DC Univerzumban játszódó FRPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DC Univerzumban játszódó FRPG


 
HomeKeresésRegisztrációBelépés
A még tapasztalatlan játékosokat kérném, hogy mindenképpen olvassák el az Első lépések-ről szóló rövid leírást! Ha az informálódás után is még további kérdésed lenne, nyugodtan keresd fel bármelyik staff tagot. Szívesen útba igazítunk.
Latest topics
» Társalgó
Gotham City I_icon_minitimePént. Nov. 16, 2018 5:38 pm by Demolition Captain

» Diego Crown
Gotham City I_icon_minitimeCsüt. Júl. 02, 2015 10:54 pm by Diego Crown

» Rekviem
Gotham City I_icon_minitimeSzer. Júl. 01, 2015 8:09 pm by Madárijesztő

» A Robinson park
Gotham City I_icon_minitimeVas. Jún. 21, 2015 5:50 pm by Andrew Ramirez

» Csokit vagy csalunk!
Gotham City I_icon_minitimeVas. Jún. 21, 2015 4:52 pm by Andrew Ramirez

» Jess Kayle - A Sárkány Gyermeke
Gotham City I_icon_minitimeKedd Jún. 16, 2015 11:15 pm by Jess Kayle

» Jess Kayle
Gotham City I_icon_minitimeVas. Jún. 14, 2015 4:35 pm by Jess Kayle

» Amecchi Előtörténet
Gotham City I_icon_minitimeKedd Jún. 09, 2015 6:24 am by Madárijesztő

» Orvosi igazolások
Gotham City I_icon_minitimeKedd Jún. 02, 2015 9:13 pm by Ra's Al Ghul

» Smallville Állatkert
Gotham City I_icon_minitimeSzer. Május 20, 2015 11:13 pm by Cybergyík

Tükör
All Comics
Blateco
HálóZsák
NewGen
Genzo Comics
ComicVine (angol)
</span

 

 Gotham City

Go down 
SzerzőÜzenet
Madárijesztő
Admin
Admin
Madárijesztő

Hozzászólások száma : 1325
Join date : 2011. Feb. 21.
Age : 29

Gotham City Empty
TémanyitásTárgy: Gotham City   Gotham City I_icon_minitimeKedd Feb. 22, 2011 2:01 pm

Gotham Eredete

Gotham City Gotham-1

Gotham város születését misztikus rejtélyek övezik. Évezredekkel ez előtt egy sötét varázslót élve eltemettek a mai Központ szigetén. Azt beszélik, hogy gonosz energiái halálakor a földbe ivottak, és ezzel megátkozta a területet. Sok médium találkozott a mágussal évek múltán álmában, vagy látomások formában, akik azt mesélték, hogy magát dr. Gothamnak nevezte, és a várost amelyet felépíteni kezdtek az emberek, örök kárhozat sújtja nem mellesleg azt állította, hogy az ő vére által alapult meg a kezdetekben még csak kisebb falukból álló sziget-vidék.
Kezdetben Amerikai őslakosok által lakott vidék volt a mai Gotham város, amit a Miaganiként ismert törzs népesített be. Az Atlanti-óceánon érkező felfedezők rabszolgaként fogták be őket, és faluik felett átvették a hatalmat, és begyarmatosították a szigetet. Az felfedezők körében is elterjedt Dr. Gotham legendája, de csak babonának vélték. A Miaganik szédült meséjének. Hamarosan a törzs irányítását egy magát Blackfire-nek nevező illető vette át, aki lázadásra buzdította a Miaganikat, hogy ne tűrjék a rabszolga munkát. A sámán szavai célt értek és még a törzsfőnök is behódolt neki. A telepesek, és az őslakók harca ezzel megkezdődött. Néhány hónap múlva viszont a lázadást leverték az európai felfedezők, ezzel pedig teljesen magukénak tudhatták a vidéket. Évek teltek el, és lassan egy kisebb várost alapítottak, ami fokozatosan növekedett. De az ott élők különös dolgokat kezdtek el tapasztalni magukon. Gyilkosságok, rablások, és erőszak ütötte fel a fejét. Minden jól működött, de még is. Ezekben az időkben kezdett el terjedni dr. Gotham legendája, újból. Látók szólaltak fel a gyűléseken, hogy szóvá tegyék a gonosz mágus történetét, akinek még nagyobb átka áradt szerte a városban, mióta az őslakos Miaganik vére is a földhöztapadt és annak sámánjuk is felerősítette a sötét varázsló erejét.

Sokan elhagyták azokban az időkben a várost, amit egyre többen Gothamnak kezdtek nevezni. De a kisvárosnak voltak olyan lakói, kik nem távoztak, és nem hittek a mesében, így maradtak. Idővel nagyvárossá nőtte ki magát a több részből álló szigetvilág, és végül már elfeledték a babonákat, ám még is Gotham maradt neve, amit többen csak arról ismertek, hogy egy hatalmas elmegyógyintézet köré épült főként.

Kevesen tudják az otthonuk eredetét, és még kevesebben hisznek a legendában. De kétségtelen, hogy a bűnözés hatalmas méreteket öltött Gothamban. Mindenki maga döntse el, hogy ez egy egykori mágus átka, vagy sem. Az itt élő 6 millió lakos talán majd fele priusszal rendelkezik, és talán nincs olyan, ki ne élt volna át, vagy ne lett volna szem esetleg fültanúja egy bűnös tettnek. Egy sikolynak... egy segély kérésnek... halálnak.

"... A legmagasabb épületei méretben még a nagy Metropolisiakkal is vetekednek. De míg annak a városnak arany tornyai a Mennyek felé nyúlnak, Gotham csúcsai és ormai a védelem miatt vannak. Figyelmeztetéskén. A gyökereket védik, amik mélyebbre nyúlnak, mint amilyen magas a százhét emeletes Wayne torony. A gyökerei egyenesen a pokolig érnek. A szűk utcák és sikátorok kígyózó útvesztője, ami foglyul ejt minden bűnt, minden vétket, minden gyilkos gondolatot és tettet. Gondosan elrejtve őket, hogy gennyesedjenek, rohadjanak és nőjenek. Réteg a rétegre, olyan magasra halmozva, hogy néha ez a város ami egy elmegyógyintézet mellett lett alapítva, úgy tűnik kész vidáman elpusztítani önmagát. És egész végig csak nevet..."

Gotham City 159758-189141-gotham-city_super

Gotham város térképe...

Gotham City három nagy szigetből áll, az Atlanti Óceán és a Gotham Folyó között, New Jersey államban. Több kisebb sziget és szárazföldi terület is a város része. Megközelítőleg 7,8 millió ember él itt. Télen 0 és -20 C fok közötti a hőmérséklet, nyáron ennek a dupláját is meghaladhatja (akár +40C fok).
Vissza az elejére Go down
https://dcuniversefrpg.hungarianforum.net
Vadmacska
Önbíráskodó
Önbíráskodó
Vadmacska

Hozzászólások száma : 2487
Join date : 2011. Feb. 22.

Gotham City Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City   Gotham City I_icon_minitimePént. Júl. 01, 2011 11:21 am

Gothami média


Televízió:
Gotham tévéműsorai az átlagos kínálattal szolgálnak minden téren. Gyermek adóktól kezdve, a hírműsorokon át, a film részlegig minden megtalálható. Nincs kiemelve egy csatorna sem igazán, talán csak a Gotham City Network, ami a város aktuális híreiről számol be, illetve egy beszélgetős műsor, a Gotham Kékfény ahová a város leginkább foglalkoztatott személyeit kérdezik helyzetükről.

Rádió állomások:
Gothamban a szokásos rádió állomások találhatók meg. Az apró AM rádió állomáson a WGNS, beszélgetős műsorokat és híreket lehet hallani rajta, e kicsi állomás mellett áll a Gothami Vizsgáló (Gotham Examiner). Habár egy kicsit kevésbé hatékony, mint a nyomtatott partnere, de megvan a képessége, hogy gyorsan informálja a közösséget. Körülbelül 20-30 ISP szolgálja Gothamet, a legtöbb a külvárosra fordítja a figyelmét. Emellett, egy éjszakai jazz rádió a „Szirén éjszakában”, műsorvezetője Vesper Fairchild, mindig is sok figyelmet kapott a lezser viselkedése és a helyi jazz közösség támogatása miatt.

Sajtó:
Négy vezető újság van Gothamben ebből három az, amelyeknek a legnagyobb az olvasottsága.

A Gotham Napilap (Gotham Gazette) tipikus vállalatok által szponzorált újság, sok reklám és kevés igazi hír található benne. Az újságírói nem elég bátrak, hogy mélyebben is beleássák magukat a riportokba.
A Gothami Szónok (Gotham Times-Tribune) nyílt titok, hogy a status quo fenntartásának szentelte magát, addig, amíg a szélsőségesen konzervatív Szónok hirtelen megvette a Timest évekkel ez előtt. Senki sem biztos benne honnan kerítette a Szónok vezetősége elég pénzt a vásárláshoz.
A Gothami Vizsgáló (Gotham Examiner) azonban energikus és mélyen kutakodó újság, jó minőségű történetekkel. Sajnos ez azt jelenti, hogy az újságíró nem kívánatos személy sok helyen.
Az utolsó újság a Mindennapi Gothami (Gotham Daily), egy pletykáló, feltűnősködő, szenzáció hajhászó napilap, aminek az oldalait csak meg akarják tömni minél több szörnyű, elborzasztó, izgalmas történettel.

_________________
Magán kaland:
Cybergyík; Airie; Bisur
Mesélői szín:
tan
Kedvenc kalandműfaj:
Bonyolult feladatmegoldós, de bármilyen műfaj jöhet
Játékos karakter:
Kurt Bozek
Vissza az elejére Go down
Vadmacska
Önbíráskodó
Önbíráskodó
Vadmacska

Hozzászólások száma : 2487
Join date : 2011. Feb. 22.

Gotham City Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City   Gotham City I_icon_minitimePént. Júl. 01, 2011 11:24 am

Vallás


Az utóbbi időkben drasztikusan csökkent a városi templomok látogatottsága. Gothamban a legnagyobb templom a Gotham Katedrális , katolikus templom. A hely egyre elhagyatottabb évről évre, a heti egy misék is gyakran elmaradnak. A többi vallás, mint a protestáns csak a katolicismus után jön. Kisebb és különös hitek időről időre felütik a fejüket, és halnak is el a városban, ami gotham szellemének tudható be. Egyre több ember veszti el a hitét és igen sok az ateista nézeteket valló egyén.

Gotham ismertebb templomai:
 • Gotham Katedrális (a Régi Gotham kerületében)
 • St Gabriel templom (a külvárosban)
 • St. Michael templom (a Bűnös Kerületben)


Sok kisebb vallás is jelen van, és gyakorolható, ám a gyülekezetüket követők létszáma elenyészően kevés.

Gothamben gyakorolható ismert vallások:
 • Buddhizmus
 • Hinduizmus
 • Iszlám
 • Izraelita vallás
 • Mithrász misztérium
 • Kereszténység
 • Ortodoxia
 • Katolicizmus
 • Protestantizmus


A városban több szekta is jelen van, amik ellen a rendőrség nem képes küzdeni,mert nem tudják feloszlatni annyi évnyi próbálkozás után. A szekták között is vannak kisebbek, kevésbé ártóak, ám a legismertebb a Láng nevezetű. Sátánista imádatuk miatt gyakran a temetőkben tartják gyűléseiket, és nem egyszer köthető a nevükhöz nyilvános paráználkodás, rongálás, és testi bántalmazás.
A másik ismert szekta a Holdjárók nevezetű. A rendőrség folyton körözteti őket, bizar vámpírok vérszívásához hasonló gyilkossági módszerük miatt, aminek folyamán kivéreztetik áldozatukat. Több templomon is ott a tag jelük.

Gotham ismertebb szektái:
 • Láng (sátánista egyesület)
 • Holdjárók (vámpírizmus gyakorló szekta)


_________________
Magán kaland:
Cybergyík; Airie; Bisur
Mesélői szín:
tan
Kedvenc kalandműfaj:
Bonyolult feladatmegoldós, de bármilyen műfaj jöhet
Játékos karakter:
Kurt Bozek
Vissza az elejére Go down
Vadmacska
Önbíráskodó
Önbíráskodó
Vadmacska

Hozzászólások száma : 2487
Join date : 2011. Feb. 22.

Gotham City Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City   Gotham City I_icon_minitimePént. Júl. 01, 2011 11:24 am

Gazdaság


A városnak megfelelően itt is látszanak az ellentétek. A gazdagok és a nagyon gazdagok között korlátok vannak a központi területen, de a hatalmas többség elkeseredett, szegénység sújtotta fizikai munkásokból áll, akiknek munkát találni egyre nehezebb és nehezebb lesz. A középosztály visszavonult a külvárosba és a nagyon gazdagok falakat húzattak fel a birtokaik köré a várostól északra, félve a vagyonukra áhítozó erőszakos tömegtől, akik a szerencséjüket irigylik.
De az átfogó városi statisztikák más képet mutatnak. Pénz árad keresztül Gothamben egyre növekvő mennyiségben, gazdasági fejlődés megállíthatatlan, csak egy pillantást kell vetni a számadatokra. Egy probléma van csak, hogy a számok és a realitás között hatalmas különbség van.

Ipar
Az ipar maradt meg Gothamben a legnagyobb területen a második ipari forradalom után a gazdaságban a szolgáltatáson kívül, habár a Háromsarok Haditengerészeti Telep 1975-ben felrobbant. A U.S. Acél, Gotham Acél, Wayne Acél és a Stockton Fémmunkák folytatta viszonylag erősen a termelést, és a keleti parti szomszéd városok segítették átvészelni azt az időt, amikor a Pennsylvania-i vasművek tönkrementek.

Technológia
A fezető technológiai társaság Gothamben a WayneTech, e mellett Tech corp. is meglehetősen nagy áttöréssel növekszik egyre nagyobb méreteket öltve. Biotechnológia és gyógyszerkutatás terén a Drake Orvoskutatás és Cornelius-Krieg éri el a legnagyobb sikereket, ám a Tech corp. itt is betört a piacra.

Közlekedés:
A Gothami reptér a külvárosnál található, és a vezető rivális a LexCorp Repülés-i cég, de szorosan követi őt a Ferris és a Wayne Légi Közlekedés.
Hajózás terén a közlekedés leginkább az óceáni hajók bonyolítják Gothamben, habár Gotham Összekötőművek folytatta a kereskedelmet az ingázó hajókkal. A vízi szállítás szintén életképes maradt.

_________________
Magán kaland:
Cybergyík; Airie; Bisur
Mesélői szín:
tan
Kedvenc kalandműfaj:
Bonyolult feladatmegoldós, de bármilyen műfaj jöhet
Játékos karakter:
Kurt Bozek
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Gotham City Empty
TémanyitásTárgy: Re: Gotham City   Gotham City I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Gotham City
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Univerzumban játszódó FRPG :: Szabályok, Információk :: Információk, Leírások :: Városok, és egyéb helyszínek ismertetése-
Ugrás: