DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az Első lépések-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Latest topics
» Társalgó
Szer. Jún. 22, 2016 9:41 am by Lois Lane

» Diego Crown
Csüt. Júl. 02, 2015 10:54 pm by Diego Crown

» Rekviem
Szer. Júl. 01, 2015 8:09 pm by Madárijesztő

» A Robinson park
Vas. Jún. 21, 2015 5:50 pm by Andrew Ramirez

» Csokit vagy csalunk!
Vas. Jún. 21, 2015 4:52 pm by Andrew Ramirez

» Jess Kayle - A Sárkány Gyermeke
Kedd Jún. 16, 2015 11:15 pm by Jess Kayle

» Jess Kayle
Vas. Jún. 14, 2015 4:35 pm by Jess Kayle

» Amecchi Előtörténet
Kedd Jún. 09, 2015 6:24 am by Madárijesztő

» Orvosi igazolások
Kedd Jún. 02, 2015 9:13 pm by Ra's Al Ghul

» Smallville Állatkert
Szer. Május 20, 2015 11:13 pm by Cybergyík

Tükör
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span

Share | 
 

 Metropolis

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Metropolis    Szomb. Jún. 22, 2013 1:14 am


Metropolis Eredete


Metropolis az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb városa, és Superman "hazája" is egyben. A város története egészen 1542-ig nyúlik vissza, amikor is egy olasz hajós, Vincenzo Gnanatti szállt partra és holland munkásokkal kezdte uralma alá hajtani, gyarmatosítani a területet. Az európai betolakodókat az algonquin indián törzsnek sikerült elüldöznie, és egészen 1634-ig semmiféle komolyabb település nem létezett ezen a területen. Ekkor egy holland hajós, Paul De Vries, akinek sikerült megszerzeni a területet. Az első város De Vries Village volt, mely a mai Queensland Park keleti felén helyezkedett el. A város virágzott, és fontos kereskedelmi pont, kikötő lett, valamint később George Washington tábornok egy fontos stratégiai pontjává vált az amerikai függetlenségi háborúban.

1775-ben rengeteg újság és könyv nyomda jelent meg, valamint ezek közül is kiemelkedett egy, melyet ma Daily Planet néven ismernek az emberek. "Az ördög téli ostroma" elnevezésű harc alatt a várost sikerült megvédeni a várost, és ebben nagy szerepe volt egy Dan Hunter nevű férfinek, akinek tiszteletére a várost Fort Hunter-re, később Hunterville-re, majd ezután Hunter City-re keresztelték át. 1783-ban P. Randall Jeffries megnyitotta az első Metropolitan Bank-ot, mely mai napig létezik, bár az idő múlásával ez a bank átkerült a New Troy beli Központi Üzleti negyedbe.

1847-re a Hob-öböl a bűnözés melegágya lett, és ez leginkább az ír bevándorlók számlájára írható. Ám ahogy lenni szokott, egy ember végül felemelte a hangját: Edna Luthor, aki úgy hitte, - és nem félt ezt hangoztatni - hogytöbb munkahely teremtéssel, valamint erős erkölcsi normákkal nem lennének ilyen problémák sehol a városban, és ezt látta Metropolis jövőjének. Az unokáját, Wallace Luthor-t, is ebben a szellemben nevelte, és a fiú megalapította a Luthor Acélműveket, mely remekül megállta helyét a század fordulón.

1905-ben egy Waldo Glenmorgan nevű tudós és feltaláló érkezett Hunter City-be, aki meg is kezdte tevékenységét a városban. A férfi bátran nyitott a tudomány felé, és ezzel egy lavinát indított meg, melyne eredménye a város újra átnevezése lett, immár végleges formájába: Metropolis. A technikai fejlődés rohamosan növekedett, így a város elnyerte jelenlegi formáját, és méltán kiérdemelte a "Holnap városa" jelzőt.
Vissza az elejére Go down
 
Metropolis
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Metropolis (DC Universe FRPG)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Szabályok, Információk :: Információk, Leírások :: Városok, és egyéb helyszínek ismertetése-
Ugrás: