DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az Első lépések-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Latest topics
» Társalgó
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimePént. Nov. 16, 2018 5:38 pm by Demolition Captain

» Diego Crown
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeCsüt. Júl. 02, 2015 10:54 pm by Diego Crown

» Rekviem
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeSzer. Júl. 01, 2015 8:09 pm by Madárijesztő

» A Robinson park
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeVas. Jún. 21, 2015 5:50 pm by Andrew Ramirez

» Csokit vagy csalunk!
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeVas. Jún. 21, 2015 4:52 pm by Andrew Ramirez

» Jess Kayle - A Sárkány Gyermeke
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeKedd Jún. 16, 2015 11:15 pm by Jess Kayle

» Jess Kayle
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeVas. Jún. 14, 2015 4:35 pm by Jess Kayle

» Amecchi Előtörténet
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeKedd Jún. 09, 2015 6:24 am by Madárijesztő

» Orvosi igazolások
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeKedd Jún. 02, 2015 9:13 pm by Ra's Al Ghul

» Smallville Állatkert
Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeSzer. Május 20, 2015 11:13 pm by Cybergyík

Tükör
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span

Share
 

 Aladdin a Dzsinn

Go down 
SzerzőÜzenet
Aladdin
Önbíráskodó
Önbíráskodó
Aladdin

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2015. Jan. 29.

Aladdin a Dzsinn Empty
TémanyitásTárgy: Aladdin a Dzsinn   Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimePént. Jan. 30, 2015 2:35 pm

Születési név: ismeretlen
  Egyéb név:Aladdin Muhammad ibn Ahmad al-Barbari, és sok más
  Faj: természetfeletti (dzsinn)
  Kaszt:Homo Magi
  Nem:férfi
  Születési hely, idő:6-7 század arábia
  Kor:kb. 1400 (kinézetre 25)
  Magasság: 175 cm
  Súly: 75 kg
  Hajszín: fekete
  Bőrszín: barna
  Vércsoport: nem hiszem hogy van neki, de a dokumentumai szerint A+
  Egészségi állapot: egészséges
  Család: -
  Foglalkozás: régiségkereskedő. Van egy boltja, amit a legutóbbi kívánságával Gothambe szállított. A varázslat hatására a papírok és a dokumentáció azt bizonyítja, hogy a bolt már évek óta ott van, csak az ottaniak furcsállták kicsit, hogy egy kétemeletes házzal több van az utcájukban.
  Oldal:

  Előtörténet:
Nem hiszem, hogy a földön ne hallottak volna már mindenki az „ezeregy éjszaka” meséit. A benne lévő történet lehetne igaz is. De hogy az e, azt én nem tudom, mert nem rólam szól. Az én történem valahogy másképp kezdődött.
Hogyan is keletkeznek a dzsinnek? Az igazat megvallva több féle képen is. De a legrosszabb, hogy önként kell rá jelentkezni. És sajnos nem számít, hogy a szerencsétlen minden részletett tud-e.
Én egy egyszerű kis nefrit voltam. Rémisztgettem az embereket és legyilkoltam néhány állatot. Pontosan nem tudom mennyi ideig is éltem így, mert egy kis gonosz szellem voltam szinte nulla intelligenciával. De én többet akartam. Hatalmat! Ezért amikor megidézet egy hatalmas varázsló, én azonnal beleegyeztem egy eléggé elhamarkodott alkuba. Sokat nem értettem abból amit mondott, de annyit kivettem hogy nagy hatalmat fog nekem adni, és csak három dolgot kell neki megtennem. Én akár százat is teljesítettem volna, csak hogy végre kijussak a szörnyű életemből.
A varázsló száz éven keresztül gyűjtötte a mágiáját, hogy valakit a szolgájává tehessen. Csak hogy ekkor még nem voltak semmilyen szabályok, ami megszabta volna, hogy mit kívánhat.  Így lett, hogy az első két kívánság után, ami természetesen egy palota volt és temérdek kincs, kívánt még százat. És sajnos nem tudtam ellene semmit sem tenni. Hatalmas vagyont és örök fiatalságot is kívánt, így a szenvedéseim nem értek véget egyhamar.
Kétszáz évig rabszolga voltam a varázslónál, egész addig a napig, amíg egy merész tolvaj el nem lopta a fém tárolómat. Magas délceg ember volt, és szerintem nem volt ki mind a négy kereke, ha engem kérdeztek. Felmászott egy ötven méteres toronynak a falán semmilyen segédeszköz nélkül a vaksötétben. Igazából jelenthettem volna a betörőt, de ehelyett csak néztem, ahogy mászik felfele. Az őrség nagyon elbizakodott volt, hisz ki törne be a nagyhatalmú varázsló kastélyába? Hát ő!
Én persze a toronyban vártam őt. Tudtam, hogy miért jön és azt is, hogy utána biztosan meghal. A varázsló túl erős volt, így a tolvajt pár óra alatt megtalálta volna, és szinte semmi sem segíthetett volna rajta. Csak én.
Amikor felért, természetesen nem vett észre engem. Megbújva az árnyékok közt fekete füst alakjában lebegtem és csak figyeltem. Az idegen lassan, óvatosan megközelítette a kis emelvény a szoba közepén, amin egy lámpa ált. Nem volt valami szép lámpa, de az enyém volt. Az volt az én fémtárolóm. De amikor felé nyúlt, a keze egy mágikus falba ütközött. Végigtapogatta mindenhol, de nem talált rést rajta. Ütötte, vágta, de semmi haszna, hisz a falat én állítottam az egyik kívánság parancsára. És én mindig jó munkát végzek!
Megsajnáltam szegény flótást és emberi alakban elé léptem:
- Mit szeretnél idegen? – kérdeztem nyugodt hangon, mintha mindennapi lenne az ilyesmi. Persze ő megrettent, és odafutott az ablakhoz hátha elmenekülhet, de hamar belátta, hogy arra szinte semmi esély. Ezért hát visszafordult és lehajtott fejjel beszélni kezdett.
- A csodalámpát jöttem elvenni egy időre. A városunkat nagy katasztrófa sújtsa és nincs elég pénzünk, hogy kifizessük a varázslót, ezért hát eljöttem szerencsét próbálni.
- És mire számítottál? A lámpához csak a nagy varázsló és a dzsinnje férhet hozzá. Mit gondolsz, tartana-e a varázsló maga körül bárkit is, ha csak ilyen könnyen ellehetne venni tőle a hatalmának kulcsát?
A betörő nem válaszolt. Csak ált ott és várta mikor lesz vége az életének. Én odaléptem az emelvényhez, kezembe vettem a lámpást és odamentem az emberhez.
- Bátor, vagy de egyben bolond is. Neked adom a lámpást, de ígérd meg, hogy nem kívánsz se örök életet, se senki halálát, csak a varázslóét. Már rég meg szeretnék szabadulni tőle, de eddig nem nyílt rá alkalom. Ezt a szobát nem hagyhatja el a lámpa és egy ugyanolyan akadály van az ajtajára is téve, mint az emelvény körül is van. – ekkor odanyújtottam neki a lámpást. Ő csak nézte, de pár másodperc után úgy kapta ki a kezemből mintha a halálán volna és ez lenne az egyetlen esélye. És ez is volt. – De adnék neked azért egy tanácsot. Az első kívánságod most rögtön az legyen, hogy a varázsló veszítse el az összes varázserejét, még azokat is amikkel én ruháztam fel. Megértettél? Különben neked nem lesz hosszútávon szerencséd!
- Rendben. Az első kívánságom legyen ez. – mondta kicsit megszeppenve. Nem értette pontosan, hogy mi történik, de azt tudta, hogy megmentheti a városát. – És most vigyél ki innen minket. – Mondta már kissé bátrabban.
- És pontosan hogy képzelte el?
- Nem tudom. Lepj meg!
Én erre elmosolyodtam, odakísértem az ablakhoz és kilöktem rajta. Szegény félelmében még csak kiáltani is elfelejtett, de pár méter zuhanás után észrevette, hogy egy szőnyegen landolt, meglehetősen puhán. Én utána ugrottam és már szálltunk is a levegőben.
Másnap reggel az őrség a varázsló ágyában csak egy összeaszott múmiát találtak. A varázslatok tartották őt életben és fiatalon, de mivel az szertefoszlott, ezért elérte őt is a vég, ahogy majd mindenkit.
A város felé a tolvajnak be sem állt a szája. Folyamatosan csak beszélt és beszélt, de én szívesen hallgattam. Tetszett nekem. Fiatal volt, még alig múl 17, de már hős akart lenni. Elég szegény családból való volt, mint az ottaniak nagy része, és mint kiderült tényleg nagy segítségre volt szükségük. Az utolsó években nagy volt a szárazság, így víz és élelem hiányban sokan meghaltak. Ezután jött még a járvány is, ami már most a felére csökkentette a lakosságot. Már csak a kishúga maradt, akin előjöttek az első tünetei a járványnak.
Na, most mit tegyek? Felkaroltam magamnak ezt a „MESTERT” de már csak egy kívánsága maradt. Abból meg az egész várost nem biztos hogy képes megmenteni. A nem emberi szívem elkezdett együtt érezni ezzel a fiúval és segíthetek neki, akkor miért is ne? Úgy sincs jobb dolgom.
Ezért elárultam, hogy a harmadik kívánságával kérjen még többet. Megbíztam benne, és valami csoda folytán nem is kellett csalódnom. A legjobba barátok lettünk és felvirágoztattuk a várost régi pompájába.
Az évek alatt eléggé megkedveltem és azt hiszem ő is engem. Egyszer megkérdezte tőlem, hogy ha lehetne, én mit kívánnék. És elmondtam, hogy szabályokat a kívánságokra, hogy ne lehessen rosszra használni a lámpa hatalmát. Ezen nagyon elgondolkozott, és megkért írjam le neki, hogy pontosan mire gondoltam. Másnap már ott is volt előtte a lista, amit megvitattunk és végül elég jól meg is alkottunk. Ami nem nagyon tetszett neki, az csak a kívánságok kívánása volt. Végül megegyeztünk, hogy három kívánságot még teljesítek neki, aztán el kell hogy engedjen.
Végül a sok-sok év leforgása alatt, és a néhány saját kívánságnak köszönhetően, sikerült létrehoznom egy eléggé jó kis boltot. Sok tapasztalatra tettem szert és sok mesterem volt ezalatt az idő alatt, de egyiket se tiszteltem annyira, mint az a tolvajt. Hogy elviselhetőbbé tegyem az örökkévalóságot, így elhatároztam felkeresem azokat akiknek nagy szüksége van a mágiára és teljesítem a kívánságaikat. Persze mindenkinek nem tudom megtenni, de legalább így se gondolom, hogy az életem hiábavaló.
Így juttattam el a régiségboltomat a saját kívánságommal ebbe a városba. Már csak arra várok, hogy egy jószívű ember betévedjen, és megvegye a tárolómat, amivel, legalább is egy kis időre, teljesülhetnek az álmai.

  Jellem: Derűs, pozitív személyiség. Bár sok évet élt, de mégis megmaradt játékosnak, kalandvágyónak.

  Szakképzettség: a sok év alatt a boltban, megtanulta felismerni a hamisítványokat. A világ legtöbb pontján járt már, így beszéli a föld legtöbb nyelvét. Elég jól báni a tőrrel és a rövid kardokkal.

  Képesség:
- Kapcsolat. Szellemi kapcsolatot hoz létre a gazdájával, így azonnal eltudja sajátítani a nyelvet amit a mestere beszél (az összeset). Megérzi ha a mestere hívja őt, olykor még azt is ha bajban van.
- Nefrit mágia. A nefrit képességeinek nagy részét elvesztette, így a tüzet nem tudja uralni, de a füstöt még részben igen. Ennek köszönhetően képes rövid ideig füsté válni (max. 5 percre) és olyankor fizikai fegyverekkel nem lehet megsérteni, de természetesen ő se tud mást csinálni, csak lebegni. Ebben a formában a maximális gyorsasága 20 km/óra szélcsendben. Ezen kívül képes nem túl távoli (max. 10 méter) kisebb tárgyakat (0,5 kg-ig) füsté változtatni és úgy mozgatni.
- Halhatatlanság. Ez igazából nem pontos. Örök fiatalság és az emberinél kétszer gyorsabb regeneráló képesség (a fém tárolóba zárva négyszeres). Mivel ő nem ember, így szinte az összes kórokozókra és mérgekre immunis, amire az ember érzékeny. Sajnos még a fájdalomcsillapítóra is, így ha lehet, kerüli a baleseteket nehogy kórházba jusson.
- A dzsinn fémtárolója. Érzi a fémtárolója végtelen erejét, és feltudja használni azt, de csak a kívánságok véghezvitelére, a saját céljaira nem. Érzékeli a tárolója hollétét.

 Homo Magi képességek:
Mivel Dzsinn, így varázslatos lényként nem volt nehéz elsajátítania néhány mesterének a mágiáját. Persze, mert a benne lévő mágia eléggé vad és kaotikus, így nem veheti fel a versenyt egy igazi mágussal, de azért eléggé jól elboldogul. Segédeszközként egy kis gyémántos férfifülbevalót használ a bal fülében, amit miután megérintett az egyik újával, képes azzal az újjal alakzatokat rajzolni bárhová, még a levegőbe is. Aktiválásukhoz még egyszer meg kell érintenie a fülbevalóját és koncentrálnia.
Az évek során rájött, hogy a fehér mágiához van a legnagyobb érzéke ami a test és az elme mágiája.

Varázslat 1:
Név: Jellemismeret
Leírás: Miután felrajzol a levegőbe egy téglalapot, azon keresztül akit meglát az aktiválásakor, megtudja pontosan ítélni, hogy milyen beállítottságú.
Hatás: A varázsló bárkire, bármire rá tudja mondani a varázslatot, és megtudja, hogy igazából milyen is az.
Korlát: Látótávolságon belül kell lennie a célpontnak, és értelemmel kell rendelkeznie. A varázslat csak egy órán keresztül fenntartható.

Varázslat 2:
Név: Gyógyítás
Leírás: Közvetlen a sérülés felé egy ötágú csillagot kell rajzolni a levegőben, ami rá száll a testre, és akkor lehet aktiválni.
Hatás: A kisebb, nem túl mély sebeket begyógyítja. Elállítja a vérzést.
Korlát: A folyamat nem azonnali, ezért a jel is lassan szívódik fel, nem úgy mint az azonnal ható varázslatoknál. Ha túl súlyos a sérülés, akkor a varázslat is tehetetlen.

Varázslat 3:
Név: Arcsebészet
Leírás: Közvetlen a bőrfelületen az arcon, a homlok tetejétől egészen a nyakig végig kell húzni egy vonalat.
Hatás: Megváltoztatja a fej kinézetét. Képes kissé megváltoztatni a haj színét, hosszát, alakját, az arc részeit kisebb mértékben, de annyira elég, hogy még az anyja se ismerje fel első látásra.
Korlát: Csak az arcot, a hangot nem tudja megváltoztatni. A procedúra fájdalmas, hiszen ez nem illúzió és tényleg megváltozik az arcának a struktúrája. Nagy mértékben tudja befolyásolni hogy hogyan változzon meg, de valakinek az arcát teljesen nem tudja lemásolni. A mágia maximum egy óráig fent tartható, de aztán lassan a fej kezd visszaalakulni (a folyamat lassabban megy végbe, így ez már nem annyira fájdalmas).

Fémtároló használatának a szabályai:
Aladdin a Dzsinn 2rh7h8y
- NEM LEHET TÖBB KÍVÁNSÁGOT KÍVÁNNI!!!
- a dzsinn megidézése és a tárolójába küldése nem számít kívánságnak, de a dzsinnek teljesítenie kell.
- a harmadik kívánság után a tároló a dzsinnhez kerül.
- nem lehet kívánsággal ölni, vagy megbetegíteni valakit/valakiket.
- nem lehet érzelemmegváltoztatást kívánni (szerelem, gyűlölet stb.)
- nem lehet örök békét kívánni.
- nem lehet hallhatatlanságot kívánni (örök fiatalságot lehet).
- nincs világuralom!
- nem lehet kívánni a világ összes aranyát, gyémántját stb.
- ha a dzsinnt megölik, akkor a gyilkos válik magává a dzsinné. Ha balesetben veszik oda, akkor a legközelebb lévő értelmileg fejlett lény lesz a dzsinn.
- a dzsinn, ha nincsen gazdája, megváltoztathatja a fémtárolóját.
- a dzsinn képes egyedül is előjönni a tárolójából és visszamenni belé, ha nincs mestere.
- a dzsinnek lehet egy kívánsága minden harmadik mestere után.
- a fenti szabályokat nem lehet eltörölni, legfeljebb csak megváltoztatni a dzsinn engedélyével.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madárijesztő
Admin
Admin
Madárijesztő

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 28

Aladdin a Dzsinn Empty
TémanyitásTárgy: Re: Aladdin a Dzsinn   Aladdin a Dzsinn I_icon_minitimeSzomb. Jan. 31, 2015 10:01 pm

No, üdv közöttünk, végig olvastam a történetet. Igazság szerint a lényeg benne van, volt pár elgépelés, amik lehet, hogy neked nem szúrtak, szemet, de nem vészes. Alapjában véve nincs vele gond, én viszont kíváncsi lettem volna, hogy hogyan éli meg a felette elszálló korokat, és a technikai fejlődést. A 6.-7. század, az Kr.u. 500-600as évek, nagyjából az ókor vége/középkor kezdete, azóta azért elég sok minden történt; remélem viszont, hogy bővítésekben ezt orvoslod - ez NEM hiba, csak egy észrevétel.

Ezektől függetlenül ELFOGADOM az előtörténetet, készíts adatlapot, és 3+1kr-el kezdesz.

_________________
"How many more bones will you crush? How many lives will you destroy in the pursuit of what you call justice? You are the product of everything you fear: violence, darkness, helplessness. All that remains is for you to watch, as I drag your beloved Gotham into oblivion."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
 
Aladdin a Dzsinn
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Adattár :: Előtörténetek és Adatlapok :: Előtörténetek-
Ugrás: