DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az Első lépések-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Latest topics
» Társalgó
Queen Tartana I_icon_minitimePént. Nov. 16, 2018 5:38 pm by Demolition Captain

» Diego Crown
Queen Tartana I_icon_minitimeCsüt. Júl. 02, 2015 10:54 pm by Diego Crown

» Rekviem
Queen Tartana I_icon_minitimeSzer. Júl. 01, 2015 8:09 pm by Madárijesztő

» A Robinson park
Queen Tartana I_icon_minitimeVas. Jún. 21, 2015 5:50 pm by Andrew Ramirez

» Csokit vagy csalunk!
Queen Tartana I_icon_minitimeVas. Jún. 21, 2015 4:52 pm by Andrew Ramirez

» Jess Kayle - A Sárkány Gyermeke
Queen Tartana I_icon_minitimeKedd Jún. 16, 2015 11:15 pm by Jess Kayle

» Jess Kayle
Queen Tartana I_icon_minitimeVas. Jún. 14, 2015 4:35 pm by Jess Kayle

» Amecchi Előtörténet
Queen Tartana I_icon_minitimeKedd Jún. 09, 2015 6:24 am by Madárijesztő

» Orvosi igazolások
Queen Tartana I_icon_minitimeKedd Jún. 02, 2015 9:13 pm by Ra's Al Ghul

» Smallville Állatkert
Queen Tartana I_icon_minitimeSzer. Május 20, 2015 11:13 pm by Cybergyík

Tükör
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span

Share
 

 Queen Tartana

Go down 
SzerzőÜzenet
Queen Tartana
Huligán
Huligán
Queen Tartana

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2013. Sep. 10.

Queen Tartana Empty
TémanyitásTárgy: Queen Tartana   Queen Tartana I_icon_minitimeKedd Szept. 10, 2013 9:51 pm

Név: Queen Tartana
Egyéb név: Dr. Tartana Wittard / Királynő (politikai körökben)
Nem:nő  
Születési hely, idő:  1666.06.06-án,Amerika őserdeje  
Kor: 347 éves
Faj: emberfeletti 
Magasság: 189 cm
Súly: 78kg
Hajszín: barna
Bőrszín: europid,bőr színű
Vércsoport: -
Egészségi állapot: tökéletes
Foglalkozás: politikus  


Amerika….1492-ben fedezték fel. Előtte ritkán lakott, indiánok és egyéb törzsek által uralt világ. A fennmaradásért keményen meg kellett küzdeni. A törzsek állandóan hatalmi harcokat vívtak, s az úgynevezett területi dominanciáért küzdöttek. Miután Kolumbusz és társai kikötöttek Amerika partjainál, a törzsi harcok még kiélezettebbeké váltak. Két klán törte fel magát hatalomra, a mangok és syhlerik. Mindketten a győzelemre áhítoztak. Sok év telt el, de egyik fél sem tudta legyőzni a másikat. Segítség kellett. Így hát Hamaru a syhlerik vezetője nem látott más kiutat, mint azt, hogy felkeresi Mi-Ha-Mart a varázslót. A mágus rossz hír vette körül, akik eddig szövetkeztek vele , mindig pórul jártak. Hamaru csak ezt a kiutat látta a bajból. A syhlerik viszont máshonnan kérték a segítséget. Saját istenük volt Takamuturo, a lény, aki képes megállítani az esőt. Két karja és hét lába volt. Teste egy halra, feje pedig inkább egy Piócára emlékeztet. A törzs kétségbeeső imádságba kezdett, napokon és heteken át imádkoztak a vérszívófejű istenhez. Ám nem érkezett válasz. A falu bölcsei, egy kisgyermek feláldozására adták a fejüket. Szegény csecsemő nem sokáig sírt, elmetszették a torkát, köhögve, krákogva tört ki még a szájából is a vére, aztán örökre elcsendesült. A gyermek vére oly szép és tiszta volt, öröm volt nézni, ahogyan az áldozati oltárra folyt. A vér szavát, végül meghallgatta az istenük. A falu sámánján keresztül beszélt a néphez, akik félelemmel eltelve hallgatták:
- Figyeljetek népem, ti, akik a lábamhoz sem vagytok méltóak, ti feláldoztátok egyszülött gyermeketeket, s kérésetek meghallgatásra talált. Küldök nektek egy lányt, aki megöli majd ellenségeiteket. Miután az utolsó ellenség is halott, utána áldozzátok fel az összes újszülött gyermeket, a tieitek közül persze. Mindegyiket az utolsó szálig, ha csak egy gyermek is marad , végetek. Vérükből megtisztulva megváltalak titeket. Ha Isaki napjának teliholdas éjszakáig nem teljesítitek kérésem, a megváltó, akit elküldök, lekaszabolja majd feleségeiteket és gyermekeiteket. Titeket pedig átad majd az idegeneknek. Cselekedjetek okosan.
A falu sámánja ebben a pillanatban összerogyott a földre. A törzs népe feszült figyelemmel várta a megváltó eljöttét. De nem történt semmi, mindenki azt hitte csak a sámán járt túl az eszükön.
Időközben a másik törzsfőnök székét elfoglalta a varázsló. Mondani sem kell, hogy nem önként adta át a törzsfőnök a trónját. Elindította a támadást a syhlerik ellen, akik kétségbeesve várták végüket. Ám a segítség időben érkezett, az oltár kettétört és a közepéből elkezdett felfelé bugyborékolni a vér. Először a vér csontokká majd hússá végül bőrré alakult. A végkifejlet csodás volt. Egy csodaszép teremtés állt előttük, egy igéző szempárú női egyed. Nem volt kétséges , ő a megváltó . A klán lakói fegyvereket kínáltak neki és felöltöztették. A fegyverekből nem kért. Az ellenség már közeledett. S a lány nem csinált semmit csak állt. A bennszülött nép kérlelte csináljon valamit. Ám Tartana, mert így nevezték, csak állt. Az ellenség, mint a zápor úgy bocsájtotta ki nyílvesszőit a syhlerikre. A nő kinyújtotta karját s ekkor váratlan dolog történt. A nyilak és dárdák megálltak a levegőben, feszült csönd következett , a nyilak láthatóan megfordultak és kilövőik felé irányultak. Halk szinte már dühítően csöndben szálltak a mangok csatasorába. Az első száz katona rögtön meg is halt. A mangok nem mertek támadni látván e szörnyű erőt. Az újdonsült királyuk, a varázsló nem kért az istenségből. Elővette hát varázstudományát és egy átkot bocsájtott Tartanára. A lány nagyot nevetett és elugrott az átok elől. Ezt mondta :
- Komolyan azt hiszed Varázsló, hogy megállíthatsz engem? Én Takamuturo leánya vagyok. Az istené, aki a te apádat is szolgálta. S te egykoron oly buzgón imádkoztál hozzá…..hozzá ,akinek seregét most ki akarod irtani.
- Honnét tudod ezt? Hazudsz…

Igen tudom, rossz érzés lehetett mikor saját apád majdnem megölt. Így keveredtél az istenemtől, azt hiszed miatta akart megölni? Ugyan csak az anyádat védte, ha veled nem végez az anyád meghalt volna…de mit is beszélek hisz meghalt…háháháhá

Hallgass te kígyó! Te és az istened elárult engem és bűnbe vitte apám, anyám miattatok halt meg.
És te most mit csinálsz? Valóban az igazság bajnoka lennél? Egész végig uszítottad a két törzset egymás ellen a kis hókuszpókuszaiddal, hogy elérd, amit akarsz… illetve akit akarsz. Te az istenem szobrát törted volna ketté, ha jól sejtem, hisz azzal elpusztulna, és te revánsot vehetnél. Hm…ez az út lenne a becsületes embereké? Gyilkolás és fekete mágia?
A varázsló forrongott a dühtől, s elborult fejjel egy kardot rántva az istenivadék felé vette az útját.
- Pusztulj…..
Ekkor a varázslót mintha megbabonázták volna Teste nem mozgott , kővé dermedt.
- Mit művelsz velem boszorkány?
- A kérdés inkább az, hogy te mit művelsz magaddal? Mit hittél? Ember engem le nem győzhet… biztos ismerős ez a kis idézet. A templomomban szokták kiírni, amikor hozzám imádkoznak.
- - Tartana? Takamuturo leánya…tehát igaz…
- - Miért, amikor először említetem mit hittél?
- - Azt hogy egy szélhámos mágussal van dolgom. De most már látom…..NEM TÉVEDTEM
- - Áruló féreg….
E szavakat tettek követték. A mágus kardja magától a levegőbe emelkedett és szeme közé fúródott. Csak keveset rázkódott még a földön, szinte egyből meghalt. Olyan gyorsan történt, hogy még jajgatni sem tudott. Eztán a mangok látván, hogy mekkora hatalommal állnak szemben megadták magukat és csatlakoztak a klánba. Így a syhlerik a vezető törzs lett.
Tartanát kinevezték királynővé, aki a törzset vezette. Ám hamarosan következett Isaki napja. A bennszülöttek nem szerették volna gyermekeiket feláldozni, de nem volt más választásuk. Sorra ölték meg a csecsemőket, babákat. Ám egy asszony Himari az éltét adta volna fiáért és nem áldozta fel. Elkövetkezett hát a teliholdas éjszaka. Az Istenség kőszobrának szeme megnyílott és e szavakat mondta:
- Csalódtam bennetek, egy gyermek még él. Tudjátok hogy szólt az alku.
Ekkor egy falubeli kérdezte:
- De hát összes vérünket feláldoztuk, mindegyiket. Mit vársz még tőlünk?
- Egy gyermek, a Tobaka házból még él.
- Őt sohasem kapod meg, mondta Himari, a férjem halott, nem maradna más rajta kívül, könyörülj meg rajtunk.
- Amit mondtam megmondtam….
- Azt már nem!
Hangzott el egy férfi szájából. A neve Teme volt, a jószívű.
- Nem engedünk többé neked, hagyj minket békén. Ennyi vérontás elég volt.
- Nem tudod, kivel beszélsz te kisember…én az istened vagyok.
- Akkor nincs többé istenem!
Eztán a férfi és még négy lovas öt irányból egy dárdát szúrt a kőoszlopba.
A kőszobor meghasadt, és vér folyt belőle. Az isten szeme vért lövellt, s darabokra hullott szét. Tartana királynő a kábulatból felocsúdva, dühében elmenekült és a következőket mondta.:
- Ne féljetek, visszatérek még és beváltom atyám jóslatát…..
Tartana egyenest Virginia felé vette az irányt, az amerikai hódítók egyik első tartományába. Útközben egy telepes család tanyájába ütközött. A terv kész volt a fejében, már csak létre kellett hozni.
Az isteni leány se szó se beszéd leölte a tanya lakóit. Késekkel és törött székekkel ölte meg a kis családot. Az asszony holttestét eltemette, s megtudakolta, hogy hívják. Felvette ruháit és ízibe a helyőrség elé ment.  Az őrségen eljátszotta az ártatlan leányt, aki békésen vacsorázott családjával s megtámadták a vadak, akik magukkal vitték. Elmondta az útirányt hova vitték. Megszökésének története oly megható volt, hogy még a könnyek is kicsordultak. A helyőrség vezetője összegyűjtötte katonáit és harmadnapra elvágtatott a syhlerikhez. Előbb azonban más is megkereste őket. Egy órával a had előtt Tartana is visszament a törzshöz. Mondanom sem kell mi történt. Íme az egyik történetíró emlékpergamenje:
Szörnyű dolgokat tapasztalok, a világ, világunk megváltozik. Mi valaha értelmet adott mára áruló és veszélyes lett.  Hittük, hogy legyőzhetjük, a gonoszt ám az felülkerekedik rajtunk. Hol vagy hát jó? Hol vagytok segítők? Csak rossz munkálkodik-e földön? Talán utolsó soraimat írom a mai napon. Egy árny, egy női test gyilkolja népemet. A harag tüze hajtja. Nem tudunk elmenekülni, mindenhol ott van. Nem bízhatunk senkiben.  A tárgyak, valahogy megváltoztak…mintha mindegyik neki kémkedne. Tudom, örültség….de valahogy érzem. A halál egyre közeledik, kint elhajló sikolyok és a vér szaga fűszerezi a levegőt. Senki sincs biztonságban, gyermek, öreg, nő, férfi….mindenkit megöl. Az emberek életét egykoron használt tárgyaik ölik meg. Kések fúródnak a húsba, a seprű szúrja át a testet a szék lába öli a gyermeket. Veszélyes idők ezek, nem tudunk elfutni. Az asztal előttem megmozdulni látszik…mintha…mintha……….
A falu gyermekei, női, öregei mind halottak. A királynő haragja végzett velük.  A férfiak időközben hadsereget kovácsoltak, s hadjáratot akarnak a gonosz nő ellen indítani. Ám Tartana mindenre figyelt. Elmenekült mikor látta, hogy jön az őrjárat. Az amerikai hódítók persze mindenkivel végeztek. Ezzel beteljesült a jóslat.
Eztán a királynő úgy gondolta beleássa magát a gyilkolás művészetébe. A különálló kis tanyák, és ritkán lakott települések voltak kedvencei. Gyorsan és hatásosan végzett az emberekkel. S midőn a sors úgy hozta, Amerika benépesült. A falvakból városok, a tanyákból farmok lettek. Pontosan tudta, hogy világukban az úgynevezett pénz jelenti a hatalmat. A királynők és uralkodók kora már lejárt. Máshogy kellett hát hatalomhoz jutnia. Persze rablásból és fosztogatásból kezdte pályafutását. Mikor a kifosztogatásból és rablásokból megszedte magát. Vett egy házat, s úgy gondolta beleássa magát a politika rejtélyes világába. Mivel ebben az időben a nők nem igazán juthattak felsővezető körökbe, ezért a tanulásba mélyeztette magát. Sokat és sok helyen olvasott. Elment Európába, ahol kibővítette az ismereteit. Még a híres Alexandroszi könyvtárba is látogatását tette. 200 év nem kevés idő. Ennyi idő alatt annyi tudást szerzett, amennyit kevesen tudnak a földön. Épp elég volt neki…Közben a világ megváltozott s más szelet fújtak. Szuperhősök és gaztevők kezdtek el uralomra törni . A nőknek már mindenhez joga volt. Beiratkozott hát egyetemre 1900 tájékán. Hova máshova mehetett volna, mint a Harvardra? Ide fel is vették, persze kellett hozzá egy kis pénz.  Sokáig volt itt, mert több diplomára is szert akart tenni. Az első diplomáját 1906-ban tette le politológia és társadalomtudomány néven. Majd a kereskedelem világát is ismerni akarta, diplomát tett 1911-ben. Doktorátusát 1921-ben tette csak le. Eztán elhelyezkedési lehetőségei nem voltak túl ideálisak, önkormányzati alkalmazott lehetett. Ám halott egy James Fulton nevű polgármesterről, akiről az a hír járta, aki lehúz, nála egy évet gyakornokként azt mindenhova felveszik. Csakhogy Fulton nem vett fel senkit egy idő óta. A királynőnek egy terv ötlött az eszébe. Mivel képes volt kapcsolatba lépni bizonyos tárgyakkal, ezért figyeltette Fulton. És mint minden politikusnak neki is volt bőven szennyese. Megzsarolta hát Jamest, hogy beveszi vagy kitálal. Mondanom sem kell, hogy másnap kezdett. 5 évet töltött a polgármester mellett. Ez idő alatt megfigyelt, elemzett és tapasztalatokat szerzett. A legnagyobb kincs számára a kapcsolatok voltak. Fultonnak befolyásos barátai és még befolyásosabb politikus ismerősei voltak. Az estélyek alkalmával minél több barátra és ismerősre tette rá a kezét. 5 év után azonban elég volt a csicska szerepéből. A lány úgy döntött elveszi Fultontól, ami neki jár. Megzsarolta hát, hogy adjon neki pénzt, vagy különben véget vet karrierjének. Fulton teljesítette a kérést. Tartana időközbe beadta pályázatát szenátori tisztségre. Ezt elutasították, de egy szenátor mellett munkát kapott. Így két évig mellette dolgozhatott, s ugyancsak sok kapcsolatra és ’barátra’ tett szert. Eztán befolyása és kapcsolatai révén megválasztották Olympia polgármesterének. Ez Washington állam fővárosa. A nő jól vette az akadályokat, hisz több éve már a szakmában volt.  Gazdag vagyonos baráti körét és politikai ismeretségi körét is kibővítette. Az ellenségeit, akik tényleg fenyegetést jelentettek számára kivégezte. Persze kinek tűnne fel az, ha valaki aortájába kés áll, mert rosszul keni a kenyeret otthon...  A hatalmát úgy tudta biztosítani, hogy tárgyaikkal kapcsolatba lépett és megfigyelte őket. Mindenkit, akit érdemes volt megzsarolt. Tudott mindenről, sikkasztásokról, szeretőkről, korruptságokról. Mindig törekedett viszont arra, hogy ő maga ne legyen korrupt. Vigyázott hírnevére, s mint a pók úgy szőtte rá hallóját mindenkire. Mindenről tudott, az emberek értetlenkedve figyelték, hogy lehet ez? A politikai körökben Királynőként kezdték el emlegetni. Aki maga köré gyűjti csatlósait. Markában tartott több politikust és iparmágnást. Sokszor próbálták megölni, de persze a golyó mindig visszafelé sült el.  1998-ban aztán sikerült Washington állam szenátori székét elfoglalnia. Itt sokat ülésezett. S újabb és újabb ismeretségeket és kapcsolatokat kötött. 1999-ben leváltották polgármesteri címéből, aminek persze nem örült. Washingtoni szenátor lévén érezte, hogy nem soká fog maradni, hisz ellenlábasai hamar ki fogják valahogy túrni. Ezért kérvényezte helyezzék át más szenátori székbe a kérvényt elutasították, mivel alkotmányt sértene.  Egy évvel később leváltották a posztról.  Átköltözött Metropolisbaba, ahol részt vett az ottani önkormányzat munkájában. Az itt töltött évek alatt újabb ismerősöket és kapcsolatokat szerzett. S újra kiérdemelte nevét, hisz zsarolásai folytatódtak. Nem , nem pénzt kért, csupán kéréseit szerette volna érvényre juttatni. Mindenkiről mindent tudott és, aki nem azt tette, amit mond, nos, akkor eljárt a szája. Több ismert politikust is lebuktatott, akik nem hódoltak be neki.  13 év itt töltött munkásság során kérvényezte szenátori jelölését New York állam élére. A kérvényt benyújtotta s válaszra vár. Célja persze minél feljebb jutni a ranglétrán….s ha már legfelül van….

Jellem: Határozott, éles eszű nőszemély. Felsőbbrendűségi tudata van. Nem szereti a koldusokat, szegényeket, gyenge embereket és a gyermekeket. Szerelembe nem képes esni, szexuális vágyai nincsenek, hisz nem e végre teremtetett. Szeret vitákba bonyolódni, mindig ügyel hírneve tisztaságára. Számára csak önmaga a barátja, mindenki máson átlép, ha kedve úgy tartja. Kőszíve révén nem érez semmilyen érzelmet. Száján ritkán ül vigyor.

Szakképzettség:
politika és társadalomismeret diploma, majd doktorátus , kereskedelmi diploma

Képesség:

Telekinézis. Képes a tárgyakat irányítani.Egyszerre maximum 500 kg súlyt képes megemelni. 10 db tárgyat képes mozgatni ebben a súly értékben.
Nem muszály 10db-t felemelnie hanem felemelHET.....és egy autót képes csak felemelni így mivel 500kg értékben emelhet fel, tehát 10db papírzsepit képes mozgatni ,nem baj ha az nem teszi ki az 500kg értéket ,de Csak 10-et emelhet fel...de például egy széket és egy asztalt is mozgathat csak akkor már nem tud más tárgyat mozgatni mert ezek értéke elérte az 500kg....

Képes repülni
Repülésnek nem lehetne nevezni, ugyanis egy szimpla ugrás, ám ezzel képes felugrani egy közepes méretű felhőkarcolóra.


A hozzászólást Queen Tartana összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Szept. 23, 2013 7:14 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
VendégQueen Tartana Empty
TémanyitásTárgy: Re: Queen Tartana   Queen Tartana I_icon_minitimeVas. Szept. 15, 2013 5:24 pm

Nem vagyok semmi jónak elrontója, de a New York-i kormányzóság több sebből is vérzik. Első körben az, hogy ez így elég nagy falat kezdésnek, szerintem. Meg lehet pályázni, mert csak megbeszélés kérdése minden. A másik, hogy bár Amerika és USA, de egyelőre Gotham-re és Metropolis-ra szűkülünk. Nem zárkózunk el New York-tól sem, szerintem, de egyelőre maradjunk az elérhető játéktérnél.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégQueen Tartana Empty
TémanyitásTárgy: Re: Queen Tartana   Queen Tartana I_icon_minitimeCsüt. Szept. 19, 2013 5:10 pm

Szia.

Faj hiányzik a listából az adatlapi részről. Másfelől pedig a kor sem stimmel. 1666-ra írtad a születést, és 147-re a kort. Nem stimmel. 2013-től számolj vissza. Ezen kívül a Telekinézisnél kicsit le kéne korlátozni, hogy nem tud akámennyi tárgyat mozgatni. Az kicsit sok.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégQueen Tartana Empty
TémanyitásTárgy: Re: Queen Tartana   Queen Tartana I_icon_minitimeSzomb. Szept. 21, 2013 2:45 am

Na, csapó #3: A történet rendben, a telekinézis kevésbé. Próbáld elképzelni, hogy kezdő vagy a képességeddel, 10db autót a jó istennek sem fogsz felemelni, akármennyire erőlködsz (igen, azért autó, mert egy átlag személy gépkocsi kb 500kg környékén van). A súllyal nincs gond, a mennyiség baj.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégQueen Tartana Empty
TémanyitásTárgy: Re: Queen Tartana   Queen Tartana I_icon_minitimeVas. Szept. 22, 2013 8:23 pm

Holy Jesus!

Jó oké, azt hiszem csak annyit tudok mondani, hogy a fogalmazásra azért majd figyelj oda, és hogy egy szék+asztal messze nincs 500kg.

Hát vért izzadtunk, mire ez megszületett, még a Haley üstökös is elszáguldott az égen, plusz második alkalommal haltak ki a dinoszauruszok, és 5 különböző lakható bolygót találtak a tudósok, kb. a szomszédban. Elfogadom. Menj adatlapot írni, és kapsz kezdésnek 3kr-et.

Van egy sanda gyanúm, hogy a Gonoszok közé akarsz állni, így oda teszlek be.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Queen Tartana Empty
TémanyitásTárgy: Re: Queen Tartana   Queen Tartana I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Queen Tartana
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Adattár :: Előtörténetek és Adatlapok :: Előtörténetek-
Ugrás: