztatom a bal kabátujjamba, és futólépésben indulok a célom felé...

Mesélő

Batman

A szálloda második emeletén könnyedén megtalálod a szobát. Nagy számokkal ki van írva a szoba száma, alatta pedig egy név:
Johannes Diggor
A zárt nem látsz az ajtón, a szálloda kártyás rendszerrel működik, és csak a megfelelő kártyával tudhatod kinyitni a zárt ajtót.

Duncan

A recepciós illedelmesen megvárja, míg az idegenek halló távolságon kívülre távolodnak, és csak azután kezd el válaszolni a kérdéseid sorára:
- A szobában Johannes Diggor úr lakik a nejével. A szállodánkban hosszabb távra is ki lehet venni szobákat, amit a kényelem érdekében átutalással intéznek a vendégeink. A vendégektől természetesen szoktunk, anélkül nehezen tudnánk szobát kiadni nekik. Természetesen minden adat megtalálható a házaspárról a szálloda számítógépében, de ha azt is meg akarja nézni bírósági végzést kell hoznia, anélkül a legnagyobb sajnálatomra el kell utasítanom bármilyen ez irányú kérését. A házaspár, de még inkább a hölgy, nagyon sok látogatót fogad naponta, magunk között szólva elég úgymond extrém figurák is megfordulnak a szállodánkban mióta Diggor-szék itt laknak. A személyazonosságukat nem tudom, mivel a lakóktól nem tilthatjuk meg a vendégfogadás jogát. - a válaszaiból látszik hogy mindent megjegyzett amit mondtál, és a tőle telhető legjobb válaszokat adta.

Rébusz

A lépcsőházban minden gond nélkül a kabátujjadba tudod csúsztatni a fegyvered, senki nem veszi észre. Minden bizonnyal azért mert senki nem használja a lépcsőt, manapság a liftet preferálják. Mire felérsz a megfelelő emeletre, már látod hogy a kalapos "ismerősöd" aki ugyanazt a címet kapta mint te, egy ajtó előtt áll, és vár.

Rébusz

A hideg fém érintése beindította a vérkeringésemet, érzem, hogy itt valami jó kis akció lesz. Nem törődök semmivel és senkivel,ha kell egy ötéves kiscsajt is lepuffantok, ha ez kell a válaszokhoz. Akadályt nem tűrve lököm (?) arrébb a kalapos nudlit.

-Vigyázz!

Mondom, és belerúgok az ajtóba. Ha nem adja meg magát, akkor először a machettémmel, majd a pisztolyommal próbálok lyukat csinálni rajta. Ha a bumburnyák beledumál, vagy hirtelenkedik, eltöröm az orrát! Ha nincs rend, akkor én teremtem meg, elvileg nem kötelességem betartani a törvényt... én vagyok a törvény!


Duncan

Előveszem a noteszem, és mindent lejegyzek, amit a fickó mond.

-Köszönöm az együtt működést. Ha bármi eszébe jutna, vagy történik valami különös, hívjon fel!-átadom a névjegykártyámat, amin rajta van a mobil és az otthoni számom, valamint az email címem.

Ezek után vissza megyek a kocsimhoz, és magamhoz veszek pár mikro kamerát és lehallgató készüléket. Előveszek egy toll kamerát, ami úgy néz ki mint egy golyóstoll, majd a felső zsebembe teszem. A poloskákat és a nyomjelzőket a zsebembe helyezem. Miután felszerelkeztem, elindulok a 217-es szoba felé.

Batman

Az ajtónál állva megjelenik az a másik alak. Azt hiszi, hogy valaki, miközben egy senki... a préri kutyái cafatokra tépnék szét, ha ott lenne ahol én voltam. Nem túl kedves alak, de hát én sem vagyok a barátiasság mintaképe. Kicsit hátrálok az ajtóból, és kalapom takarásából nézek fel, majd számba egy fogvájót teszek, amit nyelvemmel forgatok egyszer-kétszer jobbra, majd balra. Ez a csizma nem volt olcsó, és nem szívesen tenném tönkre. A sarkantyúját külön az egyik jó barátom készítette, szóval vigyáznom kül rá. Nem erőltetem magam, a férfi hagytegye ami az ő dolga. De amint elvégezte a betörői munkát, előkapom fegyveremet, és megforgatom a kezemben, majd marokra ragadom, és célba veszem azt akibent van, és a másik fegyverrel pedig azt, aki berúgta az ajtót. Mind ezt tisztes távolságból.

-Most pedig válaszokkal szolgálsz nekem! Ki vagy te, és mit keresel itt?

A másik fegyvert pedig arra a személyre tartom, aki a szobában lakik, ha megpillantom. Ha nem, akkor pedig minda kettőt arra a fazonra irányítom.

Mesélő

Rébusz

A kalapos férfit félretaszítod, aki ennek láthatóan nem örül túlságosan. Te ezzel nem törődve, berúgod az ajtót. Az első próbálkozásodat siker koronázza, az ajtó vékony mint egy nádszál. Hangos recsegéssel adja tudtodra, hogy enged az erőszaknak, és feltárul előtted a benti lakosztály. Mikor be akarnál lépni, egy rejtett zug az ajtókeretben kinyílik és belőle fura zöldes por csapódik az arcodba. Beteríti az egész folyosót, és elér minden kiszögellést.

Duncan

Visszatérsz a szállodába, és a liftet használva pillanatok alatt felérsz a megfelelő emeletre. A szobaszám lapján könnyen megtalálod a 217-es lakosztályt. Legnagyobb meglepetésedre, az ajtó látványosan be van törve és a két recepciónál látott fazon őgyeleg a közelben.

Batman

A maszkos alak könnyedén betöri előtted az ajtót. Látod rajta a meglepetést, de nem attól amit bent lát hanem ami kifele tart. Egy hatalmas zöld porfelhő teríti be a fickót, és nem áll meg nála. Mire bármit is tudnál ellene tenni téged is betakar. Semmi változást nem veszel észre magadon, és a maszkos sem viselkedik másképpen mint ahogy eddig. Mikor előkapod a fegyvered és mivel bent nem látsz senkit mindkettőt rá akarod fogni, de nem tudod az eszed azt súgja hogy ő jó barát és nem emelheted rá a fegyvered, vagy árthatsz neki.


(Ugyanez érvényes rád is Rébusz, mostantól nem árthattok egymásnak, a miérteket majd kinyomozhatjátok ha akarjátok.)

Rébusz

A revolvert a fickó fejéhez szegezném, de a ' bennső énem' nem engedi! Baromság! Soha az életben nem kegyelmeztem, és most sem tenném ezt, de nem állok ellen a sorsnak, had vezéreljen, elvégre már csak a sorsom maradt nekem. Valószínűleg a zöld köd az, ami zavarja a történéseket, csak kerüljön a szemem elé az, ki ezt a viccet kitalálta!

A machete visszakerül az övemre, majd levetem az esőkabátomat, hogy bámikor hozzáférjek a winchesterhez. Ezután megnézem, hogy mi található a szobában, átnézem a szekrényeket, fiókokat, ágyakat, de az a legfontosabb, hogy mindent a kalapos előtt tegyem meg, nehogy elrontsa a tervemet...

Duncan

Megérkezem a 217-es szoba elé. Meglepődve látom, hogy az ajtót feltörték. A recepciónál látott két alak is itt álldogál. Nem valami bizalom gerjesztő figurák, de mivel valszeg őket is ugyanaz hívta meg, aki engem, így egyelőre nem próbálom meg bevinni őket. Valami különös, zöld füst száll a levegőben. Belépek a szobába. Kíváncsian várom, hogy mi vár rám odabent.


Batman

A férfi betöri az ajtót, és szívem szerint lábon lőném, hogy tudja kit lökdössön, és kicsit helyre tegyem, de itt nem így működnek a dolgok. Zöld porfelhő takar be, ami cseppet sem tetszik. Mind két fegyveremet egy pörgetés kíséretével vissza teszem a táskájába, majd pedig leveszem a kalapom, és kicsit legyezni kezdek vele, hogy a por elkerüljön. Kérdően nézek körbe a szobába, de még a küszöbét nem lépem át. Sehol senki. Úgy néz ki nincs ki válaszoljon, ha csak nem az ajtótörő kos nem akar beszélni.

-Hé! Valaki?!

Szólalok meg, hátha valaki előjön. Bár ha erre a betörésre nem riadt fel senki, akkor bizonyára semmire nem fog. Belépek a szobába az öcsköst félre lökve, ha bármilyen módon gátolná az utamat, és minden helységbe benézek, mind végig a fegyveremen tartva egyik kezemet. Ajtókat berugdosom, és valami életet keresek, aki némi magyarázattal szolgálhatna.

//Ha nem írok 2 napon belül, nem kell rám várni. Mehet a körváltás, és csatlakozok//

Mesélő

Rébusz

Elsőnek lépsz be a lakosztályba. Csodálatos látvány tárul eléd, a szoba hatalmas. Egy a szoba méreteinek megfelelő impozáns íróasztal ragadja meg elsőnek a tekintetedet, majd ahogy körbejáratod a szemed, rájössz ez nem is lakás hanem egy dolgozó ember irodája.
A sarokban iratszekrényeket látsz, balra a fal mellett egy nagyon kényelmesnek látszó díványt, a dívány előtt egy méregdrágának tűnő perzsa szőnyeg van, emellett még egy mívesen kidolgozott ruhásszekrény növeli helyiség színvonalát. A falakat festmények díszítik, és ahogy az ablakon kinézel csodálatos látvány tárul a kivilágított botanikai kertre.
Az iratszekrényekben meglepő felfedezést nem teszel, tele vannak dossziékkal. Több mint 1000 darab is meglehet. A ruhásszekrényben fogasokon elegáns női ruhákat találsz. A díványt átnézve pedig kiderül számodra, hogy színtiszta bőrből készült, nem egy állat adhatta az életét ezért a darabért. Végül az íróasztalt átnézve, különböző irodai felszereléseket, laptopot, nyomtatót, és papírokat találsz.

Duncan

Mire eléred az ajtót a zöld felleg már leülepszik. (rád már nincs hatással) Előtted lép be a két idegen a szobába, és elkezdenek kutakodni. A látottak Rébusznál leírtam.

Batman

A dolgozószobából két ajtó nyílik, az elsős berúgva a fürdőszobába jutsz. Életnek semmi nyoma, de látszik hogy valaki rendszeresen használja ezt a helyiséget is. A második ajtót betörve, érdekesebb dologra figyelsz fel. A szoba inkább pihenésre szolgál, nem úgy mint az előző. Egy egyszemélyes kényelmesnek tűnő ágy, egypár szekrény, és itt is megtalálható a méregdrága szőnyeg, minden bizonnyal a kinti párja.
De ami nem igazán emeli a szoba fényét az az őszhajú nő aki a szőnyeg közepén fekszik mozdulatlanul.
Hason fekszik, az egyik keze maga alá van gyűrődve, a másik csak úgy lazán a teste mellett fekszik. Az egyik kosztümkabátja van rajtam, hasonlók, mint amit a kinti szekrényben láthattál.


Duncan

Ahogy belépek az ajtón egy iroda tárul a szemeim elé. Elég meglepő egy szállodában. Az aranymaszkos egyből neki áll kutakodni. Remélem nem keveri össze a nyomokat. A szobában nincs senki. Mindeközben a kalapos a belső szobákba nyomult. Talán ott vár ránk az üzenet írója? Követem a kalapost. Odabent szörnyű látvány fogad. Egy idős hölgy fekszik mozdulatlanul. Odarohanok hozzá és megnézem életben van-e még.

Rébusz

Mivel szart sem találok, ezért elindulok tovább abba a szobába, ahova az a két barom ment. Amikor meglátom a holttestet, szétvet az ideg. Miért kell nekem mindig ilyen ügyekbe keverednem?

Félrelököm a két girnyót, és átkutatom a holtestet. Megnézem, hogy van-e valami a zsebében, valamint azt is megvizsgálom, hogy mi végzett vele.


Mesélő

A fekvőt megvizsgálva, észreveszitek hogy már halott a nő. Még nem hűlt ki teljesen, de már beállt a hullamerevség. Nem találtok rajta semmilyen külsérelmi nyomot, nincs vér, nincsenek lila foltok. Semmilyen dulakodásra utaló nyomot nem találtok a nőn. A zsebei a méretükből adódóan szinte teljesen üresek, egy két női piperecucc van bennük: egy női púderes doboz tükörrel.


Duncan

Kimegyek a folyosóra, nem foglalkozom a két idegennel. Előveszem a telefonom, majd tárcsázom a 911-et. Nincs itt a levélküldő, így nincs dolgom. Ez egy gyilkossági ügy, kötelességem értesíteni a hatóságokat. Szólok zsaruknak, hogy van itt egy ismeretlen holtest.

Mesélő

A diszpécser egyből riadóztatja a megfelelő szerveket, és azt mondja hogy 10 perc múlva a helyszínen lesznek. Addig még van idő szétnézni, talán olyat is megtalálsz amit a rendőrök nem vennének észre.


Duncan

Miután elintéztem a hívást, visszamegyek a szobába, és megpróbálom magamra vonni a két álarcos figyelmét.

-A nevem Dean Wallace, FBI ügynök vagyok.-mondom, miközben felmutatom a jelvényem. -Értesítettem a hatóságokat. Amennyiben szeretnének részt venni a nyomozásban, maradhatnak, mint külsős tanácsadók. Ám arra kérem önöket, ne akadályozzák a hatóságok nyomozását. Ez az ügy elsősorban a rendőrségre tartozik, mi csak segíthetjük az ő munkájukat. És most szeretném megkérni önöket arra, hogy álljanak félre, szeretnék ujjlenyomatokat keresni a helyszínen.

A kis monológom után, előveszem a bizonyítékgyűjtő szettet, és körbenézek a lakosztályban, ujjlenyomatok, haj -és bőrminták után kutatok.

Mesélő

A két társad beleegyezően átadják a vezetést neked. Szépen kivonulnak a szobából, míg foglalatoskodsz. Átkutatva az összes helyiséget, megszámlálhatatlan nyomot találsz. Több száz különböző ujjlenyomat, haj- és bőr- mintát találsz. A szetted nem is elég hogy begyűjtsd az összeset.

Ebből csak egy következtetést tudsz levonni, nem nagyon szeretett az itt lakó takarítani.


Duncan

Nekiállok a nyomgyűjtésnek, ám hamar kiderül, hogy ide egymagam kevés vagyok. Meg kell várnom a laborosokat. Amíg megérkeznek a zsaruk, addig átnézem az iratokat az íróasztalon és a fiókban, hátha találok valami hasznosat.

Mesélő

A nyomokat begyűjtöd, de az elemzéshez már laboratóriumi felszerelés kellene. Jó ideig eltartott míg mindenhonnan mintát vettél, már hallatszik az utcáról a rendőrautók szirénája.
Az iratszekrényhez lépsz, és kinyitod az összes fiókot. Elsőnek feltűnik, hogy két nagy csoportra vannak osztva a papírok. Jól láthatóan el vannak különítve, a lezárt, amiből több, mint ezer karton is lehet, és a folyamatban lévő ügyek. A lezáratlan ügyekből csak 3 darab van. Ha átfutod (nincsenek látnoki képességeim, de gondolom hogy át akarod fogod nézni) kiderül, hogy rendőrségi akták, a háromból kettő a rendőrség által már lezárt ügy, de van rajtuk egy vörös cetli ami jelzi, hogy az elhunyt nem így vélekedett felőle.

1. Akta: A lezáratlan. Egy bűnös kerületben lévő sorozat gyilkosról szól, akinek az áldozatai hajléktalanok. Eddig 9 áldozatot ejtett, minden áldozatnak a fején voltak külsérelmi nyomok, amit egy nehéz tárgyal okoztak, ez okozta feltételezhetően a halálukat. Az sorozatgyilkosságra az utal, hogy a gyilkosságok után, mint egy rituálisan kivágták a elhunytak különféle belsőségeit. Májat, szívet, epét, tüdőt, stb. Az akta nem teljes.

2. Akta: A rendőrség által lezárt. 6 nappal ezelőtt történt az eset. Egy szolgálat közben elhunyt, rendőrjárőrről szól. Az aktában az áll, hogy a Mairtín Lieber nevű járőrt, társával, név szerint Tully Adrià-val egy betöréses rabláshoz hívták az éjszaka közepén a Kínai Negyedben. Kiérkezés után ,betörésre utaló nyomokat találtak, így behatoltak az épületbe. Az épület nagysága miatt, szétváltak. Tully rendőrjárőr hangokat halott az első emeletről, mivel a társával a földszinten váltak el, azt gondolta hogy a betörő(ke)t találja fenn. Hogy meg ne zavarja a beszédével a feltételezett elkövetőket, nem értesítette a társát a beavatkozásáról. A hangok forrását az egyik szobába találta meg, a sötétség miatt csak egy fegyvert tartó alakot látott. Felszólítás után sem dobta el a fegyvert, hanem félreérthetőnek nevezhető mozdulatot tett, így a járőr a legbiztonságosabb módon hatástalanította a veszélyforrást. (3 golyó a mellbe, 1 a fejbe). A kapitányság megfelelő nyomozás után, balesetnek nyilvánította és lezárta az ügyet. Az akta nem teljes.

3. Akta: A rendőrség által lezárt. 3 nappal ezelőtti eset. Egy étterem tűzről van benne szó a kínai negyedben. A szemtanúk elmondása szerint, a Sárkánykígyó nevezetű étteremből este 10 óra fele füst szállt fel. Rá egy fél órára lángokat is felfedeztek, amik az ablakokon csaptak ki. Ekkor hívták ki a tűzoltóságot a szomszédok. 20 perc alatt a helyszínen voltak, de a tűz természetét nem ismervén az oltás nehézkesnek bizonyult. Reggel 5 órakor sikerült elfojtani a lángokat, de az épületnek csak a kiégett váza maradt meg. A feltárást követően, egy összeégett holtestet találtak, azonosítás után (a fogtérképéből) kiderült, hogy egy hírhedt Triád tag az illető, Jian Shui. Ismeretlen tettes ellen indult eljárás, végül maffia leszámolásnak titulálták és lezárták az ügyet.

Végül az íróasztalban, felületes átvizsgálás után a halott feltételezett naplójára bukkansz. Benne elég sok bejegyzés, a legtöbb csak kuncsaftnak van titulálva, és semmi több. Megtalálod még benne Dr. Luka Cináed nevét, akinek minden második nap szerepel a neve. Mai napon 3 kuncsaft volt beiktatva a korábbi órákba. Több a napló szerint már nem várható.


Duncan

A naplót elrakom, majd később tüzetesen átolvasom. Amíg a hatóságokra várok, átlapozom a három aktát. Mi köze lehet egymáshoz a három ügynek? Talán semmi, csupán ezek voltak az utolsó esetei. Ki lehetett az idős asszony? Valszeg Diggor felesége. Vajon ő dolgozott ezeken az ügyeken vagy a férje. Tovább kutakodom, igazolványt keresek vagy magánnyomozói engedélyt, hogy kiderítsem miért nyomozott a hölgy vagy a férje. Megpróbálom megtalálni a férj telefonszámát, hogy értesíthessem a történtekről.

Mesélő

Megtalálod a keresett tárgyakat, amik alapján már könnyen azonosítani tudod. A halott hölgy a másik szobában, Near Diggor, egy ex-nyomozó, az igazolványai szerint. Mire végig olvasod, egy csapat rendőr, helyszínelők, gyilkossági nyomozók lepik el a helyszínedet.
Azonosítod magad, így semmi problémád nincs. Felvázolod a helyzetet, majd elmondják az ők szemszögükből is. A nő egy rendőrségi tanácsadó volt, sok ügyben segített nekik. Az iratok nagy részét megtarthatta, hogy dolgozhasson belőlük, de a titkosított anyagok a rendőrségen maradtak. Most a legjobb tudomásuk szerint egy ügyön dolgozott, a sorozatgyilkosságon.
Gyorsan átkutatják a szobát, mindent megtalálnak, amit könnyű. Egy beépített tévén találnak egy lemezt, amire legnagyobb meglepetésedre a te és társaid neve van írva, még 7 személyével egyetemben. Mikor berakjátok a lejátszóba, egy nő képe jelenik meg a képernyőn, és elkezd beszélni:
- Jó napot kívánok mindannyiuknak, vagy reggelt, estét, nem is tudom milyen napszak van pontosan. Az okot szerintem már tudják. Önök a város 10 legjobb nyomozója, azért vannak itt, hogy kinyomozzák mi is okozta a halálomat. Önök különböző helyről, időből kerültek ide, eddig nem álltak egy oldalon, ha álltak egyáltalán valami mellé is, de most egy halott nő kéri a segítségüket. Talán ez nem mozgat meg magukban semmit, de talán az egy milliós jutalom, amit az ügyvédem fog adni maguknak ha megoldják az ügyet, segít az oldalamra billenteni a mérleg nyelvét.
A feladat adott, ki ölt meg engem, már csak a válaszokat kell megtalálni. Talán egy-kettőben tudok segíteni, a nevem Near Diggor. Nyomozó vagyok, mint maguk. Jól van talán nem olyan, mint maguk mivel én vagyok a világ legjobb nyomozója. Van egy férjem, egy nagy házam a külvárosban, egypár fóbiám, amit most nem osztok meg magukkal, könnyen utána járhatnak. Sok pénzem, sok ellenségem, és tudomásom szerint kevesen szeretnek.
Ennyi bőven elég lesz, hogy elinduljanak az úton. Most már találgathatok is, talán a pénzem miatt öltek meg, valami olyat tudtam, amit nem szabadott volna, vagy esetleg teljesen más az indok? Hála istennek ezt a terhet már nem nekem kell megoldani önökön a sor.
Ja igen az ajtóban talált zöld füst miatt ne aggódjanak, az csak elővigyázatosság volt. Hogy az ügyemre figyeljenek ne az egymás megölésével, a hatása 24 órán elül elmúlik. - Ezzel a képernyő elsötétedik, és csak csend marad utána. Mindenki annyira meg van döbbenve, hogy szóhoz sem jut. A tekintetek a képernyőről, rátok fókuszálnak, majd vissza.

Duncan

Kiderült hát miért hívtak ide. Szegény nő, borzalmas lehet sejteni közelgő halálunkat. Egy haldokló utolsó kívánságát nem szép dolog elutasítani. El kell vállalnom az ügyet. Egyeztetek a rendőrökkel, hogy az FBI átveszi a sorozatgyilkos ügyét, és mrs. Diggor gyilkosának keresését is. Remélem nem ellenkeznek a zsernyákok. Megkérem őket, adjanak át minden akták Mrs. Diggor utolsó ügyéről, és a mintákat szállítsák át az FBI laborjába. Persze mindezek előtt felhívom a főnökömet, és írásos engedélyt kérek tőle a nyomozás megkezdéséhez. Valamint megkérem őket, hogy küldjenek valakit egy hivatalos engedéllyel, amellyel elkérhetem a szállodától a biztonsági kamerák felvételeit. Ha mindezt sikerül elintéznem, elmegyek az irodámba, és megkezdem a munkám. Átnézem az elmúlt 24 óra biztonsági felvételeit, hátha találok valami gyanúsat, majd átolvasom mrs. Diggor naplóját, talán találok valami hasznosat

Mesélő

Minden úgy történik ahogy akarod. A főnököd meglepően könnyedén beleegyezik a nyomozásba, ebből leszűrheted, hogy dolgozott az FBI-nak is. Megkapod az engedélyeket, és pár órán belül már az irodádban van minden papír, felvétel, amit csak kértél.
A szalagok feltételei között könnyedén megtalálod a számodra legtökéletesebbet. Minden szobára volt állítva egy kamera, csak a megfelelőt kellett megkeresni.
10,26-kor egy rendőrtiszt, egy köteg papírral belép a szobába, 10,38-kor lép ki az iratok nélkül.
12,11-kor belépett egy meglepően öltözködő nő, szinte betörte az ajtót, majd meglepő módon nem távozott a szobából.
14,56-kor egy rendőrjárőr lépett a szobába, 15,36-kor távozott, kissé feldúltan.
16,12-kor az első rendőr jött újra, üres kézzel, és látszólag azzal a dokumentummal távozott 10 percre rá, amit hozott a délelőtt.
Utána már csak a triótok lépett a szobába, innen a többit tudod.

A rendőrség mindent elmond róla, amit csak tud. Az információk feléről legalább már tudsz, a többi:
- Egy meglepően nagy háza van a külvárosba, és nagyon sok pénze. A pénz egy részét örökölte, a másikat a miután nyugdíjazták a rendőrségről, a tanácsadásért kapta.
- Nyílt titok volt, hogy agorafóbiában szenvedett. Ezért is került nyugdíjazásra, és pszichológusi segítséget is kapott.
- Látszólag csendesen éltek a férjével, de N sokkal több időt töltött az irodájában mint az otthonában.
- Különleges szervi baja nem volt, nem szenvedett káros szenvedélyektől, és rövidlátó volt.
- Vegetáriánus, és csakis a saját termésű zöldségeket ette. (Elég nagy kiterjedésű kertészete van.)

Az aktákból kimaradt részek:
Sorozatgyilkos: a boncolásokat a bűnös negyedben lévő kórboncnok végezte. Valamilyen rituális gyilkosságra gyanakodnak, esetleg valamilyen őrült tehette.
Rendőrgyilkosság: az áldozat körül különös módon nem találtak vér, és a testben sem. Egy megmagyarázhatatlan esetnek könyvelték.
Étteremtűz: közkedvelt helye volt a kínai maffiának, sokszor itt tartottak gyűléseket. Nem csak egy holtestet találtak itt, de az ő halálukat nem tudták megmagyarázni, mintha a félelembe haltak volna bele, mielőtt megégtek volna. A hajléktalan szemtanúk, a borgőzös állapotban azt vallották, hogy élőhalottakat, és démonokat láttak a tűz előtt.
A naplóban nem találsz más említésre méltót.

Duncan

A videofelvételeken látható embereket kellene azonosítani, hogy kilehessen kérdezni őket. A két rendőrt a legkönnyebb, kinagyítom mindkettejük arcát, majd elküldöm a képet a rendőröknek, hogy azonosítják a kollégáikat. A nőt már nehezebb lesz megtalálni, először az FBI, majd az Interpol adatbázisát böngészem át, hátha megtalálom a fényképét.

Mesélő

A rendőröket könnyen azonosítani tudod az első aki kétszer is látható a felvételen, egy bizonyos Rhodri Guillem őrnagy a Főbenjáró Bűnök osztályáról, a másik Tully Adrià járőr.

A nőt csak nagy nehezen tudtad azonosítani az Interpol adatbázisából. Natsumi Ren egy üzletasszony, soha nem került börtönbe vagy a rendszerbe, de több nyomozás is folyt ellene. Feltételezhetően egy az alsóbb körökben ismert szó szerint méregdrága bérgyilkosnő.
Lánykori neve: Jian Ren
Családi állapota: özvegy
Rokonai: Szülök elhunytak, férje egy autóbalesetben elhunyt, egy fia Natsumi Noboru, egy öccse Jian Shui
Tartózkodási helye: ismeretlen

Az aktán van egy kis bejegyzés is. Miszerint eddig soha sem sikerült elfogni, ha nem akarta.


Duncan

Vajon ki lehet a gyilkos? A legvalószínűbb, hogy a bérgyilkos hölgy. Viszont akkor a belépő zsaruknak már holtan kellett volna találni Mrs. Diggort. A fő gyanúsítottam inkább Adriá járőr. Hisz a hölgy épp Tully ügyében nyomozott. Talán rájött arra, hogy esetleg Tully nem önvédelemből lőtte le az áldozatát? Jobban utána kell nézni Mr. Adriának. Elő is keresek róla mindent amit csak tudok a különféle adatbázisokból. Esetleg van e gyanús pénzmozgás a bankszámláján? Milyen ügyekkel foglalkozott?

Mesélő

Tully Adrià

Kora: 28 év
Született: Gotham City-ben.
Családi állapota: Nőtlen
Rokonai: Hector Adriá (apa) Lindsey Ádria (anya)

Öt éve van a testületnél, különösebb baj sosem volt vele. Pár stiklin rajta kapták, de milyen zsaru az Gothamban, aki nem végez egy kis mellékest. Egy kétszobás lakást bérel Robbinsville egyik nem túl jó környékén.
A számlakivonatán nem, hogy mozgást nem találsz, de még pénz is alig. A rendőrök nem keresnek túl sokat. Egy járőr életében nincsenek túl nagy horderejű ügyek. Egy pár utcai lopás, bolti fosztogatás, drog kereskedelem. Semmi kirívó. A körzete legnagyobb részt a kínai negyed.

Duncan

Úgy látszik személyesen kell beszélnem vele, de előtte még felhívom a laborosokat, hogy találtak-e már valamit. Ha igen, akkor odamegyek a laborba és megnézem az eredményeiket. Útközben felhívom a rendőrőrsöt és megkérdezem, hogy Tully mikor van szolgálatban.

Mesélő

Duncan

A laborosok a Dns, és ujjlenyomatokat leellenőrizve majdnem mindenkit be tudtak azonosítani. Van közöttük több, mint fél éves minta nyom is. A leggyakrabban talált minta az ott lakóé, és a férjéé. Megtalálható még a szálloda teljes személyzetének a DNS-mintája, ujjlenyomatokkal egyetemben. A három kamerán szereplő személyektől is találtak mintákat. Ezektől eltekintve a a helyi rendőrség fel megfordult a szobában, és még egypár magánnyomozó is tiszteletét szokta tenni. A magasabb szervek (CIA; FBI; Interpool) ügynökei nem hivatalosan, de voltak a szobában.
Tully járőrt a megrázkódtatásokat feldolgozandó két hetes betegszabadságra küldték. Így ha minden igaz a lakásán tartózkodik.

Antidote

//Te még a prológusnál tartasz, arra reagálj!//


Antidote

Egy nehéz nap után végre otthon lehetek a családommal. Vagyis, így terveztem el még mielőtt elindultam volna a munkahelyről. Mikorra hazaértem, ugyanis rám tört valami fáradtság, ezért ledobtam a cipőmet, adtam egy csókot a feleségemnek és megöleltem a gyerekemet, majd felmentem a hálószobába és ruhástól bedőltem az ágyba. Félálomban még halottam a telefonom csipogását, de magával ragadott az álom.

Egy óra múlva ébredtem fel, felkaptam a mobilomat és megnéztem az e-mailt. Egy elegáns szállodába hívtak engem, és úgy tűnt, hogy a feladó sok dolgot tud az életemről és rólam. Nem teketóriáztam sokat, lementem a földszintre felvettem a kabátomat és a cipőmet, a zsebembe nyomtam az igazolványomat és a jelvényemet, majd elindultam a helyszínre.

A helyszínre érkezve körülnézek, hátha találok egy rendőrt, aki felvilágosít engem.

- Jó estét a nevem Jason Kariel, paranormális nyomozó és kutató vagyok, a gothami CSI-tól. Kérem tájékoztasson a helyzetről! - mondom és felmutatom az igazolványomat, ha ráakadok egy rendőrre.

Duncan

A laborosok nem találtak semmi használhatót. Remek, eddig nincs semmi. A rendőrök szerint Tully otthon van, mert szabadságolták. Remélem tényleg az házában csücsül. Elindulok a járőr házába. Útközben előkészítem a diktafonom és a fegyverem.

Mesélő

Antidote

A pora előtt találsz egy rendőrt, odamész hozzá és felteszed a kérdésedet. A válasz előtt még meg kell várnod, hogy elmajszolja a fánkját, és egy hangos glugy kíséretében elmerüljön a hatalmas bendőben.
- Ühm igen. - Állapítja meg. - Jó sok mindenkit érdekel ennek az asszonynak a halála. Az ügyet amúgy egy bizonyos Dean Wallace FBI ügynök, vette át. Ő vezeti a nyomozást, de a tetthelyre még benézhet, ha akar. Maguk különlegesek szeretnek szöszmötölni.
Ezzel befejezettnek tekinti a beszélgetéseteket, de még vár pár pillanatot hátha kérdezel tőle még valamit, majd visszafordul fontos dolgait intézni.

Duncan

Könnyedén megtalálod a házat. Elsődlegesen is a cím alapján, de az is sokat segít, hogy az ajtóra ki van nagy betűkkel írva, hogy mocskos zsaru.
Kopogtatsz egyet, majd még egyet. Az ajtó nyikorogva kitárul előtted, és egy elég viseltes férfi áll előtted. Trikóban és bokszerban. A szemével gyorsan végigmér, majd védekezőleg egy kicsit beljebb hajtja az ajtót.
- Mit akar? - Teszi fel minden kedvességet nélkülözve a hangjában.


Duncan

Könnyen megtalálom Mr.Adriá házát, lévén az ajtajára kiírták foglalkozását, nem épp hízelgő jelzővel társítva.
Kiszállok az autóból, megigazítom az öltönyöm, majd bekopogtatok. Kis idő múlva egy eléggé leharcolt külsejű fazon nyit ajtót. Nem túl barátságosan fogad.

-Üdvözlöm, Dean Wallace ügynök vagyok az FBI-tól. Feltehetnék önnek pár kérdést?-beszéd közben megmutatom neki a jelvényem.

Antidote

- Köszönöm az információt, pihenj! - köszöntem el a rendőrtől, majd visszakászálódtam a kocsimba.

Elővettem a mobilomat és a felettesemet tárcsáztam.

- Jó estét, főnök! Kaptam ma egy titokzatos üzentet, ami egy meghívót tartalmazott. A helyszínen, viszont gyilkosság történt, amit az FBI vett át, névszerint Dean Wallace. Szeretném az engedélyét kérni, hogy dolgozhassak az ügyön. Valamint, megtudná mondani, hogyan tudnám elérni az FBI-ost?

Ha a főnök megadja az engedélyt, és valamilyen elérhetőséget, akkor felhívom az ügynököt.

- Jó estét! A nevem Jason Kariel, a gothami CSI paranormális kutató és nyomozó részlégének vagyok a nyomozója. Szeretném a szakértelmemet és a képességeimet felajánlani. - szólok bele a telefonba, ha sikerül elérnem az FBI-ost.

Mesélő

Antidote

A hívás sikeresnek ítéled, a főnököd megadja az engedély miután beszámolsz neki az eddigi ismereteidről. Megígér minden segítséget, és pár perc kapcsolgatás után megadja kért telefonszámot is. Te bepötyögöd a telefonodba, és kicseng.

Duncan

Amikor meghallja, honnan jöttél szinte infarktus kezdi kerülgetni. Mintha megijednem, de nem tudod hogy mitől. Vesz két mély lélegzetet, hogy lenyugodjon, majd így felel.
- Mit akar? - Teszi fel elhamarkodottan a kérdést. Majd észbe kap és folytatja. - Igen természetesen, jöjjön be. Megkínálhatom esetleg egy csésze kávéval?
Ekkor a legrosszabb pillanatban megcsörren a telefonod.

Duncan

Fickó idegesnek tűnik. Bár a legtöbben idegegesek lesznek ha az FBI-al akad dolguk. Aztán beinvitál a házba. Ekkor csörögni kezd a telefonom. Ki a fene lehet az?
Felveszem a telefont, valami CSI nyomozó van a vonalban. Gyorsan le kell zárnom ezt a beszélgetést.

-Ha már helyszínelő, akkor nézzen szét a szobában, hátha talál valamit, ami fölött elsiklott a laborosok figyelme. Meg jó lenne, ha a holtestet is megvizsgálná.
A választ meg sem várva, leteszem.
Újból a járőrhöz fordulok.

-Elnézést kérek, most már minden figyelmem az öné. Köszönöm, nem kérek semmit. Nos akkor a kérdések. Tudjuk hogy ma 14:56 és 15:36 közötti időpontban Mrs.Diggor szállodai szobájában tartózkodott. El mondaná, hogy mi történt odabent?

Antidote

- Rend... - mondanám, de leteszi az FBI-os.

~Hát, akkor itt az ideje, hogy bevessük a CSI-os képzettségemet!

Telefonomba beütöm az ügyeletes CSI-os számát.

- Jó estét! Szükségem lenne a mobil laborra és egy helyszínelő készletre - megadom a szálloda címét - Jobb lenne, ha minél előbb ide tudná hozni. Köszönöm!

Ha el tudja hozni a kolléga a kért dolgokat, akkor megkérdem a rendőrtől, hogy hányas szobában történt a bűncselekmény és felmegyek oda. Ha nem tudja elhozni, akkor elugrok a laborba és magam hozom el a a mobil labort és helyszínelő felszerelést.

Mesélő

Duncan

A szeme kikerekedik, és látványosan kezd el lüktetni egy ér a homlokán.
-Öhm honnan tudja? Akarom mondani igen ott voltam. N akarom mondani Mrs. Diggor hívott fel még tegnap, hogy beszélni akar velem a baleset kapcsán. Kérdezett egy két részletet az esetről, és ittunk egy kávét. Még el sem mondtam mindent mire elküldött fontos ügyeire hivatkozva. - Ezzel úgy néz rád, mintha azt várná hogy kijavítsd, vagy hogy azt vágd a fejéhez, hogy rosszat mondott.

Antidote

Csak egy fél órát kell várnod, hogy megjöjjön a kért felszerelés. Ezt követően a fánkot majszoló rendőr elirányít a második emeletre. Ott még egy hasonló kaliberűn kell átjutnod, de a nehézségek megérik a várható nyereményt. Bent állsz a lakásban, ami csak rád vár. Senki sincs benn, egyedül vagy.


Antidote

Ahogy belépek a szobába nem tétovázok, hanem rögtön előveszem a fényképező gépet és elkezdem lefotózni a helyszínt, különös tekintettel a holttestre és a hálóra.

A fényképek elkészítése után letérdelek, a holttesthez és elkezdem átkutatni a zsebeit, ha találok valamit, akkor előbb lefényképezem, aztán nézem át. Ha valami olyan dologra akadok, amiből lehet mintát venni (por, testnedv, akármi), akkor abból mintát veszek. A holttest körmeit is megnézem, hátha akad ott valamilyen nyom, por vagy bőr cafatka.

Ezek után óvatosan átfésülöm a szobát, nyomok után kutatva, főleg ujjlenyomatok, hajszálak és más testnedveket (UV lámpát használok, hátha már feltörölték, de attól még ott van) keresek.

Utoljára még átnézem a szekrényeket, polcokat és más helyeket, hátha találok még valamit.

Duncan

-Nos van egy videofelvételünk, amin láttuk az ön érkezését és távozását. Ha csak ennyiről volt szó, miért távozott oly feldúltan a szobából. Mellesleg ön volt az utolsó, aki élve látta a hölgyet, így azt ajánlom, hogy ne beszéljen mellé, ha nem akarja, hogy bevigyem az FBI központba.

Talán sikerül kicsit ráijeszteni. Persze nem ő volt az utolsó látogató, hanem egy másik zsernyák. De ő ezt nem tudja. Készenlétben állok, ha esetleg nekem akarna támadni, tudjak védekezni.
Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Alvilági alak
Alvilági alak
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 359
Join date : 2011. Feb. 22.
Age : 31
Tartózkodási hely : Gotham City

N öröksége Empty
TémanyitásTárgy: Re: N öröksége   N öröksége I_icon_minitimeKedd Márc. 01, 2011 11:20 am

Mesélő

Antidote

A fényképeket elkészítetted. A zsebeit már "átkutatták", nincs semmi. A szoba elég poros, úgyhogy abból van elég, és mintát is tudsz belőle venni szép számmal. A körmök alatt egy kis piszkot találsz, de csak átlagos irodai kosz.
Számtalan ujjlenyomatot, és hajszálat találsz, testnedved annyira nem.

Végül tessék konkretizálni, miután kutatsz, és pontosan hol.

Duncan

A videofelvétel hallatára mintha megrettenne.
- É é én nem tettem semmit a hölggyel. Csak leültetett az íróasztala elé, és az esetről kérdezett. Én elmondtam mindent, de önnek is elmondom, hogy mindent leírtam az aktámba. Szétváltunk a házban, majd zajt hallottam az emeletről, és ott történt a tragédia. Én nem ismertem fel, a fények miatt. Nem ismerhettem fel, és lőttem. Azt hittem fegyver van nála, én csak az életemet védtem! Legalábbis azt hittem.Duncan

Miközben beszél, figyelem a fickót. Képzett pszichológusként talán meg tudom állapítani, hogy őszintén beszél-e. És ha nem ő ölte meg, akkor vajon ki? A bérgyilkos csaj nem lehetett, mert Tully még beszélt Mrs. Diggor-al. Vagy talán már holtan találta meg a járőr, de fél megmondani, mert esetleg ő lenne a fő gyanúsított?
Koncentrálok a fickó mondókájára, hogy kiderüljön igazat mond-e.


Mesélő

Duncan

Az ösztöneidre hagyatkozva, és a tanulmányaid után meg tudod mondani, hogy hazudott. Nem egészében. A mondókája második felében nem mondott igazat.

Antidote

Előveszem a mobilomat és felhívom a CSI-os kollégákat.

- Jó estét mindenkinek! - Konferencia hívásra kapcsolok - Minden elérhető embernek! Gyertek a ... - megadom a címet. - gyilkosság történt. Az FBI laborosai már átvizsgálták a környéket, a fényképeket már elintéztem. Mindenkinek köszönöm a segítséget! - lerakom a mobilt és egy másik számot tárcsázok, méghozzá a rendőrségi hullaházét.

- Kérem küldjenek ki egy csapatot a... - lediktálom a szálloda címét - Egy holttest van itt, amit meg kéne vizsgálni. Köszönöm. - bontom a vonalat.

A kollégákat megvárom a szobában.


Duncan

Figyelem a pasas reakcióit. A mondókája első fele igaznak tűnik, talán tényleg nem ő ölte meg Mrs. Diggort. Viszont a lelőtt rendőr ügyében már mintha nem mondana igazat. Valamit rejteget. De vajon mit? Talán szándékosan lőtte le a társát? De vajon miért? És vajon van köze ehhez az ügyhöz? Talán Mrs. Diggor talált valamit, aminek Tully járőr nem örült?

-Talán tényleg nem ön ölte meg a hölgyet. De talán ön gyilkoltatta meg. Ugyanis volt rá indítéka. Ugyanis a hölgy az ön ügyében nyomozott. Mivel kiváló nyomozó volt, biztos talált valami terhelőt bizonyítékot ön ellen. Ön pedig elhallgattatta. Vagy nem igaz? Mondja el őszintén, mi történt azon a bizonyos estén. Így talán elkerülheti, hogy megvádolják, hogy ön gyilkolta meg Mrs. Diggort.

Figyelem a reakcióját, ha megtámad, próbálok védekezni.

Mesélő

Antidote

Csak plusz munkát adsz az "embereidnek" mert, eddig kint voltak a rendőrség nyomolvasói az FBI-os helyszínelők, és most jön a különleges csoportos CSI is. Majd csak elfértek valahogy, de nem ők fogják elvégezni helyetted a munkát.
Csak egy 20 perc kell és máris csatlakoznak a munkához. Ellepik az egész házat, de nem tudnak új bizonyítékkal előállni, mint amit az eddigi csapatok meg nem találtak.

Duncan

A szeme először kitágul, utána hirtelen összeszűkül. Majd el kezd cikázni a szoba berendezésén. Nem tudod mire vélni, amíg el nem kezd rohanni az ablak felé. A legnagyobb őrültségnek hangzik az ablak, mint menekülő útvonal de ő ezt választja. Teljes testtel kivetődik rajta, és már csak a cipője kopogását hallod valamilyen fémen.


Duncan

Meglepő a fickó reakciója: kiugrik az ablakon. Ez se normális. Felpattanok, majd utána loholok. Teljes erőmből futni kezdek. Remélem bírom tartani Tully tempóját. Futás közben előveszem a pisztolyom. Nem akarom lelőni, csak ha nincs más választásom. Először megpróbálom utolérni. Ha sikerül közel érnem, megpróbálok ráugrani, amolyan Michael Knight-os mozdulattal. Ha nem nagyon akar csökkenni a távolság köztünk, akkor leadok egy figyelmeztető lövést.

-Álljon meg, vagy lövök!-kiáltok utána. Ha nem marad más választásom, akkor rálövök.


Mesélő

Duncan

A fémes csattanások a tűzlépcsőről jöttek, mikor kiérsz az ablakba már alattad lohol az utcán. A rendőri kiképzés igen csak jót tett neki, hát még az élet Gotham utcáin. Gyorsan fut, nagyon gyorsan. Nem fogod tudni utolérni gyalog, hamarabb ki fog kerülni az utcából mielőtt még megcélozhatnád.
A figyelmeztető lövésre összerezzen, és a földre veti magát. Biztos azt hitte ő a célpont. Lassan hátrafordítja a fejét, és megpillantja hogy csak egy két méterre vagy lemeredve. Az arcán a feladás látszik, a betonon marad míg utol nem éred.

Antidote

Megvárom, míg az kollégák végeznek, majd elindulok a hullaszállítókkal. A hullaházba érve, végignézem a boncolást. A boncolás után meghallgatom a kórboncnok jelentését.

Felhívom Wallace ügynököt, hogy jelentsek neki. Ha nem veszi fel, akkor egy e-mailt küldök a mobilomról.


Duncan

Szerencsére megijed a figyelmeztető lövéstől, és hasra veti magát. Ráfogom a fegyverem, majd óvatosan közelebb megyek hozzá.

-Maradjon a földön! Karokat oldalra, tenyér fölfelé, arc oldalra fordul!

Ha mindent megcsinál, megpróbálom megbilincselni. Ha sikerül, hívok telefonon egy rabszállítót, és bevitetem az FBI központba.

Ha megpróbál ellenállni, Tae-kwon-do tudásomat bevetve megpróbálom ártalmatlanná tenni.

Mesélő

Antidote

Semmi újdonságot nem találnak a többi helyszínelőcsapathoz képest. A hullaszállítók pontosan érkeznek, és már robogtok is a hullaházba.
A boncolás nem jár eredménnyel, nincs semmilyen külsérelmi nyom, sem dulakodásra utaló, sem külső behatásra utaló jel. Nem találtak semmilyen mérget, vagy idegen vegyszert a testében. A szervei nem deformálódtak el, az agya ép. Úgy tűnik mintha csak úgy hirtelen meghalt volna, de nem szívproblémák miatt mint ahogy feltételezhető lett volna.

Duncan

Mindent megtesz, amit mondasz neki. A bilincselésnek nem áll ellen, akkor sem próbál szökni mikor bepakoljátok a rabszállítóba. Egy kihallgató szobába rakják be a járőrt, és ott vár téged.


Antidote

- A halálának látszólagosan semmi oka nincsen. Mintha egyszer csak elhagyta volna a lelke. Élt, aztán puff meghalt... Jobb lesz, ha vissza megyek a szobába és alaposabban átnézem, hátha találok valamit... - mormogom magamban, majd felállok és az autómmal elhajtok a szállodához.

Felmegyek a szobába és elkezdem módszeresen átnézni a helyszínt. Először a falat kopogtatom végig, hátha találok valami rejtett üreget, ha találok, akkor megnézem valahogy. Másodjára a szekrényeket és a fiókokat pakolom ki, átvizsgálom az bennük talált tárgyakat, majd azokat is átnézem rejtett üreg után. Benézek az ágy, a szekrény, és mind más dolog alá, aminek lábai vannak, hátha a gyilkos hagyott valami nyomot. A matracot feltépem és átnézem, ha találok valamit benne elrejtve, akkor lefotózom, majd tüzetesen megvizsgálom.


Duncan

Tully feladja, átszállítjuk az FBI központba, ahol bevisszük egy kihallgató szobába. Intek ügynöktársaimnak, hogy szeretnék egyedül maradni a gyanúsítottal. Majd leülök Tully-val szemben.

-Ejnye, Mr.Adria. Mire volt jó ez az ugrálás? Nos mielőtt félbehagytuk a beszélgetést, ott tartottunk, hogy szerintem Mrs.Diggor talált valami terhelőt ön ellen. És mivel úgy reagált, ahogy... Úgy sejtem jó helyen járok. Miért nem mond el inkább mindent őszintén, ahelyett, hogy nehezíti a saját dolgát, meg az enyémet is?


Mesélő

Antidote

A falak végigkopogtatása nem járt eredménnyel, semmilyen beépített, vagy titkos rekeszt nem találsz, még egy festmény mögötti széfet sem, kivéve persze a TV-t. A szekrények és a fiókok tartalmát már átvizsgálták a helyszínelő csapatok, és a bennük talált tárgyakat rendszerezték, és iktatták is, de nem találtak semmilyen kirívó tárgyat a mindennapi irodai felszerelésen kívül. A szekrényekben nem találsz semmilyen rejtett dolgot, de az íróasztal legnagyobb fiókján megakad a szemed.
Az alja túl vastagnak tűnik elsőre, sőt második pillantásra még inkább annak. Egy ügyes mozdulattal ki tudod nyitni, a szerkezet olyan jól van megépítve, hogy ha nem direkt akarod kinyitni akkor nem is sikerült volna. Benne csak egy egyszerű levélre bukkansz. A boríték rózsaszín és szagos. Mint ahogy már a boríték állapotából is feltételezni lehet, benne egy szerelmes levelet találsz.
A címzett: "Egyetlenemnek" A feladó csak négy betűt írt oda, igen csak csúnyán, de még kivehető "DRLC". Az író betűi, és szavai tanultságról árulkodnak, az írásából nyugodtságot lehet kiolvasni. Nem sietett a levéllel, ráérősen írta.
A levél tartalma mint minden szerelmeslevélé, a szerelem tárgyának felmagasztalásáról szól, a fogai szépségéről, a lágy hajának eséséről, az egymás nélkül töltött idő hiábavalóságáról, és az együtt töltött idő nélkülözhetetlenségéről. Csupa maszlag, és szerelmes ömlengés, főleg amikor az múlt szerdai együtt töltött vacsoráról ír a Bullseye étteremben, ahol a pekingi kacsa mennyei, és a hangulat olyan meghitt, majd az együtt töltött éjszaka isteni mivoltát ecseteli.
A levél tartalma nem meglepő inkább a hossza tizennyolc oldal két oldalasan a hossz amin át taglalja a szerelmük felbecsülhetetlenségét.
A bútorok alatt nem találsz sem érdekeset, sem titkos járatot, sem plusz nyomokat, itt legalább rendes munkát végeztek a nyomkeresők. Az ágy szétszabdalása sem vezetett eredményre.


Duncan

A szemeit zavarosan forgatja össze-vissza, semmin sem állapodik meg. Látszik rajta, hogy retteg valamitől. Talán a lebukástól, vagy hogy rendőr létére börtön vár rá.
- Oké, oké, mindent elmondok, miről is beszéltünk. Először leültetett, és kérdezett pár halandzsa kérdést, hogy "Jól vagyok-e?", meg hogy "Hogy viselem a társam halálát, mert tudja hogy csak baleset volt, de akkor is én lőttem le?" Én erre elmondtam neki hogy megvagyok, és fel fogok mondani a rendőrségnél, mert nem bírom tovább ezt az életet. Erre megkérdezte a jövőbeli terveimet, én meg azt feleltem, hogy mindig is szakács akartam lenni, de a szüleim nem engedték, de már nem bírom ezt az életet, ezért mindenképp váltani fogok, és beállok egy étterembe.
Kérdezett még pár dolgot az esetről. Hogy pontosan hol is álltam, meg ő hol állt, a felszólításomra mit reagált, és hogy elmozdítottam-e a holtestet, vagy sem. Én erre ugyanazt feleltem mint a jegyzőkönyvbe, hogy sötét volt és nem láttam, csak a kirajzolódó fegyvert, nem szólt vissza, ezért meghúztam a ravaszt, és hogy nem mozdítottam meg a holtestet. - Reménykedően néz rád, talán nem teszel fel neki több kérdést, és kielégítő volt ennyi válasz is neked.

Duncan

Valami még mindig nem stimmel ezzel a fickóval. De vajon mi? Talán tényleg nincs köze Mrs.Diggor halálához. De ha ártatlan, miért menekült el előlem? Még mindig elég idegesnek látszik.

-Mondja Mr.Adria, mitől fél ennyire? Ha csak ennyi történt, miért próbált meg elfutni előlem? Nézze, én segíteni akarok magának. Ön tud valami fontosat, csak nem akarja elmondani. Tán megfenyegették? A tanúvédelmi program meg tudja védeni. Ha beszél.


Antidote

A levelet végig olvasom, majd egy bizonyítékos zacskóba süllyesztem. Jobb lesz ezt a bizonyítékot a laborba vinni és elemezni. Kimegyek a szobából és a lift felé veszem az irányt. A lifttel lemegyek a földszintre, majd ki a szállodából és be a kocsimba, amivel egyenesen a laborba hajtok.

A laborba érkezve azonnal digitalizálom a levelet és átfuttatom a kézírás adatbázison, hátha lesz egy találat, illetve rákeresek a "DRLC" rövidítésre. Míg az eredményre várok előkeresem a Bullseye étterem telefonszámát, ha megtalálom felhívom őket.

- Jó napot kívánok! A CSI-tól hívom önöket, egy üggyel kapcsolatban. A múlt szerda esti foglalások után szeretnék érdeklődni, főleg a két személyre szólókról. Nem láttak, aznap este valami furcsát? Esetlegesen, ha emlékeznek rá, egy párról lenne szó, akik pekingi kacsát ettek.

Mesélő

Duncan

Végighallgatja, mit mondasz majd idegesen felnevet.
- Hahahhaa. Én mitől félnék, nincs semmi, amitől félnem kellene. Hát tudja azért futottam, mert maga elég rémítő látvány, tudja? Ööö, és a kérdéseitől meg még jobban beparáztatott. Elég régóta zsaru vagyok már, próbáltak már megölni, hogy ne tudjak tanúskodni. Hát tudja jobb félni mint megijedni, az embernek csak egy élete van. Hehe he he. - Végén ugyanazzal a nevetéssel zárja.

Antidote

Az adatbázisokban nem találsz egyezést, és a DRLC rövidítésre sem találtál megfelelő választ. Az étterem telefonszáma benne van a városi telefonkönyvben, két csengés után fel is veszik. Egy búgó női hang szólal meg.
- Bullseye étterem miben segíthetek?
- A megadott napon több mint 12 kétszemélyes asztalfoglalás volt, de ez nem az összes aznapi. Lehetőség van az étteremben foglalás nélkül is étkezni. Ha kívánja a foglalások névsorát elküldhetem önnek.
- Furcsát? Várjon egy pillanatot. - Ezzel félre rakja a kagylót. Nem kell sokat várnod, és újra beleszólnak. - Senki nem vett észre semmi furcsát, átlagosnak mondható este volt.
- Khm uram, híresek vagyunk a pekingi kacsánkról. Sokan rendelnek azt. Így nem tudnám megmondani.

Pár percen belül meg is érkezik az email.
A foglalások:
Andrey Lajos 16:30
Rikárd Marvyn 16:30
Herakleios Arash 17:00
Yair Leuthar 17:20
Merrill Elbert 17:30
Adolf Osmund 17:50
Jindřich Vincenc 18:00
Jernej Reinhard 18:00
Luka 'Uriyah 18:30
Raffael Césaire 18:40
Kudret Thaddeus 19:00
Wigmar Gabriel 19:20

Antidote

Hát ezzel most zátonyra futottam, itt az ideje, hogy találkozzak ezzel az FBI-os fickóval. A listát feltöltöm a mobilba, hogy később megtudjam mutatni Wallacenak. Előveszem a mobilomat és tárcsázom Wallace ügynök számát.

- Jó estét Wallace ügynök! Sikerült találnom egy újabb nyomot, ami segíthet az ügy megoldásában! Jobb lenne találkoznunk személyesen. Mit szólna, ha elmennék az FBI-hoz? - szólok bele a telefonba, ha sikerül elérnem Wallacet.

Ha nem sikerül elérnem őt, akkor tárcsázom a helyi FBI számát, és érdeklődök a "kolléga után".

- Jó estét! Egy ügynököt keresek, név szerint Wallace ügynököt. Jelenleg a Near Diggor gyilkosságon dolgozik. Megtudná mondani, hogy hol tartózkodik?

Ha megmondják, akkor elmegyek a megadott helyre.

Duncan

Nem hinném, hogy több mindent kitudnék szedni belőle. Utána kell néznem a többi nyomnak. Szólok, hogy zárják be a járőrt egy zárkába. Határozatlan ideig még bent tartom a fickót, hát ha szükséges lesz még kihallgatni. Közben csörögni kezd a telefonom. A CSI-s fickó telefonált, azt mondja van valami újabb nyom.

-Rendben, várom az irodámban.

Azzal bemegyek az irodámba, és pihenek egy kicsit, meg eszem pár falatot.

Mesélő

Mindenki

Megtörtént a várva várt találkozás, egy bő órás megbeszélés után sikerül minden információt, és ötletet megosztani egymással.

Mindenki

Na akkor az ötletelésnek vége folytatódhat a nyomok kutatása. Bárminek nekikezdhettek, aminek csak akartok.


Antidote

Miután Duncan elmondta, hogy eddig mikre jutott, úgy döntöttem, hogy jobb lesz kihallgatni Adriát. Pár perccel később benyitottam a kihallgató szobába.

- Jó napot, Mr. Adria! Kariel nyomozó vagyok, a gothami CSI-nak dolgozok. Kérem meséljen a kapcsolatáról Mrs. Digorral! Azután mesélhetne, hogy mi is történt a nő halálának napján!

Miközben a férfi beszél bekapcsolom a képességemet, így a gondolatait is hallom.

Mesélő

Antidote

Szinte teljesen ugyanazt mondja, mint amit elmondott neked az újdonsült társad. Semmi változtatást nem veszel észre a vallomásában, de a képességednek köszönhetően a gondolataiban meglátsz valamit, a társa holteste lebeg a lelki szemei előtt, mindig, egyfolytában. Mintha valami lüktető rémálom kerítette volna hatalmában amitől nem tud szabadulni. És még mélyebben egy tűzorkán rejtezik mely mindent elpusztít, és rettegéssel tölt el.


Duncan

Miután mindent átnéztem Mr.Kariel anyagai közül, az egyik különösen szemet szúr. A levél DRLC monogrammal. Lehet hogy ez Dr. Luka Cináed-et takarja? Elég sűrűn találkozott vele N a naplója szerint. Egy próbát megérhet. Utána nézek a különböző adattárakban Dr. Cináed-nek.

Antidote

Nyugodjon meg! Mi történt a társával? - kérdezem Adriától - Azt akarom, hogy lazítson egy kicsit. Idézzük fel szépen azokat az emlékeket. Ne törődjön azzal, hogy honnan tudok a társáról. Szépen nyugodjon meg és lépésről, lépésre mesélje el, hogy mi történt a társa halálának az éjszakáján! - hangom nyugodt, próbálom a fickót is lenyugtatni és valamilyen hipnózishoz hasonló állapotba juttatni.

A képességem még mindig aktív.

Mesélő

Duncan

Dr. Luka Cináed
40-es éveiben járó, jól szituált úriember. Pszichológus. Nagyon gazdag, csak magán prakszisai vannak. Egyedül a felsőbb tízezernek dolgozik, és csak kifejezetten pénzes ügyfelei vannak.
Az elhunyt gyakran találkozott vele a fóbiája miatt. Már több, mint 10 éve kezeli sajnos eddig nem sok sikerrel. A halála napján nem találkozott Near-rel.


Antidote

Elmondja a történetét újra, hogyan lőtte le a társát, és hogy milyen rossz volt megtudni mit tett. A legrosszabb az volt számára az egészben, hogy még 3 nap és egy éve lettek volna együtt társak.Antidote

- Az FBI-osnak említette, hogy megpróbálták már megölni. Mire gondolt? Hány ilyen eset történt? Hogyan próbálták megölni? Milyen ügyekkel álltak kapcsolatban ezek a kísérletek? Gyanúsnak találom, hogy megpróbált elszökni egy FBI nyomozó elől, és azt is, hogy itt nevetgél, amikor az életéről van szó! Beszéljen! - próbálok egy leheletnyivel agresszívabb taktikát alkalmazni.


Mesélő

Antidote

Alig mer a szemedbe nézni, és a válasza sem az a kifejezetten nyugodt.
- Öhmmm, igen vettem részt pár drog lefoglalásba, és szerencsejáték barlang felkutatásában. És hát tudja hogy van ez, a legkönnyebben a járőröket találják meg a bosszúszomjas idióták, akik be akarnak vágódni a főnökeiknél. Ez Gotham, itt mindennapos ha eltüntetnek egy valaki számára nemkívánatos elemet. A FBI-os kollégának megláttam a fegyverét, és azt hittem hogy egy régebbi ügyemből kifolyólag akar eltenni láb alól. Hát nem vicces? Hah haha hahha ha - A mondókáját egy igencsak erőltetett nevetéssel zárja le.Duncan

Egy pszichológus, csupa gazdag ügyféllel. És belezúgott az egyik páciensébe, aki ráadásul férjnél van. Vajon ő tette el láb alól Mrs. Diggort? De miért? Talán véget akart vetni a viszonynak, és a Doktor úr ezen felhúzta magát egy kicsit? Talán meg kéne látogatni, de előbb megvárom, mit végez a járőrrel, a CSI-s fazon.

Antidote

Köszönés nélkül kimegyek a kihallgató szobából. Úgy döntöttem jobb, ha átnézem ennek a rendőr halálának aktáját.

~ Vajon mi a francért nevetgél ennyit Adria?

Mesélő

Antidote

Kimész a vallatóból és egy irodakukacot keresel a közeledben. A jogosultságaid megengedik, hogy az ügy érdekében bármit megtegyél szóval, egy két gyors javaslat után máris eléd rakják a megfelelő iratokat.

6 nappal ezelőtt történt az eset. Egy szolgálat közben elhunyt, rendőrjárőrről szól. Az aktában az áll, hogy a Mairtín Lieber nevű járőrt, társával, név szerint Tully Adrià-val egy betöréses rabláshoz hívták az éjszaka közepén a Kínai Negyedben. Kiérkezés után ,betörésre utaló nyomokat találtak, így behatoltak az épületbe. Az épület nagysága miatt, szétváltak. Tully rendőrjárőr hangokat halott az első emeletről, mivel a társával a földszinten váltak el, azt gondolta hogy a betörő(ke)t találja fenn. Hogy meg ne zavarja a beszédével a feltételezett elkövetőket, nem értesítette a társát a beavatkozásáról. A hangok forrását az egyik szobába találta meg, a sötétség miatt csak egy fegyvert tartó alakot látott. Felszólítás után sem dobta el a fegyvert, hanem félreérthetőnek nevezhető mozdulatot tett, így a járőr a legbiztonságosabb módon hatástalanította a veszélyforrást. (3 golyó a mellbe, 1 a fejbe). A kapitányság megfelelő nyomozás után, balesetnek nyilvánította és lezárta az ügyet. végül az áldozat körül különös módon nem találtak vért, és a testben sem. Egy megmagyarázhatatlan esetnek könyvelték, és kihagyták a hivatalos jegyzőkönyvből.

Duncan

Ha elindulsz meglátogatni, akkor egy félórás út után már el is éred a keleti oldalon lévő hatalmas házát. Először úgy tűnik, mintha egy három emeletes szállodában lakna, míg a kapucsengő tüzetesebb megvizsgálása után, rá nem jössz hogy az egész egy ház, és a tulaja nem más mint a doktor.


Duncan

Megérkezem a pszichomókus házához. Illetve palotájához. Jó vastag lehet az ürge. Odamegyek az ajtóhoz, és becsöngetek.

-Jó napot, Dean Wallace ügynök vagyok az FBI-tól. Feltehetnék önnek pár kérdést. Mrs.Diggorról van szó.

Antidote

~ Szóval nem volt vér a testben? Akkor nem a társa halála okozta a traumát Adriánnak, hanem az ami vagy aki megölte a társát. Valószínűleg direkt hagyták a testet, abban a "veszélyes pózban". A gyilkos akit keresünk, valószínűleg hagyott valami nyomott, esetleg egy vágást a testen kívül vagy belül. Lehet, hogy számítottak rá, hogy hol lövik meg a rendőrt, ezért a lövések helyén vannak a vágások.

Ledobtam az aktát az asztalra és visszasiettem Adriához.

- Látta mozogni a társat mielőtt leadta a lövést? Előre meghatározott helyekre lőtt a mellkasra és a fejre, vagy csak véletlen szerűen? Úgy értem, hogy ezt tanították magának, vagy csak vaktában lőtt?


Mesélő

Duncan

Egy komornyik nyit ajtót, majd a jelvényed felmutatása után bevezet az épületbe. Egy két hatalmas szoba elhagyása után, eléritek a doktor dolgozószobáját. Éppen ott füstölög egy havannai szivar társaságában, mikor beléptek. A komornyik mélyen meghajol majd csendesen távozik.
A házigazdával váltatok egypár bemutatkozásnak szánt mondatot, majd hellyel kínál. Egyből a tárgyra térsz.
- Persze természetesen. Mindenben állok szolgálatára. Mi a probléma? Valamelyik Near újabb ügyei közül az ok, amiért ide jött? Ha megint rohama lett volna arról tudnék mostanra! - A hangjában az aggódás hangjaira figyelsz fel, majd a fejtegetésében megint előretör az orvosi énje.

Antidote

A szeme kikerekedik az újabb kérdésedre, és csak zavaros hangon tud válaszolni.
- I i igen természetesen mozgott, azért is hittem hogy fegyver van a kezében. Ez az alap rendőrségi kiképzés része. - A szeme úgy marad és már vagy egy perce nem is pislog.
A gondolatai még mindig elég zavarosak a tűz és a félelem még mindig mindent ural, de most már a társa árnyképe is megjelent röviden. A megvilágított szobában, éppen fegyverrel halad a lépcsőn.


Antidote

- Köszönöm Mr. Adria, majd még jövök! Addig is kérem maradjon itt! Ha akarja hozathatok magának egy kávét, teát, vizet, esetleg egy szendvicset.

Ha Adria mond valamit, akkor leadom a "rendelését" az egyik arra fele mászkáló alacsony rangúnak.

A kihallgatóból egyenesen a boncolást végző orvos felé veszem az utamat. A doktor nevét és címet az egyik FBI-ostól szereztem meg. Mikor megérkezek hozzá lefutom a szokásos bemutatkozó és egyéb udvariaskodó köröket és Adri társáról kezdem el faggatni az orvost.

- Talált esetleg valamilyen egyéb sérülést Mr. Lieber testén? Esetleg észlelt valami furcsaságot, amit nem mert beleírni a jelentésbe? Bármilyen apróság segíthet a nyomozás előre mozdításában.


Mesélő

Antidote

A formális elköszönés, és megvendégelés után, értelmesebb vizekre evezel. A központi hullaházat könnyedén megtalálod. Az intézmény vezetője egy köpcös, kissé mocskos orvos, a haja már gyérül, és szemüveget is visel. Már a nyugdíjazása előtt járhat. Árnyékként követi az asszisztense, egy 30-as éveiben járó sportos fiatalember, aki ránézésre szereti a munkáját.
Amikor belépsz boncterembe, az orvos kicsit furcsán köszönt téged. A kezét először kézfogásra nyújtja, de mikor meglátja hogy te is viszonoznád visszarántja.
- Elnézést, csak tudja van ez az izém, és hát tudja, na! - A köszönést ezzel le is tudtátok - A nevem Dr. Hákon Ganbaatar, ez itt az én kis birodalmam. Kerüljön beljebb. - Ahogy beljebb mentek, észreveszed hogy a doki bal lábára kicsit sántít, mintha valamilyen baleset érte volna, vagy csak megvágta magát borotválkozás közben. Az egyik fém asztalhoz értek, rajta egy kiterített hullával. - Itt az áldozat, még nem történt meg a temetés. Tudja a nyomozás miatt elhúzódott a dolog egy kicsit. Na szóval golyó ütötte nyomok vannak a testén szép számmal, természetesen ez okozta a halálát is. A furcsaság az volt, mint ahogy az asszisztensem észrevette, hogy a tetthelyen elhanyagolható mennyiségű vér volt, és a nem tudjuk, hogy miért. Ha akarja megvizsgálhatja maga is a hullát, kicsit merev már, de még beszédes kedvébe van ha valaki jól fog hozzá. - Mosolyodik el a saját viccén az orvos, majd elbiceg az egyik közeli székig és nyögések közepette leül.

Duncan

Úgy látszik a doki még nem tud N haláláról. Vagy csak úgy csinál, mint aki nem tud.

-Sajnálatos hírt kell önnel közölnöm. Near Diggort ma délután meggyilkolták az irodájában.

Hagyok neki egy kis időt, hogy megeméssze a halottakat. Közben árgus szemekkel figyelem a reakcióját, próbálom megállapítani, hogy csak színészkedik-e.

-Tudom, hogy sűrűn járt önhöz kezelésre. Nem vett észre valami szokatlant a viselkedésében az utóbbi időben? Nem beszélt önnek arról, hogy esetleg követi valaki? Vagy bármi hasonlót? Akármilyen apróság számíthat.

Mesélő

Duncan

A hír hallatán összeráncolja a homlokát, és egy pillanatra elfordul tőled. Majd vesz egy-két nagyobb levegőt, és szembenéz veled, és a történtekkel.
- Uhm hát igen, az ő életével biztosak lehettünk benne, hogy nem ágyban párnák közt fog elhagyni minket. - Idegesen megköszörüli a torkát, és csak utána folytatja.- - Nem akartam tiszteletlen lenni, de ha ismerte akkor tudja milyen életet élt. - Az érzelem kitörésnek egyáltalán nem nevezhető viselkedése teljesen igaznak tűnt, de hát mit lehet tudni ezeknél az orvosoknál.
- Nem, és már a feltételezés is meglepő, hogy követhették volna pont őt. Tudja a betegsége miatt nem igen járt ki, és az utcákon is csak a furgonnal tudott közlekedni. Más különösebbet nem vettem észre. - Egy pillanatra ráncok redőzik a homlokát, mint aki erősen gondolkodik. - Igen, semmit nem vettem észre rajta, a szokásoson kívül. -Antidote

-Talán az asszisztense segíthetne nekem, ha ennyire éles szemű, míg megvizsgálom testet. Persze, ha csak nem okozok gondot a kérésemmel. - kérdezem meg az orvostól mielőtt magamra hagyna.

Akár beleegyezik, hogy kölcsönadja az asszisztensét, akár nem én megkeresem a holttestet és elkezdem vizsgálni.

Először a test felületét vizsgálom át gyanús sebek után, főleg a fő ütőerekre koncentrálok. Aztán a belső szerveket vizsgálom meg, van-e nagyobbodás, deformálódás, valamilyen betegségre utaló jel. Ha asszisztens segít, akkor kikérdezem őt, hogy egész pontosan mit talált furcsának a testtel kapcsolatban és, hogy mondja el mire következtet abból.

Mesélő

Antidote

A doktor minden gond nélkül átadja a beteget, majd az asszisztense szó nélkül beáll melléd segíteni. Az ilyen boncoláshoz szükséges minden felszerelést odakészíti neked, majd nyújtogatja neked a kívánt eszközöket.
A meghatározott helyeken való keresgélés siker koronázza. Az erek környékén több apró szúrásnyom is található. Amit nem nehéz észrevenni, de talán aki nem tulajdonít neki túl sok hasznot átsiklik felette. Az is lehet, hogy az asszisztens szúnyogcsípésnek vélte azért nem készített jegyzőkönyvet róla.
A belső feltárást követően, semmilyen elváltozást nem veszel észre, a golyó miatti deformáltságon kívül. Látszik, hogy ólommagos töltényt használt, és így már a második találat után szörnyethalt a rendőr.
A művelet közben elbeszélgettek, és a kérdéseidre kimerítően válaszol is, legalábbis amennyire csak tud.
- Természetesen a vérnélküliség volt a meglepőbb. Semmilyen jelet nem találtam, ami arra utalt volna, hogy már halott volt mikor lelőtték. A hőmérsékletéből meg lehetett állapítani, hogy a társa állítása igaz, és tényleg élt még mikor a baleset történt. - Mielőtt még befejeznétek a boncolást a terembe belép egy igen csak attraktív kinézetű fiatal hölgy. Az asszisztens odalép hozzá és egy forró szenvedélyes csókkal köszönti, majd elnézést kér tőled, és privátabb helyre vonulnak, a személyes dolgaikat megbeszélni.


Duncan

Megrendíti N halála, bár nem annyira, mint vártam. Vagy csak próbál erős maradni a jelenlétemben? Vagy tényleg ő ölte meg, ezért nem rendült meg jobban?

-Doktor úr, hol tartózkodott ma 10:26 és 17:00 között? Tudja valaki igazolni, hogy ott volt?


Mesélő

Duncan

A doktor a legkisebb jelét sem mutatja annak, hogy meglepődött volna a kérdéseden vagy a gyanúsításodon.
- Pillanat elő kell vennem a noteszemet. Ez egy elég nagy intervallum. - Elmegy az íróasztalához, és kutat egy kis ideig a fiókjában, majd kivesz belőle egy apró bőrnoteszt. Lapozgatja egy kicsit, majd a mutatóujjával rábök egy pontra, és feléd fordul. - Tíz órakor jött hozzám az egyik betegem velem volt egészen délután egy óráig, majd egyből fogadtam a következőt, akivel délután négy óráig eltartott a foglalkozásunk. Ezt követően a sarki étteremben úgymond megebédeltem, és visszatértem ide az irodámba. Egészen mostanáig, erre sajnos nincs tanúm, kivéve az esetekről történő tanulmányom, amit az idő alatt írtam. - Mutat a gépére, ahol a szövegszerkesztő van behozva, és elég terjedelmes anyag van benne.


Antidote

Várok pár percet, míg elmegy a párocska, majd elkezdem keresni a doktor.

- Doktor! Mennyi vért lehet leszívni egy embertől, hogy életben maradjon? Mennyi idő lenne ehhez szükséges? - kérdezem a dokitól, mikor megtalálom.

Megvárom a doki válaszát, aztán felhívom a boncnokot, aki N-t boncolta fel.

- Nem találtak Mrs. Diggoron-on szúnyog csípésre emlékeztető sebek, valamelyik főütőér környékén?

Mesélő

Antidote

A doktor láthatóan meglepődik a kérdéseden, és még zavartabban válaszol, ha ez lehetséges lenne az állapotában.
- Hát, öhm, hmm nem is tudom. Attól függ milyen életről van szó. Tudja én csak egy kórboncnok vagyok. Hát egy véradáskor 4,5 dl vért szoktak levenni, és azt csak havonta egyszer lehet adni, hogy a szervezetet ne érje túl nagy sokk. Az emberi testben körülbelül hat liter vér van, abból már ha egy liter is elfolyik akkor sokkos állapotba kerülhet a személy, ami öntudatlansággal, és eszméletvesztéssel járhat. Ennél több vérvesztés halált okozhat. - A következő kérdésednél gondolkodik egy keveset. - Attól függ, hogy milyen sebességgel tudják az ön szavaival élve leszívni a vért. Ha csak az egyik mellék eret használják, akkor elég sok, de ha egy méter átmérőjű lyukon, akkor pillanatok alatt megvan a művelet.
Megtudod, hogy a Mrs. Diggor holtestét is ide szállították, és mivel csak egy ügyeletes orvos tartózkodik itt, ezért a szemben lévő személyhez fordulsz további eligazításért.
- Nem semmi hasonló dolgot nem találtam rajta.


Antidote

A doktor válasza gondolkodásra késztet, viszont most nincs idő arra. Eszembe ötlik, hogy Wallace nem mesélt N férjéről. Ennek talál érdemes lenne utána nézni, hátha közelebb kerülünk N halálának okához. Előveszem a telefonom és felhívom a CSI központot.

- Kérem nézzenek utána Near Diggor férjének! Lakcím, előélet, mindenről tudni akarok! - közlöm a bent lévő kollégával.

Ha megkapom a címet, akkor elmegyek oda és beszélgetés elegyedek Mr. Digorral.

Mesélő

Antidote

Gotham külvárosában van a házuk, ami inkább egy hatalmas kúria, mint egy ház. Nagy parkkal, teniszpályával, lovagló pályával, helikopterfelszálló, stb. Minden, ami nélkülözhetetlen egy dúsgazdag családnak.
Előéletében semmi érdekes nincs. Középrétegből származik, a feleségével az egyetemen ismerkedett meg, és elvégzése után összeházasodtak. A családnak nem volt kifogása az ellen, hogy nem a saját köreiből választott a lány. Már majdnem 30 éve voltak házasok. A férfi egyetlen egy napot sem dolgozott, a ház körüli dolgokat intézte, és a feleségének segített a problémájával.
Priusza nincs, talán csak egypár tilosban parkolás róható fel neki.

Megérkezel a ház bejáratához, egy ormótlan fém, kétszárnyú kapu állja az utadat. Megszólal a kaputelefon, és mint később kiderül a komornyik szólt bele, egy gyors bemutatkozás, és célod ismertetése után kinyílik előtted a kapu, és elindulhatsz kocsival a több hektáros parkban. Csak öt percet kell haladnod, hogy elérd a kúria bejáratát. Ott már vár rád a komornyik, és bevezet a gazdájához. A férfi egy bársonydíványon TV-t néz. Feláll és megkérdezi tőled:
- Miben segíthetek a hatóságoknak?Antidote

- Jó napot kívánok, uram! Jason Kariel vagyok a gothami CSI-tól. Sajnálattal kell közölnöm, hogy a felesége elhunyt. Az FBI és a CSI közösen nyomoz az ügyben. Felszeretnék tenni néhány kérdés.

Megvárom, míg kiheveri a kezdeti sokkot, majd elteszem feltenni neki a kérdéseket.

- Milyen volt a kapcsolata a feleségével? Mit tud mondani a betegségéről? Tudna mondani esetleg, olyan embereket, akik ártani akartak Mrs. Diggornak?

Mesélő

Antidote

A férfi megdermed a kijelentésedre, a szeme kikerekedik. Legalább egy perc telik el mire újra megmozdul.
- Ó uram miért, miért vettel el tőlem ilyen hamar? Én szerettem, miért kell mindig a jó embereknek szenvedni? Miért tetted ezt velünk? - A kezeibe hajtja a fejét, és hangosan elkezd zokogni. Nem kevés idő telik el mire befejezi, majd felnéz rád.
- Ezt nem tudom elhinni, egyedül hagyna kérem, nem biztos hogy ebben az állapotban tudnék válaszolni a kérdéseire.

Antidote

Aktiválom a képességemet és várok 1-2 percet hátha feltűnik valami a fejében. Csak átfut az agyán, hogy ki ölhette meg az illetőt. Miután kivártam azt az 1-2 percet kimegyek a szobából és megkeresem a komornyikot, hogy kifaggassam őt is.

- Jó napot! Jason Kariel, CSI. - mutatom fel a jelvényemet. - Mrs Diggorral kapcsolatban szeretnék feltenni pár kérdést. Fenyegette-e meg mostanában valaki? Mit tud mondani a betegségéről? Történtek-e mostanában furcsa események?

Mesélő

Antidote

Fejében összefüggéstelenül kavarognak a gondolatok, ez a feldúltságnak a jele. Amit ki tudsz bogarászni belőle az csak pár kép és érzés. Legtöbbet a pszichológus képe tűnik, fel egy telefon, és az irodájában meggyilkolt felesége. Az még érződik, hogy nincs annyira megrendülve mint az várható lenne, vagy mint ahogy a viselkedéséből következtetni lehetett volna. Jobban megfigyelve az idegesség, a félelem, és valamilyen szintű elbizakodottság az ami érződik.

A komornyik a következőket válaszolja:
- Nem uram nem tudok fenyegetésekről, de nincs a feladataim között a gazdáim magánügyei. A betegsége egy nagyon előrehaladott agorafóbia. Mióta ismerem csak erősödött benne a szorongás. Nem uram nem tudok semmilyen, a maga szavaival élve, furcsa esemény.Antidote

Kint várok még öt percet, hogy Mr. Diggor lenyugodjon, aztán ismét rányitok.

- Megértem, hogy gyászol Mr. Diggor, viszont szükséges lenne válaszolnia néhány kérdésemre. Fenyegette-e meg mostanában valaki? Történtek-e mostanában furcsa események? Voltak vetélytársai? Agorafóbiáját próbálta kezelni valamelyik doktor?

Mesélő

Antidote

A gyászoló férfi nehezen, de rábólint a további kérdezősködésedre. Újra hellyel kínál, miután leülsz elkezd válaszolni a kérdéseidre.
- Ha jól tudom mostanában, nem tudom pontosan melyik napon, kapott egy fenyegetést. Ha jól tudom komolyan is vette, és ellenlépéseket tett. Semmilyen furcsa eseményről nem tudok. Igaz elég sok furcsasággal találkozunk nap, mint nap, de semmi veszélyessel vagy halálossal sem. Nem, ebben a szakmában inkább együtt dolgoznak, mint vetélytársak lennének egymásnak a nyomozók. Gondolom, ezzel egyetért ön is. Igen, Luka kezelte. Akarom mondani Dr. Cináed volt a kezelőorvosa már sok éve. Mindig hozzá járt a feleségem.Antidote

Felírom azokat, amiket Mr. Diggor mond, majd egy kicsit gondolkozok és újabb kérdéseket teszek fel, de most megint használom a képességemet.

- Megkérdezhetem, hogy hol lakik Dr. Cináed? Mit tudna mondani az esetleges vetélytársakról? Mit tud mondani arról a fenyegetésről? Esetleg oda tudná adni a levelet, vagy e-mailt, amin megfenyegették? Milyen ellenlépéseket tett?

Mesélő

Antidote

Kérdésed folyamán meglátsz a fejében egy hatalmas házat körvonalazódni, és ez a kép olyan tökéletesen élethű. Mr. Diggor elkezd az asztalon matatni, és valami könyvecskéből kiírja a címet, majd a feléd nyújtja.
-Hát úgymond csak követői voltak, mivel a feleségem volt a világ legjobb nyomozója. Ha jól tudom vetélytársának tartott még 10 zseniális nyomozót, de nem tudom hogy kik is lehetnek ők. Nem tudom mi módon fenyegették meg, csak valamelyik nap megemlítette hogy újra nyomára bukkantak. Ilyenkor csak mosolyog, mert kihívásnak tekinti a dolgot. Azt sem tudom milyen óvintézkedéseket tett, csak hogy mindig felkészül az ilyen incidensekre, és elég nagy összeget vett ki. Úgyhogy nem aggódtam.


Antidote

Leírom a doktor címét, amit aláhúzok, jelezve magamnak, hogy ez fontos információ.

- Köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre Mr. Diggor. Értesíteni fogom, amint lesz új fejlemény a felesége halálát illetően. Kérem ne hagyja el a várost, míg a nyomozás tart. A további viszontlátásra! - köszönök el Mr. Diggortól és kisétálok az autómhoz.

Újra előveszem a noteszemet és átfutom a jegyzeteimet. Dr. Luka Cináed... ismerős, vajon hol hallottam róla? Megvan! A levél! DRLC! Lehetséges, hogy a doki szerelmes volt az áldozatba? Jobb lesz meglátogatni a dokit!

- Üdvözlöm! Jason Kariel vagyok a gothami CSI-tól. Szeretnék önnek pár kérdést Mrs. Diggorral kapcsolatban. Honnan ismerte őt? Esetleg több volt önök között, mint beteg-páciens kapcsolat?

Mesélő

Antidote

Az orvos nyugodtan válaszol a kérdéseidre, semmi jelét nem mutatja, hogy rejtegetnivalója lenne.
-A pszichológusa vagyok sok éve. A kezelései sajnos nem vezettek eredményre, így elég gyakran kellett találkoznunk, hogy sikerüljön megoldást találni a dologra. Hát, ha két ember ennyi időt tölt együtt okvetlenül kapcsolatba kerülnek egymással, ennyi év után kimerem jelenteni hogy barátok voltunk Near-rel.
Vissza az elejére Go down
Kurt Bozek / Griff
Alvilági alak
Alvilági alak
Kurt Bozek / Griff

Hozzászólások száma : 359
Join date : 2011. Feb. 22.
Age : 31
Tartózkodási hely : Gotham City

N öröksége Empty
TémanyitásTárgy: Re: N öröksége   N öröksége I_icon_minitimeKedd Ápr. 12, 2011 6:23 pm

Több mint egy hónapnyi postvárás után, úgy döntöttem lezárom ezt a kis kalandomat. A játékosoknak gratulálok, és remélem jól szórakoztak. Mivel én mindent befejezek, amit elkezdek ezért leírom mi lett volna megoldás. Aki játszott az tudja hogy 4 irány volt, és minden irányhoz tartozott 10 db nyom.
1. irány: Rendőrgyilkosság.
A társa egy szektában volt, és azért ölte meg a társát hogy lecsapolhassa a vérét és elküldhesse a szektának. Ezzel áldozatot bemutatva az istenüknek.
2. irány: Tömeggyilkos
A hullaházi asszisztens kezdte el gyilkolni a hajléktalanokat, aki ugyanabban a szektában volt, hogy a szerveiket feláldozhassa az istenüknek.
3. irány: Étteremtűz
A éttermet Szellem és Vörös Vadász együttese égette porrá, mikor rájöttek, hogy egy istent akarnak megidézni. Ezzel elejét vették a dolognak.
4. irány: Fő küldetés, N halála
A szerelmes levelet nem N küldte hanem a férje a pszichiáternek. Eltervezték hogy megölik azért hogy megszerezzék a pénzét, mert a dokinak adósságai voltak. Utána a doki el akarta tenni az özvegyet is az útból.

Na remélem fogjátok a fejeteket Very Happy
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
N öröksége Empty
TémanyitásTárgy: Re: N öröksége   N öröksége I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
N öröksége
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Alternatív kalandok és szabad kalandok :: Szabad játék-
Ugrás: