DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az Első lépések-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Latest topics
» Társalgó
Szer. Jún. 22, 2016 9:41 am by Lois Lane

» Diego Crown
Csüt. Júl. 02, 2015 10:54 pm by Diego Crown

» Rekviem
Szer. Júl. 01, 2015 8:09 pm by Madárijesztő

» A Robinson park
Vas. Jún. 21, 2015 5:50 pm by Andrew Ramirez

» Csokit vagy csalunk!
Vas. Jún. 21, 2015 4:52 pm by Andrew Ramirez

» Jess Kayle - A Sárkány Gyermeke
Kedd Jún. 16, 2015 11:15 pm by Jess Kayle

» Jess Kayle
Vas. Jún. 14, 2015 4:35 pm by Jess Kayle

» Amecchi Előtörténet
Kedd Jún. 09, 2015 6:24 am by Madárijesztő

» Orvosi igazolások
Kedd Jún. 02, 2015 9:13 pm by Ra's Al Ghul

» Smallville Állatkert
Szer. Május 20, 2015 11:13 pm by Cybergyík

Tükör
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span

Share | 
 

 Föld - A és univerzuma

Go down 
SzerzőÜzenet
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Föld - A és univerzuma   Kedd Feb. 22, 2011 1:59 pm

Föld - A


A Föld - A az a bolygó, amelyen a fórumban feltűnő karakterek, és helyszínek otthont kapnak. Mint tudni illik (vagy nem), a képregényben is rengetek alternatív világ van, és ezzel együtt alternatív Föld bolygó is, amiknek különböző nevük van. Ezek leginkább számozásban merülnek ki (Föld 123, Föld 4, Föld 2 stb.), viszont van olyan eset, mikor nem rangsorolás szerint kerül kiírásra (Új Föld, Föld Zero, Föld Prime stb.). A mi bolygón utóbbi sorait gyarapítja, és így a Föld - A nevet kapta. Hogy mit hivatott jelképezni az-az "A,, betű? Jó kérdés, és erre jó válasz is van, ám nem szeretném lelőni a dolgot, és majd egy távoli, messzi-messzi kalandban ki fog derülni! De addig is itt egy kronológiai részletes leírás a mi Földünkről.


A kezdet:
A Föld - A körülbelül 9 milliárd évvel az Ősrobbanás után keletkezett. Számtalan realitás már ekkor megszületett, és az A csak a sokadik volt a sorban. Az univerzum ura, a káosz és a rend hatalmának kezében egyetlen céllal hozta létre a világot, hogy az Új Föld kipusztulását megelőzve létezzen egy másik realitás, ami hősöket szülhet, kik nem csak a maguk de majd egykoron más világok életét is megóvják. A realitás létrejöttével ő maga is beállt a végtelen körforgásba. A fejlődés, és az evolúció elláthatatlan folyamata pedig megkezdődött...


4 milliárd évvel korábban:
A teremtő a Föld mellé számtalan más bolygót is teremtett, ahol az élet ugyan csak burjánzott, de sokkalta gyorsabb tempóban. A fajok közt talán az egyik elsők voltak a Régi Istenek, kik már ezen időkben számtalan fejlesztéssel bírtak, többek között az Anti-Élet egyenlet is megjelent, ami csak a kezdete volt egy szörnyűségnek. A Forrás arra sarkalta az Isteneket, mérjék össze erejüket más fajokkal, és hódítsanak meg más bolygókat is. De ez megosztotta a véleményeket, és így a régi Istenek egymásnak támadtak. A harcok eredménye végül az lett, hogy a régi Istenek kihaltak, és megszülettek az Új Istenek, akik elkülönültek egymástól. A hódítók, kik a Forrásnak szavát követték, Apokalipszre kötöttek ki, míg azok, kik a békét, és védelmet kínálták, Új Genezisre távolodtak.

Ez a háború egyike volt a galaxisok nagy harcának, és annak veszélye megtapasztalása végett jött létre az univerzum közepén egy erőforrás, amit a magukat csak Őrzőkként nevezett egyének hoztak létre. Oa bolygóján megszületett egy olyan szín energia (Érzelmes Elektromágneses Spektruma), ami az érzelmekből és a jellemből táplálkozva létezik, és erőt ad másoknak. Mind ezt egy hatalmas központi Elembe tárolták, ahol az energia minden létező tudást eltárolt, amit csak bele tápláltak. A forrás kiaknázásával az Őrzők foglalkoztak, ám egy tudós, Krona előrébb járt, és megszagolta, hogy azzal az energiával újra írhatja a teremtést. Támadást indított, és a központi elemig jutott, amit megérintve gonoszságából át szált egy apró szikra az elembe, és létrejött Parallax aki első érzelmi hullámból kezdett el táplálkozni. Krona hatalomvágyából, és az Őrzők félelméből. Krona a lény létrejötte miatt teljesen erejét vesztette, így menekülésre adta a fejét, de az Őrzők összefogva legyőzték a félelemből táplálkozó lényt, és egy erőforrásba zárták, amit elrejtettek egy távoli galaxis bolygójának mélyére. Ekkor alapult meg a Fejvadász csoport, amik Krona nyomába szegődtek.


2 milliárd évvel korábban:

Kegyetlen mészárlás tört ki a 666-os sektorba, amit az Őrzők fejvadász csoportja sem volt képes megállítani, hála egy Oat eláruló Őrzőnek, az Irányítónak, ki félrevezette a csoportot, így majd nem egy bolygó pusztítását okozta. A fenyegetés leküzdése után döntöttek úgy Oan, hogy létre kell hozni egy testületet, ami a világegyetem minden szegletén jelen van, és annak az erőnek a szikrájából táplálkoznak, amiből ők is. Ennek érdekében hozták létre a Zöld Lámpás Hadtestet. Szerte a világegyetemben a fajok között kutakodva, a legnemesebb, legbátrabb, és elhivatottabb személyek között válogattak az Oaiak, hogy megleljék azokat, kik méltón őrizhetik a világot.


Ős Történet - 4-6 millió évvel korábban:
A földön megjelentek az első emberszabásúak, és lassan kifejlődtek az ősemberek, kik csoportokra válva törzsekbe alakultak a bolygó több pontján is. Mind ez Afrikából kiindulva. Az évek folyamán több törzs, kihalt, míg mások fejlődtek, és egyre nagyobb teret hódítottak. Leginkább ez Ázsiában volt jellemző, és Európában, az erectus és a neander-völgyi képében. Ám ennek a változásnak, és hirtelen megnövekedett fejlődési folyamatnak a hátterébe a Fehér Marslakók állnak, akik egy genetikai manipuláció során érték el ezt a változást. Mind erről nem hagyva maguk után bizonyítékot.

400.000-250.000 évvel korábban:
Lassan kialakult a homo sapiens, lehagyva a neandervölgyi embert, és az erectust, ezzel pedig elsődleges képviselővé kinőve magát. [/right]


A hozzászólást Vadmacska összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Márc. 06, 2012 12:39 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Madárijesztő
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 27

TémanyitásTárgy: Re: Föld - A és univerzuma   Kedd Márc. 06, 2012 12:38 pm

Időszámításunk előtt 143.000:
Két igen erős Atlantiszi tűnik fel a színen, Calculha és Majistra. Sokan úgy tartják, hogy ők voltak a leghatalmasabb varázslók. A két ellentétes pólus, hisz Majistra a sötétség manipulátora volt míg Calculha a fény használója. Kettőjük élete össze fonódott és egyikük sem létezhetett a másik nélkül. Az ő ténykedésük történelmi eseményeket okozott Atlantisz múltjában. Felismerték a közösség rejtett tudását és kiaknázni próbálták azt. Olyan forradalmi találmányok jöttek létre a két varázsló beleszólásának köszönhetően, mint a kerék, vagy a csiga.
Atlantiszban sikerült így először egyesíteni a tudomány és a boszorkányság nézeteit, majd így emelkedett fel a város a semmiből és indult a fejlődés rohanó útvesztője felé.
Ez idő alatt az űr messzeségében több bolygó lakossága is Tanagar, Krypton és Rann benépesült és az intelligens, stabil fejlődés felé indult minden téren.


Időszámításunk előtt 48.000:
Megszületik a Medve Törzs vezetője, Vandal Savage aki egy a Földbe csapódott meteor sugárzásának lesz kitéve, így tesz szert a halhatatlanságra és az elképesztő agyi fejlődésre. A törzs egy másik tagja is kiteszi magát a sugárzásnak szánt szándékkal, miután látja vezetője átváltozását kémkedése során. Ekkor születik meg Immortal Man.


Időszámításunk előtt 40.000:
Az Új Istenek ellátogatnak a földre és egy általuk alkalmasnak ítélt alanyon (Aurakles) kísérleteket végeznek. Az átalakítás olyan eredményeket hoz, hogy Aurakles emberfeletti erőre, gondolkodásmódra és más spirituális képességekre tesz szert, így megszületik a Föld első szuperhőse, aki több évszázadon át védelmezi a bolygót, így megvédve a 666 káosz szörnytől, a pokol ivadékaitól.

Időszámításunk előtt 9.500:
Atlantisz első uralkodója, Orin király örökre megváltoztatta a város jövőjét, és történelmi mérföldkövet hozott el számára. Több tudós jelezte egy közelgő földrengés eljövetelét, ezért a király egy védelmi kupolát építtetett otthona köré, de még így is rengeteg embere halt meg a katasztrófa során, ami a víz alá temette a virágzó birodalmat. A kupola bírta egy darabig, ám végül feladta a víznyomás miatt, de szerencsére néhány tudós feltalálta azt a szérumot, amivel megmentette a népet, képessé téve mindenkit a tenger mélyi lélegzésre és ellenállóvá téve a nyomás ellen.


Időszámításunk előtt 5.000:
Mindenkit túlélve életben marad és ezzel a legöregebb varázslóként tűnik fel a színen Felix Faust. Debütál Afrika birodalmában Kor-ban, ahol az uralkodó király Nommo szembe száll a hatalom éhes hódító Fausttal és a Teremtő Élet Lángjából táplálkozva megpróbálja száműzni Felixet, ám az erősebbnek bizonyul így a király maga csapdájába esik.

Időszámításunk előtt 4.000:
Néhány a galaxisok megpihenni vágyó utazói közül Észak Mezopotámia területén ver tábort, majd az ő megjelenésük nyomot hagy az emberiségben, így a későbbi Summér és Babyloni vallástörténelem az átutazó földönkívülieket tekinti Istenüknek.

Időszámításunk előtt 2.030:
Egyiptomban Anubis egy őt istenítő papjának, Khalisnak adományozza Anubis Amuletjét, amelyben az istenség hatalmának szikrája található. Az ereklyét használva Nubia lakosságát rabszolgaságba taszítja, és a halál istent éltető oltárokat emeltet. Vasmarokkal uralkodik a magát és Anubist istenítő pap, majd feltűnik a színen a Törvény Ura, ami megszállva egy a Fáraókat segítő jólelkű papot (Nabu) fellázítja a népet és bosszúra sarkallja, hogy letaszítsák Khalist a "trónról". Ezután Nabu magához veszi az erőt adó amulettet, majd őrzője lesz annak, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe.


Időszámításunk előtt 2.000:
Zeusz szembeszáll a Titánokkal, az Istenek első generációjával, majd fivéreivel együtt letaszítja őket Tartaroszba. Ezután sorsot húz testvéreivel és eldől, hogy Zeusz az egek ura lesz, míg Posseidon a tengereké és Hades az alvilágé.


Időszámításunk előtt 1.279-1.230 között:
II. Ramses elérkezik abba a korba, mikor már túl gyengének érzi magát, ezért mint a Shazam erő egyik örököse és védője méltó utódot keres a hatalom átvételére. Azonnal a fia neve merül fel benne, Teth-Adam. Becsületessége és illemtudásához nem fért kétség, így megörökölte az erőt, és használójává vált. Mikor kiejtette a szája a SHAZAM szót 6 ősi egyiptomi isten hatalma szegődött mellé; Shu, Heru, Amon, Zehuti, Aton és Mehen. Kötelességtudással birtokolta a hatalmat, de haza szólította saját birodalma, Kahndaq ahol egy Ahk-ton nevű lázadó pap terrorizálni kezdte a távol lévő király nélküli várost. Olyan eszközöket ragadt meg a pap, melyeknek hála Teth-Adam felesége és gyermekei is odavesztek, sok száz más lakossal is. Ahk-ton mint kiderül Ra Gömbjének köszönhetően tett szert akkora hatalomra, hogy rettegésbe tudja tartani a várost, de idegenekből álló csoport segítségének hála Teth-Adamnek sikerül megállítania a gyilkost és Ramses elé viteti a bíróságra. Az ítélet halál Ahk-ton számára.
Teth-Adam hazatér az Ahk-ton által romokba heverő birodalmába, de egy ármánykodásnak hála Blaze tőrbe csalja őt, majd síremlékbe zárva testét és erejét néhány ezer évre eltemeti a férfit...


Időszámításunk előtt 1.200:
Colchis hercegnője, Circe száműzetésbe kerül, mikor megöli férjét és egy szigeten találja magát, ahová a sellők csábítják énekükkel a tengerészeket, így téve őket hajótöröttekké. A nő elkezdi a mágia mélyére ásni magát.
Az Olymupson Zeusz összehívja az Isteneket, mivel az emberiség kezdi elveszteni hitét bennük, így ők gyengülésnek indulnak és megérzik a hanyatlás korát. Ezt a lehetőséget kihasználva Héra és Ares szövetkeznek hogy letaszítsák Zeuszt a trónról, ezzel megindul az Istenek Háborúja. A csapást ugyan visszaveri a Viharok ura, de gyengeségében a Földön köt ki, és ott ismer meg egy halandó nőt, akibe szerelembe esik. Miután talpra áll, visszatér az Olympusra, majd Héra visszanyeri férje kegyeit, mit sem sejtve arról, hogy Zeusz odalent tett kitérője miatt egy halandó lélekbe szerelmes.
Ez idő tájt alakulnak ki az Amazon törzsek, és az Istennőket éltető hitüknek hála az Olympus ismét erősödni látszik, ahogy lakói is. Mind erre a megszületendő fél-isten, Herkules is rásegít, akit az Istenek ajándékának tekintenek a zavaros időkben.
Nem sokkal később megszületik Themyscira az amazonok otthona.


VI. század:
Arthur Király megalapítja a Kerek Asztal Lovagjait, Camelot védelme érdekében, a varázsló Merlin sugallatára. Nem sokkal később a varázsló és egy jó útra tért démon (Etrigan) megállítja a pusztító Morgaine le Fey támadását, a Lovagokkal karöltve, de a folyamatos küzdelem kimerít mindenkit, és Camelot örökre a mélységbe merül, mikor feltűnik Swamp Thing és elnyeli a birodalmat.

A nomád sivatagokban élő törzsek egyik táborában megszületik Ra's al Ghul Arábia területén. A gyermeket már kis kora óta leköti a tudomány és nem képes a törzsével maradni, így férfivá érésekor elhagyja azt és Kínába utazik, ahol tanulni akar. Megismer egy nőt, egy bizonyos Sorat, akivel karöltve feltárja a Lazarus Vermet, amelynek különös folyadékában megmártózva fokozott hallhatatlanságra tesz szert a férfi, de emellett elméjére is hatást gyakorol, aminek köszönhetően megöli feleségét. Hatalom éhség tör az újjászületett Ra's al Ghulra, aki visszatér hazájába és törzsét egyesítve lepaktál a természetfeletti gonosz erőkkel, hogy meghódíthassa a világot és megtalálja az egyensúlyt az emberiség és a természet között. tervei azonban kudarcot vallanak...


XVII. század:
Darkseid találkozik a Zöld Marslakókkal, és azok hitvallásukkal/nézetével/tudományos felfedezésükkel, az "Élet Egyenlettel". Az átutazó elmélkedni kezd azon, hogy ha létezik az "Élet Egyenlet", minden bizonnyal az "Anti-élet Egyenlet" is felfedezhető, amivel megszüntethetné az Apokalipsz és Új Genezis közti háborút és egyed uralkodóvá válhatna a küzdelem végeztével. De kutatása szükségtelenné válik, mikor béketárgyalások során a két bolygó uralkodója (Apokalipsz - Darkside, Új Genezis - Izaya) úgy dönt, hogy a harcok véget érése érdekében újszülött gyermeküket elcserélik és sajátjukként nevelik fel.
Izaya fia azonban az idő múlásával visszatér szülő bolygójára és megtagadja Apokalipsz tanítását, ám Darkseid gyermeke Orion nem így tesz és meggyűlölve apját Új Genezist tekinti otthonának.


XVIII. század:
Philadelphiában megírják a függetlenségi nyilatkozatot, egy eldugott épületben amelynek a szobáját a Szabadság Oltáraként hívnak és a jelenlévő 13 személy; köztük Benjamin Franklin, John Adams, és Thomas Jefferson 13 kovácsolt érmét oszt szét a jelenlévők között, mely az a napi történelmi mérföldkő emlékére szolgál. A 13 talizmán nem csupán egy értéktelennek látszó érme, hanem több annál...

_________________
"How many more bones will you crush? How many lives will you destroy in the pursuit of what you call justice? You are the product of everything you fear: violence, darkness, helplessness. All that remains is for you to watch, as I drag your beloved Gotham into oblivion."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
 
Föld - A és univerzuma
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Szabályok, Információk :: Információk, Leírások :: Városok, és egyéb helyszínek ismertetése-
Ugrás: